Tinute de nunta pentru femei la 50 ani: Sfaturi cu stil si recomandari

Ținute de nuntă pentru femei la 50 ani

Invitația de nuntă a sosit și acum marea dilemă a oricărei femei este: „Ce voi purta?”. Și când spunem a oricărei femei, facem referire la toate categoriile de vârstă, căci și doamnele la 50 de ani vor avea dificultăți în a alege ținute elegante pentru nuntă. Desigur, totul în ziua nunții este despre mireasă, însă acest lucru nu înseamnă că și tu, ca invitată, nu ar trebui să arăți fabulos. Așa că nu rămâne decât să profiți de ocazia de a purta o ținută unică și strălucitoare. Desigur, în sensul elegant al cuvântului! 

Și pentru că suntem de părere că ținutele tale pot deborda de eleganță și rafinament, indiferent de vârstă, îți vom oferi în cele ce urmează un ghid de stil despre modalitățile prin care poți crea ținute elegante de nuntă, pe baza mai multor considerente importante. Articolul oferă și o serie de sfaturi cu stil legate de alegerea și accesorizarea ținutelor de nuntă pentru femei la 50 de ani, așa că nu te vom mai ține în suspans și te vom invita să descoperi cele mai fabuloase idei de ținute de nuntă, potrivite vârstei tale! 

Idei de ținute de nuntă pentru femei la 50 ani 

Într-un articol anterior în care vorbeam despre stilul vestimentar la 40 de ani, am menționat că moda nu ține cont de vârstă și pe această premiză vom merge și în alegerea ținutelor de nuntă pentru femei la 50 de ani. Tendințele actuale în modă sunt extrem de ofertante în ceea ce privește alegerea unor ținute elegante de nuntă, chiar și pentru doamnele de vârstă mijlocie. 

Așadar, draga noastră doamnă, dacă ești la vârsta de 50 de ani, vei putea să te îmbraci în continuare extrem de chic și elegant. Descoperă în rândurile următoare o mulțime de idei și recomandări de ținute de nuntă pentru femei la 50 de ani, ce au la bază criterii importante de stil vestimentar! 

Ținute în funcție de forma corpului 

Croiul și modelul vestimentației de nuntă se va alege întotdeauna în funcție de silueta și de constituția fizică, dacă dorești să te bucuri de o apariție rafinată și stilată. Prin urmare, atunci când dorești să te orientezi spre rochii elegante pentru femei de 50 de ani, ideal ar fi să urmărești să pui în valoare acele părți ale corpului care reprezintă atuul siluetei și să porți rochii care îți sculptează corpul. Iată câteva idei de ținute de nuntă: 

  • - Ținută de nuntă pentru siluetă tip clepsidră 

Pentru o astfel de formă a corpului îți poți permite să porți orice model de rochie, însă aici și vârsta își va spune cuvântul. Prin urmare, îți sugerăm să optezi pentru o rochie de ocazie neagră, mulată pe corp, cu lungimea până la nivelul genunchilor și să o asortezi cu o pereche de pantofi eleganți, negri sau nude, cu toc. Am mai spus-o și cu alte ocazii, rochia neagră se află în topul rochiilor care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă, indiferent de vârstă. 

  • - Ținută de nuntă pentru siluetă tip dreptunghi  

Chiar dacă această siluetă este descrisă ca androgină și dreaptă, femeile cu corp în formă de dreptunghi se bucură de picioare și brațe care cu siguranță merită a fi evidențiate. Așadar, o ținută formată dintr-o rochie elegantă scurtă, cu volane, care să adauge volum în zonele în care acesta lipsește și o pereche de pantofi eleganți pot fi cea mai inspirată alegere de ținută de nuntă pentru femei la 50 de ani. 

  • - Ținută de nuntă pentru siluetă tip măr 

Femeile care au o siluetă în formă de măr, caracterizată de bust generos, talie nedefinită și picioare subțiri, trebuie să evite rochiile lungi și modelele voluminoase. Vestea bună este că există numeroase modele de rochii de nuntă pentru femei plinuțe, propunerea noastră fiind asortarea unei rochii simple, cu model în clopot, prin care să poți redefini zona taliei și o pereche de pantofi sau sandale cu toc.

Idei de ținute de nuntă pentru femei la 50 ani

Ținute în funcție de stilul vestimentar 

Stilul vestimentar care te reprezintă este un alt criteriu care stă la baza alegerii celor mai potrivite ținute de nuntă pentru femei la 50 de ani. Înainte de a alege o astfel de ținută elegantă, stabiliește care este stilul care îți descrie cel mai bine personalitatea. Să fie o rochie glam și strălucitoare sau o rochie de nuntă simplă? Înclini spre ținute de nuntă vintage sau îți plac detaliile minimaliste? Iată propunerile noastre de ținute de nuntă pentru femei la 50 de ani: 

  • - Ținută glamour 

Îți plac aparițiile glam? În acest caz, îți propunem să abordezi o ținută de nuntă formată dintr-o rochie luxury, cu aplicații strălucitoare și o pereche de pantofi cu toc stiletto în nuanțe similare rochiei. Alături de un clutch simplu și câteva bijuterii delicate, ținuta de nuntă va fi una fermecătoare! 

  • - Ținută romantică peplum broderii

Ești o fire romantică? Îți sugerăm să optezi pentru o rochie cu peplum și broderii, care să aducă delicatețea la cote maxime în ținuta ta de nuntă. Cu geanta stil plic și pantofii potriviți, vei emana romantism pretutindeni cu ocazia acestui eveniment. Acest look este despre cum să te îmbraci cu stil și fără efort la orice ocazie importantă! 

  • - Ținută minimalistă 

Stilul minimalist te reprezintă în totalitate? Optează pentru o rochie de seară simplă, în tonuri neutre sau pastelate, pe care să o accesorizezi cu o pereche de pantofi cu toc negri sau nude, o geantă tip plic, din piele și bijuterii fine, în stil minimalist. Ți-am vorbit cu o altă ocazie despre cum îți asortezi rochia cu accesoriile, așa că nu mai rămâne decât să pui în aplicare recomandările sugerate. 

Ținute în funcție de stilul vestimentar

Ținute în funcție de locația evenimentului 

Alegerea ținutei în funcție de locația petrecerii de nuntă este un alt aspect pe care trebuie să-l consideri. De pildă, dacă evenimentul se desfășoară într-un ballroom select, cu siguranță rochiile de nuntă din materiale prețioase vor fi alegerea ideală. În schimb, dacă evenimentul are loc într-o grădină, poți miza pe modele de rochii de nuntă diafane. Iată cum să te îmbraci ținând cont de locația nunții: 

  • - Ținută de nuntă în grădină

Dacă locația evenimentului e un spațiu special în natură, așa cum este o grădină cu flori, poți opta pentru rochii de ocazie pentru femei de 50 ani cu pattern-uri florale sau rochii de primăvară înflorate, cu croi elegant. Asortează rochia cu o pereche de sandale elegante cu toc mediu și poartă o pălărie cochetă, în ton cu sezonul cald.  

  • - Ținută de nuntă pe plajă 

Nunta se desfășoară pe plajă? Atunci cu siguranță cea mai potrivită alegere este rochia lungă, diafană, din materiale vaporoase. Poate acest model de rochie nu se regăsește în lista rochiilor de purtat la ocazii deosebite, însă cu siguranță se va potrivi de minune cu locația evenimentului, dat fiind că este una dintre acele piese vestimentare esențiale în garderoba de vară a oricărei femei. Asortează rochia cu o pereche de sandale cu talpă joasă, ținând cont că nisipul face parte din tematica evenimentului. 

  • - Ținută de nuntă pentru un restaurant luxos 

Nu ai idee ce rochii se poartă la nunți organizate în restaurante luxuriante? În mod evident, acest gen de locația presupune un dress code elegant și rafinat, aproape opulent, motiv pentru care va trebui să te orientezi spre alegerea unei rochii de seară pentru doamne peste 50 de ani din materiale fine, așa cum sunt rochiile din dantelă sau rochiile din catifea, cu detalii glam. Am povestit în urmă ce ceva vreme și cum se poartă cu stil rochiile de catifea, dacă dorești o doză în plus de inspirație! 

Ținute în funcție de locația evenimentului

Ținute în funcție de preferințele vestimentare 

Asemenea stilului vestimentar, și preferințele vestimentare vor trebui luate în calcul atunci când ești în căutarea celor mai frumoase ținute de nuntă pentru femei la 50 de ani. În fond, totul este despre a adăuga personalitate ținutei tale. Și cum o poți face mai inspirat decât alegând piese vestimentare în care să te simți confortabil? Iată ce-ți propunem: 

  • - Ținută cu rochie lungă 

Desigur că în topul preferințelor doamnelor de 50 de ani se află ținutele de nuntă cu rochii lungi, acestea reușind să denote întotdeauna eleganță și bun gust. O rochie lungă, neagră, cu detalii din dantelă se va potrivi minunat cu o pereche de pantofi negri cu toc și o poșetă elegantă. Iată și un ghid pentru accesorizarea ținutei în funcție de stilul ales!  

  • - Ținută cu pantaloni și sacou 

Există și doamne care tind să opteze pentru ținute de ocazie cu pantaloni, considerând că acest tip de ținută le va face să se simtă mai confortabil și le avantajează silueta. Dacă dorești să abordezi ținute de nuntă cu pantaloni, îți sugerăm să mixezi o pereche de pantaloni eleganți de costum, un top elegant și un sacou din materiale fine. Desigur, și un compleu de damă se va potrivi perfect cu această ocazie, atâta vreme cât vei accesoriza ținuta în așa fel încât să poți diferenția ținuta de nuntă de ținuta clasică de birou.  

  • - Ținută cu salopetă 

Dacă există ținute de nuntă cu pantaloni, cu siguranță vor exista și ținute de nuntă cu salopetă. Prin urmare, poți opta și tu pentru o salopetă elegantă din catifea, care să-ți avantajeze silueta și o pereche de pantofi eleganți cu toc. Completează ținuta de nuntă cu o pereche de cercei statement și un clutch strălucitor. 

Ținute în funcție de preferințele vestimentare

Ținute în funcție de sezon 

Sezonul poate influența semnificativ ținutele de nuntă abordare, dar și materialele pentru care optezi, ceea ce-l transformă într-un criteriu important de alegere a ținutelor de nuntă pentru femei de 50 de ani și nu numai! Învață cum să te îmbraci cu gust, în funcție de anotimp:  

  • - Ținută de nuntă în sezonul estival 

Există o mulțime de rochii elegante pentru femei de 50 de ani, iar rochiile vaporoase cu siguranță se numără printre favoritele sezonului estival. Îți sugerăm, așadar, să optezi pentru o rochie fluidă în nuanțe pastel sau rochii cu imprimeuri văratice și să o asortezi cu o pereche de sandale elegante, cu toc. Asortarea pantofilor cu rochia este o adevărată artă, așa că asigură-te că ai ales sandalele potrivite pentru acest model de rochie! 

  • - Ținută de nuntă în sezonul rece

Sezonul rece vine cu alte abordări de ținute de ocazie pentru doamne, salopetele și costumele elegante fiind și ele în tendințe. Însă dacă dorești să optezi pentru rochii de seară perfecte în acest sezon, sugestia noastră este te orientezi spre o rochie din catifea sau cu aspect metalizat și să o asortezi cu o pereche de pantofi stiletto, în nuanțe de negru sau bej. 

Ținute în funcție de sezon

Sfaturi cu stil pentru ținute de nuntă impecabile 

Ținutele de nuntă vin cu anumite reguli de stil vestimentar, cu atât mai mult atunci când miza este dată de maturitatea și independența vârstei de 50 de ani. Prin urmare, dacă te încadrezi în această categorie de vârstă, e nevoie să urmezi aceste reguli simple. Iată câteva sfaturi cu stil, care îți vor asigura o ținută de nuntă cu adevărat desăvârșită: 

  • - Alege o ținută în care să te simți confortabil 

Confortul a fost și va rămâne întotdeauna un reper în alegerea ținutelor, indiferent de ocazie, iar nunta nu face excepție de la regulă. O ținută care te reprezintă este una în care te simți confortabil, așa că evită purtarea unor tocuri mult prea înalte, a unei rochii al cărei croi nu te face să te simți comod și a unor accesorii care îți provoacă disconfort. 

  • - Optează pentru materiale calitative 

În alegerea unor ținute de nuntă pentru femei la 50 de ani, calitatea materialelor primează. Asigură-te, astfel, că materialele din care sunt realizate rochia și pantofii sunt unele durabile și au o finețe aparte. În ceea ce privește bijuteriile, trebuie să știi că cele din aur vor fi întotdeauna cele mai remarcabile alegeri în materie de asortare a ținutei de nuntă. 

  • - Nu exagera cu accesoriile 

Excesul de orice natură nu este o regulă de stil pentru femeile din această categorie de vârstă. Prin urmare, accesoriile trebuie să fie unele cât mai fine și mai discrete. Doar în acest fel, ținuta ta va fi învăluită în rafinament. 

  • - Evită rochiile albe 

Deși nu există reguli formale cu privire la acest aspect, e important să eviți să porți o rochie albă la nuntă, mai cu seamă că albul este rezervat miresei. Dacă preferi nuanțele mai deschise, îți sugerăm să mizezi pe ținute de nuntă în nuanțe pastel, precum roz pudrat. 

  • - Ieși din zona de confort și fii curajoasă 

Chiar și la această vârstă, doamnele trebuie să experimenteze în abordarea ținutelor și să nu îmbrace piese vestimentare mult prea clasice sau demodate. Din contră, nunta este prilejul oportun de a purta rochii stilizate și ușor tinerești, cu cele mai diverse aplicații sau franjuri jucăușe. 

Sfaturi cu stil pentru ținute de nuntă impecabile

Nu-i așa că ți-am oferit sursa de inspirație de care aveai nevoie pentru a te afișa într-un mod impecabil cu ocazia acestui eveniment fastuos? Lasă-te inspirată de ideile noastre și abordează cele mai elegante ținute de nuntă pentru femei la 50 de ani! 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon