Stilul vestimentar la 40 de ani: Sfaturi, idei și piese recomandate

Moda nu are vârstă! Poți să ai la fel de mult stil la 40 de ani, precum la 20. Trebuie doar să îți ajustezi ținutele astfel încât să te reprezinte și să se potrivească formelor corpului tău. În acest articol îți oferim câteva idei, sfaturi utile și sugestii de ținute, care să te facă să arăți fresh și plină de viață. 

Idei de ținute pentru femei la 40 de ani 

Garderoba la 40 de ani poate cuprinde o și mai mare diversitate de obiecte vestimentare datorită evenimentelor speciale din viața ta. Fie că ai fost invitată la o nuntă sau la o petrecere formală organizată de firma la care lucrezi, cu siguranță ai piese elegante sau casual elegante în dulap. Experiența și rafinamentul se vor observa în combinațiile de culori la haine și stilul vestimentar pe care alegi să-l abordezi. Descoperă mai jos idei de ținute care își vor pune în evidență eleganța la 40 de ani.

Casual

Bluză, blugi si accesorii

Bluza poate fi achiziționată de aici

Cine spune că nu mai poți purta blugi la 40 de ani? Alege un model simplu, clasic și ai grijă la croială - trebuie să fie cât mai lejeră. Îți propunem această ținută casual pentru momentele în care vrei să te vezi cu prietenele în oraș sau să faci o tură de shopping prin magazine. O poți transforma chiar într-o ținută smart casual pentru femei dacă alegi o cămașă albă în partea de sus.

Poți accesoriza acest outfit cu bijuterii, cum ar fi o pereche de cercei mici rotunzi și un colier la baza gâtului, astfel încât să nu fie acoperit de gulerul bluzei. Dacă vrei să faci un pas înainte și să încerci ceva nou, îți recomandăm articolul nostru despre cum să porți eșarfa pe cap, pentru a crea o ținută casual și sofisticată în același timp. 

Elegant

Compleu și pantofi cu toc

Compleul poate fi achiziționat de aici

Compleurile creează o ținută foarte elegantă pentru femei. Nimic nu ți-ar putea pune mai bine în evidență formele decât un sacou cambrat în talie și purtat cu pantaloni conici. Alege un compleu într-o nuanță puternică, precum albastru, roșu sau verde care să îți evidențieze culoarea ochilor și a părului. 

Ca încălțăminte, optează pentru o pereche de tocuri clasice, nu foarte înalte. Cea mai sigură alegere ar fi să porți pantofi din piele neagră, lăcuită sau întoarsă, însă poți îndrăzni și să porți o pereche de sandale cu vârful deschis în zilele călduroase. Alege pantofi simpli, care să se potrivească nuanțelor regăsite în compleu și cu siguranță vei face o impresie de neuitat celor din jurul tău. 

Citește și articolul nostru despre ținute de ocazie cu pantaloni și idei de accesorizare

Rochie elegantă și accesorii

Rochia poate fi achiziționată de aici

Rochiile tip cămașă sunt foarte populare în ultima perioadă, așa că profită de această ocazie pentru a încerca ceva nou! Îți recomandăm să alegi o rochie în culoarea ta favorită, care să te pună în valoare și să se cambreze frumos pe formele corpului tău. Avantajul acestor piese vestimentare este faptul că evidențiază talia fără să o strângă și au în general o croială lejeră. 

Asortează această rochie elegantă cu o pereche de pantofi sau sandale cu toc, în funcție de anotimp și evenimentul la care participi. Poți adăuga și un plic într-o singură nuanță care să fie asemănătoare cu cea a pantofilor. Coafura este la fel de importantă pentru a sublinia eleganța unei ținute, așa că strânge-ți părul într-un coc mic la spate. 

Office

Pantaloni, cămașă și sacou

Sacoul poate fi achiziționat de aici

Variantele clasice nu se vor demoda niciodată. Poți alege cea mai sigură și simplă variantă de ținută office asortând un sacou cu o cămașă în dungi și pantaloni conici. Sacoul și pantalonii ar trebui, de regulă, să fie în aceeași nuanță. Dacă optezi pentru culori închise poți compune ținute impecabile și cu două piese care nu sunt din același set. 

Pentru o variantă puțin mai feminină, poți aborda stilul smart casual pentru femei și să înlocuiești pantalonii cu o fustă stil creion care să îți îmbrace frumos talia. Nu este neapărat nevoie să porți tocuri. Poți opta pentru o pereche de pantofi tip Oxford care sunt atât eleganți, cât și foarte comozi pentru orele petrecute la birou. 

Sfaturi cu stil pentru femei chic la 40 de ani

  • Poartă accesorii moderne

Bijuteriile din aur sau argint se demodează cu greu, așa că este puțin probabil să dai greș dacă alegi să porți un set care îți este drag din colecția ta. Acordă atenție sporită genții sau plicului pe care alegi să îl asortezi cu ținuta. Folosește accesorii cât mai simple, fără modele, pentru a te asigura că ești încă în pas cu moda. 

  • Alege materiale de calitate

Este important să faci curat în dulap cu regularitate, astfel încât să renunți la obiectele vestimentare demodate sau deteriorate. Achiziționează haine noi, din materiale de calitate și rezistente pentru a apărea mereu fresh la toate evenimentele din viața ta. Evită materialele sintetice și optează pentru bumbac, catifea sau mătase, după caz.

  • Pune accent pe stilul tău 

Rochiile din garderoba ta te reprezintă, asemeni celorlalte obiecte vestimentare achiziționate de-a lungul anilor. Nu trebuie să te supui tuturor regulilor de stil vestimentar atunci când îmbraci o ținută. Păstrează elementele tale preferate și adaugă accesorii moderne și încălțăminte de calitate. În cele din urmă, indiferent de vârsta pe care o ai, cel mai important lucru este să te simți bine cu ceea ce porți. 

Îți poți redefini stilul la 40 de ani încercând combinații noi de ținute pe care poate înainte nu ai fi îndrăznit să le porți. Folosește-ți creativitatea pentru a îmbina obiecte vestimentare moderne și a concepe ținute de excepție. Te așteptăm pe site-ul nostru cu nenumărate modele de haine care să te inspire!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon