Asortarea pantofilor cu rochia: 15 ținute pentru fiecare tip de rochie

Asortarea pantofilor cu rochia

Se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor. În fapt, pantofii sunt, iar iubitoarele de fashion cu siguranță nu ne vor contrazice. Și tot ele știu că, dintre toate legile nescrise ale modei, asortarea pantofilor cu rochia este un secret pe care fiecare femeie trebuie să-l cunoască și să-l pună în aplicare atunci când creează ținute. Cu atât mai mult când vorbim despre ținute cu rochii

De această dată, ne vom lua rămas bun de la ținutele matchy-matchy și vom îmbrățișa arta excepțională a mixului și a asortării, prin ținute cu rochii care vor atrage toate privirile. Și cum tipurile de pantofi joacă un rol esențial în aceste combinații vestimentare, ne-am propus să te ghidăm în a face cele mai bune alegeri în materie de asortare a pantofilor cu rochia. Descoperă în rândurile următoare cele mai interesante idei de ținute pentru fiecare tip de rochie! 

 idei de ținute pentru fiecare tip de rochie

Reguli generale de asortare a pantofilor cu rochia 

Orice combinație vestimentară de succes este dependentă de anumite elemente pentru a fi în armonie, iar asortarea pantofilor cu rochia, la rândul ei, are la bază un set de reguli pe care orice femeie trebuie să le aibă în vedere în compunerea ținutelor cu rochii. Iată câteva reguli generale ale „decalogului fashion”: 

  • Ține cont de modelul rochiei

Este esențial să știi că nu orice model de rochie se va potrivi cu orice model de pantof. Geometria este extrem de importantă în modă și trebuie să ții cont de faptul că anumite croieli pot impune anumite modele de încălțăminte

  • Ai în vedere combinațiile cromatice 

O altă regulă importantă a asortării pantofilor cu rochia este cunoașterea combinațiilor cromatice reușite. De pildă, experții în fashion sunt de părere că încălțăminte trebuie să fie cu o nuanță mai închisă decât rochia. În cazul în care nu porți pantofi într-o nuanță similară rochiei, aceștia se vor asorta cu alte accesorii pe care le utilizezi pentru a completa ținuta. 

  • Nu uita de contextul în care urmează să porți ținuta

Important este și contextul în care vei purta ținuta cu rochie și pantofi, căci acesta poate dicta nivelul de formalitate sau de informalitate al ținutei pe care o porți. De pildă, nu poți asorta o pereche de sandale cu toc wedges la o rochie de seară, în cadrul unui eveniment elegant, ci trebuie să asociezi ținutei o pereche de pantofi cu toc înalt și subțire. 

  • Ține cont de anotimp și de starea vremii 

Anotimpul, implicit starea vremii este un alt aspect important în ceea ce privește asortarea pantofilor cu rochia. Chiar dacă pare o regulă evidentă, multe femei nu țin cont de acest aspect și sfârșesc prin a obține look-uri complet nepotrivite. De pildă, e inoportun să porți pantofi decupați sau sandale atunci când temperaturile îngheață în termometre. La fel de nepotrivit este să mizezi pe o pereche de botine din piele, atunci când sezonul estival este în toi. 

  • Pune accentul pe una dintre cele două piese 

Într-o ținută cu rochii și pantofi, doar unul dintre aceste articole are oportunitatea de a deveni „vedetă”. Astfel, o regulă importantă de asortare a pantofilor cu rochia este de a accentua doar una dintre cele două piese și nu pe ambele, în același timp. De exemplu, dacă alegi să porți o rochie cu imprimeuri, indicat ar fi să mizezi pe o pereche de pantofi într-o singură culoare, și viceversa. 

Reguli generale de asortare a pantofilor cu rochia

Asortarea pantofilor cu rochia în funcție de modelul rochiei 

Modelul rochiei este un prim criteriu care poate dicta alegerea modelului potrivit de pantofi. Iată care sunt tipurile de pantofi care-ți pot propulsa ținutele, în funcție de croiala rochiei alese!

1. Ce pantofi merg cu rochia de seară 

La evenimentele de seară la care optezi pentru rochii elegante, trebuie să acorzi o atenție deosebită modelului de pantof ales. Acest stil de rochie, elegant și prețios, nu se potrivește cu prea multe modele de pantofi, cele mai inspirate alegeri fiind pantofii eleganți cu toc și sandalele cu toc înalt și subțire. Să fie, așadar, sandale sau pantofi la rochia de seară?  

2. Ce pantofi se asortează cu rochia office 

Am vorbit adesea despre stilul office și despre ținutele cu rochii office pe care le poți aborda la birou. În cazul acestor modele de rochii, recomandarea experților în fashion rămâne pantofii cu toc de dimensiuni medii. Asortează și tu o pereche de pantofi cu toc unei rochii office și completează look-ul cu bijuterii discrete și o geantă de damă din piele, în stil office.  

3. Asortarea pantofilor cu rochia casual 

Nu știi cum să te îmbraci cu stil și fără efort? Poți compune o ținută effortless chic cu ajutorul unei rochii casual și a unei perechi de pantofi casual, fără toc. Acest model de pantof se va asorta de minune rochiei într-un context casual, relaxat. Mai mult, pantofii fără toc sau mocasinii sunt un real ajutor atunci când ai o zi ocupată și stau la baza multor ținute casual pentru femei

4. Pantofii potriviți pentru rochia sport 

Pentru o ținută de zi care presupune alegerea unei rochii sport, cele mai potrivite modele de pantofi sunt pantofii sport, respectiv adidașii și espadrilele sport, care vor reuși să-ți avantajeze silueta și care te vor face să te simți confortabil pe parcursul întregii zile.  

5. Ce pantofi alegi pentru o rochie mini mulată 

Dintre toate variantele de rochii, rochia mini mulată este, poate, cea mai sexy și mai atrăgătoare. Dacă te întrebi ce pantofi să alegi pentru un astfel de model de rochie, îți sugerăm să mizezi fie pe o pereche de sandale cu toc înalt, fie pentru o pereche de pantofi clasici, cu toc. Atenție, însă, și la potrivirea culorilor! 

6. Cu ce pantofi se asortează o rochie maxi 

Rochiile vaporoase, maxi sunt din ce în ce mai populare în trendurile momentului. Cu ce pantofi pot fi asortate? Ei bine, acest model de rochie poate fi asortat cu ușurință cu ajutorul unei perechi de sandale cu talpă joasă, în timp verii, dar și cu o pereche de botine de damă, în sezonul rece. Am menționat într-un articol anterior și cum îți asortezi rochia cu accesoriile, pentru o doză suplimentară de inspirație! 

Asortarea pantofilor cu rochia în funcție de modelul rochiei

Asortarea pantofilor cu rochia în funcție de culoarea rochiei 

Armonia cromatică este una dintre regulile fundamentale în asortarea pantofilor cu rochia, iar cel mai des întâlnit caz este acela în care deja ți-ai ales rochia pe care urmează să o porți, însă dorești să te decizi cu ce pantofi să o asortezi. De data aceasta vom pune accentul pe culorile celor două articole, așa că te invităm să descoperi în rândurile de mai jos cum alegi culoarea pantofilor în funcție de cea a rochiei! 

7. Cu ce pantofi se asortează o rochie bleumarin

Deții o rochie de zi bleumarin și te întrebi cu ce se asortează în materie de pantofi? Pentru a completa o astfel de rochie, sugestia noastră este să alegi o pereche de pantofi de culoare neagră sau nude, dacă stilul tău este unul clasic. În schimb, dacă vrei să te faci remarcată, poți miza pe o pereche de pantofi cu aspect metalic. 

8. Ce pantofi se potrivesc cu o rochie neagră 

Dintre toate tipurile de rochii, clasica little black dress încă se clasează în topul preferințelor femeilor de pretutindeni. Asortarea pantofilor cu rochia neagră poate fi cât se poate de simplă, atâta vreme cât ții cont de anumite reguli de stil. Dacă dorești să transmiți eleganță, poți mixa rochia neagră cu o pereche de pantofi într-o nuanță nude. Pentru ținutele formale îți sugerăm să optezi pentru pantofi negri cu toc, în timp ce pentru un look glam poți accesoriza rochia cu o pereche de pantofi sau sandale în nuanțe metalice de auriu și argintiu. Iată și un ghid pentru accesorizarea ținutei în funcție de stilul ales, pentru recomandări suplimentare de stil! 

9. Asortarea pantofilor cu rochia albă 

Așa cum se întâmplă și în cazul rochiei negre, și aici te poți bucura de o libertate de alegere a pantofilor potriviți. Având în vedere ce culoare are rochia, îți putem spune că albul se poate asorta cu o multitudine de culori. Prin urmare, dacă deții o rochie de primăvară în culoarea alb, îți sugerăm să o accesorizezi cu o pereche de pantofi cu toc kitten, în culori puternice, precum roșu sau roz intens. 

10. Cum asortezi pantofii cu o rochie verde

Dacă te întrebi ce culoare de pantofi merge la rochia verde, plină de prospețime, poți încerca să o accesorizezi cu o pereche de pantofi în tonuri de negru sau argintiu, dacă vorbim despre o rochie elegantă. Pentru o rochie verde casual, o pereche de sandale bej s-ar potrivi de minune! Un alt contrast care te va atrage, dacă ești o fire îndrăzneață, poate fi și o pereche de pantofi animal print pentru rochia ta verde. 

11. Ce pantofi merg la o rochie roz prăfuit 

Trăiești la vie en rose și urmează să porți la un eveniment elegant o rochie de ocazie roz prăfuit? Asortarea pantofilor cu rochia roz trebuie să denote inocență și delicatețe, motiv pentru care te sfătuim să completezi această ținută cu o pereche de pantofi sau sandale în nuanțe similare rochiei sau să te îndrepți spre nuanțe aurii, care să evidențieze și mai mult feminitatea ținutei. 

12. Cu ce pantofi se asortează o rochie galbenă 

Rochia galbenă emană căldură și lumină, fiind cel mai adesea întâlnită în combinațiile vestimentare casual. Pentru un plus de naturalețe, o poți asorta cu o pereche de pantofi casual în nuanțe deschise, de preferat albi. Dacă vorbim, totuși, despre o ocazie formală, cele mai safe variante de asortare a pantofilor cu rochia galbenă rămân pantofii în nuanțe de negru sau nude. 

13. Asortarea pantofilor cu rochia roșie 

O variantă de asortare cu care nu vei da niciodată greș atunci când vorbim despre pantofii potriviți pentru rochia roșie este textura metalizată a pantofilor aurii. Dacă vrei să asortezi pantofii cu o rochie roșie de zi, adoptă modele mai puțin stridente precum pantofii în nuanțe de negru și nude. O combinație curajoasă poate fi și asortarea pantofilor alb-negru cu o rochie roșie sau combinarea unor pantofi roșii cu o rochie roșie în stil vintage

14. Cum asortezi pantofii cu o rochie aurie 

Pentru acele femei care vor să iasă din tipare, rochiile aurii sunt cu siguranță o variantă de a se face remarcate. Dacă vrei să propui rochia ca piesă principală, te sfătuim să o asortezi cu o pereche de pantofi negri, cu toc. Însă, cu siguranță, cea mai populară manieră de asortare a pantofilor cu rochia luxuriantă aurie este alegere unei perechi de pantofi în nuanțe similare rochiei sau în nuanțe de nude. 

15. Ce pantofi porți cu o rochie argintie  

Așa cum se întâmplă și în cazul rochiei aurii, acest model de rochie ridică câteva probleme, mai cu seamă că este destul de rar întâlnit în stilul casual. Însă cu siguranță nu vei da greș dacă vei asorta o rochie elegantă argintie cu o pereche de pantofi stiletto negri, argintii sau bej! Îți sugerăm să eviți pantofii în nuanțe electrice, căci nu ne dorim să luăm privirile de la efectul strălucitor ar rochiei și nici să încărcăm vizual imaginea de ansamblu a ținutei. 

Asortarea pantofilor cu rochia în funcție de culoarea rochiei

Greșeli de evitat în asortarea pantofilor cu rochia 

Pentru că majoritatea femeilor sunt preocupate mai mult de asortarea pantofilor cu rochiile prin prisma culorilor și modelelor, au tendința de a omite alți factori, la fel de importanți, atunci când vine vorba de obținerea unor ținute impecabile din punct de vedere stilistic. Iată ce greșeli trebuie să eviți: 

  • Asortarea genții cu pantofii 

Asortarea genții la pantofi nu mai este de multă vreme o regulă de stil vestimentar, mai ales că trendurile actuale mizează pe combinații mai creative. Evită să completezi ținutele cu genți în aceeași culoare cu cea a pantofilor și experimentează!

  • Pantofii incomozi 

Alegerea unor pantofi incomozi s-a dovedit întotdeauna a fi o mare greșeală, mai ales când ai o zi încărcată cu tot felul de activități. Mărimea și calapodul nepotrivite, la fel ca și înălțimea mult prea mare a tocului, nu vor face decât să-ți dea bătăi de cap și să-ți provoace dureri sau probleme medicale. Evită, așadar, purtarea unor pantofi în care nu te simți confortabil, căci acest aspect poate ruina întreaga apariție. 

  • Pantofi din materiale de slabă calitate 

Unul dintre aspectele esențiale atunci când vine vorba de pantofi este calitatea materialelor acestora. Este foarte ușor să distrugi estetica ținutelor pe care le porți printr-o pereche de pantofi de calitate inferioară. În fond, nicio femeie nu dorește să lase impresia unor alegeri slabe din punct de vedere calitativ. 

  • Asortarea pantofilor cu rochii din același material 

Evită să porți pantofi și rochii confecționate din același material, căci ținutele tale nu vor avea aspectul dorit. Desigur, pot avea aceleași nuanțe, însă ideal ar fi să te joci cu texturile, pentru a oferi look-urilor tale un plus de originalitate și personalitate. 

  • Culori prea stridente 

Nu este niciodată bine să exagerezi atunci când alegi culorile. Am vorbit deja despre cum alegi culoarea pantofilor în funcție de rochie și am menționat că este bine să faci alegeri îndrăznețe, însă trebuie să ai în vedere că anumite combinații pot fi total nereușite și pot atrage atenția într-un mod negativ asupra ținutei tale.

Greșeli de evitat în asortarea pantofilor cu rochia

Sperăm ca la finalul acestui ghid să ai toate cunoștințele necesare despre ceea ce presupune asortarea pantofilor cu rochia. În final, important este să faci alegeri care ți se potrivesc, care te reprezintă și care vorbesc despre personalitatea ta. Îndrăznește să încerci cele mai creative combinații vestimentare cu rochii și pantofi, folosind ca sursă de inspirație ideile de ținute pe care ți le-am dezvăluit! 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon