Ghid pentru accesorizarea ținutei în funcție de stilul ales

Suntem femei și, prin definiție, acest lucru semnifică petrecerea unui număr considerabil de ore în fața oglinzii, în căutarea ținutelor preferate. Și nu mai este un secret pentru nimeni faptul că alegerea bijuteriilor potrivite și accesorizarea ținutei au un rol definitoriu în modul în care ne prezentăm în fața lumii, conturându-ne trăsăturile și punându-ne în evidență feminitatea. 

Conștiente fiind de importanța accesoriilor într-o ținută, ne-am gândit să te inspirăm cu un ghid pentru accesorizarea ținutei în funție de stilul vestimentar care te reprezintă sau pe care îl alegi, în funcție de ocazie. Dacă îți dorești să afli cum îți alegi bijuteriile pentru ținutele tale, descoperă în cele ce urmează secretele accesorizării ținutei în funcție de stilul vestimentar pe care-l abordezi!  

Accesorizarea pentru o ținută smart casual 

Stilul smart casual nu este unul foarte ușor de definit, cu atât mai mult în ceea ce privește femeile. Smart casual nu este nici casual, nici business, dar nici cocktail, motiv pentru care obținerea unei ținute smart casual perfectă necesită un strop de efort pentru a crea un outfit echilibrat, confortabil și plăcut estetic. Atunci când urmează să compui o ținută smart casual este important să ai în vedere tipul de eveniment la care participi. 

Atâta vreme cât ții cont de anumite principii, poți combina numeroase piese vestimentare în ținute smart casual. În cazul outfiturilor compuse din două piese, poți alege să creezi un echilibru între o piesă relaxată și una elegantă. O ținută smart casual pentru birou poate fi compusă foarte simplu dintr-o pereche de pantaloni cu croială simplă și o bluză elegantă, în timp ce un outfit smart casual pentru o petrecere poate presupune o singură piesă vestimentară ce se rezumă la o rochie de ocazie cu o croială simplă și cuminte. 

În ceea ce privește accesorizarea ținutei smart casual de damă, îți sugerăm să optezi fie pentru o pereche de cercei simpli și un colier statement, fie pentru un lănțișor subtil cu pandantiv și câteva brățări fine, care să-ți evidențieze feminitatea într-o ținută serioasă. Nu uita și de accesorizarea ținutei printr-o pereche de încălțăminte smart casual pentru femei!

Accesorizarea unei ținute business 

Ținutele business nu sunt cele mai permisive atunci când vine vorba de exprimare a personalității, deoarece acest stil vestimentar trebuie să se încadreze în anumite tipare. Tocmai din acest motiv, accesoriile sunt extrem de importante pentru ținutele de afaceri, iar accesorizarea ținutei business poate spune multe despre personalitatea ta. Prin urmare, dacă dai dovadă de o accesorizare potrivită, poți construi o ținuta business sau business casual cu personalitate. 

La fel cum pantofii cu toc în nuanțe nude sau gențile în stil business au rolul de a contribui la exprimarea personalității tale într-o ținută business, fie că dorești să le asortezi la rochii office, cămăși, fuste office, pantaloni sau sacouri, la fel și bijuteriile potrivite pot avea rol decisiv în afirmarea feminității și personalității unei femei de afaceri. 

Astfel, accesorizarea pentru o ținută business se va face într-un mod elegant și rafinat, care să acopere aerul ușor impersonal al pieselor vestimentare ce o compun. Accesorizarea unei ținute business nu presupune bijuterii mari, colorate sau sclipitoare, care să supraîncarce ținuta. Optează pentru cercei simpli cu pietre prețioase sau perle, o brățară fină și elegantă din același metal prețios și unul sau mai multe inele elegante. Dacă preferi ceasurile, află că un ceas de calitate va aduce întotdeauna un plus de stil ținutei tale de afaceri, lăsând o bună impresie persoanelor cu care interacționezi.   

Accesorizarea pentru o ținută elegantă 

O ținută elegantă fără accesorizarea potrivită este cu siguranță lipsită de sare și piper. Chiar dacă stilul elegant este definit de haine bogate din punct de vedere estetic, precum rochiile elegante, cămășile elegante și fustele creion sau pantofii cu toc, accesorizarea unei ținute elegante trebuie să fie pe măsura pieselor vestimentare alese. 

Dacă dorești să-ți întregești ținuta într-un mod rafinat și să-i oferi o notă și mai feminină, îți sugerăm să-ți accesorizezi ținuta cu un lănțișor din aur, cu model simplu, purtat alături de câteva brățări fine din același metal prețios. Dacă outfitul tău este unul rafinat, o idee inspirată poate fi accesorizarea ținutei cu un colier elegant și o brățară fixă dintr-un metal prețios. Desigur, poți alege să renunți oricând la colierul statement în favoarea unei perechi de cercei lungi, eleganți!  

Accesorizarea ținutei boho 

Stilul boho este unul dintre cele mai excentrice și nonconformiste stiluri vestimentare, fiind și unul dintre cele mai abordate stiluri odată cu venirea sezonului estival. Caracterizat prin culori, volume, blugi evazați, bluze supradimensionate, rochii cu imprimeuri și fuste lungi, acest stil vestimentar este adesea lipsit de reguli și exprimă caractere îndrăznețe, expresive și creative din punct de vedere stilistic. 

Fiind ieșit din tipare, stilul boho presupune accesorizarea ținutelor sale în aceeași manieră impunătoare și sofisticată. Din acest motiv, sugestiile noastre pentru accesorizarea unei ținute boho se rezumă la alegerea unor bijuterii masive, cu forme geometrice. O pereche de cercei voluminoși asortați la o rochie voluminoasă sau o brățară sofisticată în combinație cu o pereche de pantaloni evazați și un tricou supradimensionat pot face minuni în ținuta ta boho. De asemenea, poți opta pentru coliere masive cu accente etnice sau inele în forme geometrice, iar accesorizarea pentru ținuta ta boho este pe măsura așteptărilor! 

Accesorizarea pentru o ținută în stil minimalist 

Știm deja că stilul minimalist are la bază principiul „less is more” și că simplitatea este nota definitorie a ținutelor minimaliste. Chiar și în modă, minimalismul este definit de liniile drepte, de formele simple geometrice, culori mai puțin extravagante și accesorii simple. Fiind un stil simplu ce se rezumă, desigur, la haine clasice precum tricouri albe, cămăși uni, rochii de zi sau de seară simple, negre, jeanși, pantofi clasici cu toc și perechi de teniși, bijuteriile sunt cele cu rolul de a scoate ținuta din anonimat. 

Deși simplă, accesorizarea pentru o ținută minimalistă se va face prin bijuterii cu diferite forme și texturi, care să ofere dinamică apariției tale. O ținută minimalistă formată dintr-o pereche de jeans și un tricou alb poate fi accesorizată foarte ușor cu o pereche de cercei din argint cu forme geometrice. Dacă te întrebi cum îți asortezi rochia cu accesoriile, află că o rochie simplă neagră poate fi completată perfect de un colier din aur cu diverse detalii voluminoase. Ai în vedere ca accesorizarea ținutei să nu aibă mai mult de două elemente, pentru a nu te îndepărta astfel de la stilul simplu minimal!   

Accesorizarea ținutei retro

Dacă ai o pasiune pentru stilul retro sau vintage, specific anilor ‘70, atunci cu siguranță știi că există o mulțime de piese vestimentare retro ce pot fi adaptate lumii moderne prin câteva accente unice. Pantalonii în carouri, topurile și tricourile mulate, maletele în nuanțe pământii, rochiile cu cordon în talie și mâneci trei sferturi, alături de fustele plisate sau în cloș sunt doar câteva dintre piesele vestimentare ce-ți vor oferi aerul retro pe care dorești să-l obții. 

Cât despre accesorizarea pentru o ținută retro, te sfătuim să optezi pentru bijuterii vintage precum cercei din argint, colier cu perle, broșe vintage colorate sau inele retro din aur. Alături de o curea în talie, o eșarfă din mătase și o pereche de pantofi casual cu toc mix și gros, aceste accesorii vor reuși să reinventeze moda anilor ‘70 în ținutele tale. Îndrăznește să fii unică și să transmiți vibe-ul retro prin accesorizarea ținutei cu astfel de bijuterii și accesorii pline de personalitate! 

Ține cont de sugestiile noastre în materie de accesorizare a unei ținute și alege să-ți exprimi întotdeauna personalitatea prin prisma bijuteriilor pe care le porți. Indiferent de stilul vestimentar care te reprezintă, accesoriile vor aduce întotdeauna un plus estetic apariției tale. Și acum că te-am inspirat să faci alegerea potrivită în ceea ce privește bijuteriile, suntem siguri că vei fi, cu adevărat, o apariție! 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon