Cum iti asortezi rochia cu accesoriile?

Geanta shopper la un interviu de angajare, pantofi animal print cu toc cui, foarte inalt, in prima zi de facultate, numeroase bijuterii statement la o tinuta simpla, de zi cu zi - iata doar trei exemple in care accesoriile iti pot ruina aparitia.

Dar am ales o rochie care ma avantajeaza si care imi place, vei spune, poate. Intr-adevar, alegerea pieselor vestimentare care ti se potrivesc este esentiala, fie ca urmeaza sa mergi la un interviu important sau la o sedinta la birou, fie ca te pregatesti sa iesi la o intalnire cu prietenele tale in oras.

Accesoriile raman, insa, detaliile care fac intotdeauna diferenta: fie completand outfitul, fie pur si simplu stricand imaginea de ansamblu pe care iti doresti sa o creezi.

Daca te afli aici, inseamna ca vrei sa inveti sa accesorizezi rochiile in mod corespunzator si, astfel, sa lasi o impresie placuta oamenilor cu care vei intra in contact in cele mai diverse situatii din viata ta. Te invitam sa descoperi in continuare cum poti face acest lucru!

Cum iti asortezi pantofii cu rochia?

Da-i unei fete pantofii potriviti, iar ea poate cuceri lumea - si noi ii impartasim parerea lui Marilyn Monroe si credem ca pantofii potriviti, in combinatie cu rochia potrivita, iti pot da mai multa incredere in tine si in lucrurile minunate pe care le poti face - cum ar fi sa iei acel interviu de angajare important in cariera ta sau sa iti impresionezi partenerul cu o tinuta pur si simplu incantatoare pe care o porti la o cina romantica.

In alegerea pantofilor perfecti, tine cont de doua criterii esentiale: armonia cromatica si armonia stilistica.

Armonia cromatica se refera la felul in care combini culoarea rochiei si culoarea incaltamintei. Poti sa te orientezi la o pereche de pantofi de aceeasi culoare ca a rochiei, in special in anumite contexte: intr-un mediu profesional office, riguros din punct de vedere vestimentar, la un eveniment formal de seara, unde alegi sa porti clasica si eleganta rochie neagra.

 

 

Totusi, in alte situatii, poate simti ca o tinuta monocroma este usor banala pentru tine, mai ales daca esti adepta combinatiilor cromatice indraznete.

Astfel, daca nu te incanta ideea de a asortai pantofii negri sau pantofii nude la majoritatea rochiilor din garderoba ta, creeaza armonie intre culorile complementare: rosu si verde, galben si violet, albastru si portocaliu.

De exemplu, daca porti o rochie rosie eleganta, poti opta pentru pantofi verzi, tot eleganti - astfel, vei obtine mixul perfect intre feminitate si personalitate colorata.

 

 

Armonia stilistica se obtine prin imbinarea reusita dintre stilul rochiei si stilul incaltamintei. Altfel spus, daca urmeaza sa mergi la un eveniment formal, precum o cununie, o nunta sau o petrecere de botez, este esential ca atat rochia, cat si pantofii sa respecte standardele elegantei.

Chiar daca in restul timpului obisnuiesti sa porti pantofi Oxford sau pantofi casual, in astfel de contexte sociale este necesar sa alegi o pereche de pantofi eleganti sau o pereche de sandale elegante.

Cum iti asortezi geanta cu rochia?

Dupa alegerea pantofilor potriviti, urmeaza alegerea gentii potrivite: acel accesoriu care se potriveste atat cu rochia, cat si cu incaltamintea. Altfel spus, un trio vestimentar cu adevarat reusit inseamna armonia dintre rochie, pantofi si geanta.

La fel ca pantofii, si geanta trebuie sa respecte standardele vestimentare ale locului in care o vei purta. Astfel, daca mergi la o sesiune de cumparaturi cu prietenele tale, este in regula sa alegi o geanta tip shopper sau chiar un rucsac.

In schimb, daca ai nevoie de o geanta pentru un interviu de angajare, un model clasic, negru, simplu, de mici dimensiuni, reprezinta intotdeauna o alegere inspirata. In ceea ce priveste evenimentele formale, de seara, clutch-ul este binevenit de fiecare data.

Daca pana acum cativa ani era absolut firesc ca geanta sa aiba aceeasi culoare precum a pantofilor, astazi, lucrurile stau diferit. Bineinteles ca poti respecta in continuare aceasta regula, insa, in anumite cazuri, exista riscul sa creezi o tinuta lipsita de personalitate.

Trebuie sa recunosti ca o rochie rosie, accesorizata cu pantofi rosii si o geanta tot rosie reprezinta o combinatie previzibila si… demodata. In schimb, daca inlocuiesti in acest trio geanta rosie cu una nude, spre exemplu, vei crea un outfit mult mai inspirat.

 

 

Nu uita ca gama noastra de genti de dama este diversificata si astfel conceputa, incat sa raspunda cat mai multor nevoi si preferinte. Pe site-ul nostru gasesti, asadar, modele de genti de mana, de umar, dar si clutch-uri pentru evenimente formale si rucsacuri pentru tinutele casual, de zi cu zi.

Accesorizarea corecta poate parea o adevarata provocare, insa daca aplici trucurile din acest articol, cu siguranta ca lucrurile vor fi mult mai simple si vei obtine o tinuta demna de toata admiratia: stilata, feminina, cu bun-gust.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon