Cum se poarta cu stil rochiile de catifea?

 

Catifeaua este un material care si-a pastrat farmecul pana in zilele noastre, avand o istorie de sute de ani, atunci cand reprezenta un simbol al nobilimii. Chiar si astazi, cele mai mari case de moda aduc in atentia noastra catifeaua, care poate fi purtata, in diferite combinatii, atat ziua, cat si seara; atat vara, cat si iarna.

Unele dintre cele mai populare articole vestimentare sunt rochiile de catifea, piese statement care reusesc sa treaca proba timpului.

Vrei sa stii cum poti obtine tinute impecabile cu ajutorul rochiilor de catifea? Tine cont de recomandarile noastre!

Ce culoare alegi pentru rochia de catifea

Culoarea rochiei de catifea are un impact major asupra modului in care arata tinuta ta. De pilda, negrul reprezinta un simbol al elegantei si se asorteaza cu aproape orice culoare a pantofilor si a gentii.

Poti alege o rochie de catifea neagra pe timpul zilei sau seara, pentru un eveniment care impune purtarea unei tinute elegante. Un alt avantaj al rochiei negre de catifea este acela ca te poate face sa pari mai slaba, atata timp cat alegi un model care iti avantajeaza silueta.

Poti opta si pentru o rochie de catifea verde smarald, care va atrage doar priviri de admiratie asupra ta. Verdele este o culoare feminina, misterioasa si senzuala, perfecta pentru un eveniment special care se desfasoara seara.

Nu in ultimul rand, pentru femeile care isi doresc sa iasa in evidenta, o rochie rosie de catifea este alegerea ideala. O poti purta la un eveniment special, precum o nunta sau o gala, unde iti doresti sa arati impecabil.

 

 

Ce incaltaminte porti la o rochie de catifea?

Rochia de catifea reprezinta un articol vestimentar versatil, care poate fi purtat cu numeroase tipuri de incaltaminte.

Din fericire, rochia de catifea se gaseste atat in modelele clasice, cat si in modele deosebite, precum rochia-halat sau rochia petrecuta.

Aceste rochii pot fi purtate cu botine cu toc gros, pana la glezna, la evenimente de zi, sau cu pantofi cu varf ascutit, in cadrul evenimentelor de seara.

Indiferent de tipul evenimentului, acorda atentie accesoriilor si opteaza pentru bijuterii fine si genti clasice.

Cu ce ocazie poti sa porti o rochie de catifea?

Datorita versatilitatii, catifeaua poate fi purtata in numeroase contexte sociale:

  • O rochie de catifea bine aleasa este un simbol al elegantei feminine si poate fi purtata atat la birou, cat si la o intalnire in oras. Este recomandat sa alegi culori simple si accesorii fine, pentru a nu atrage atat de mult atentia asupra rochiei, pe timp de zi.
  • In schimb, pentru un eveniment de seara, alege o rochie de catifea cu o croiala mai sofisticata, in nuante de mov, verde smarald sau rosu intens. Indiferent de eveniment, o rochie de catifea, o geanta eleganta si un machiaj smokey te vor transforma in regina petrecerii!

Cum transformi o rochie de catifea de zi intr-una de seara?

  • Rochia de catifea poate fi purtata ziua, cu un sacou simplu sau cu o geaca din imitatie de piele, pentru un look original.
  • Seara, outfitul se schimba: prin urmare, rochia de catifea trebuie sa fie eleganta, asortata cu pantofi stiletto si un plic la fel de potrivit pentru ocazie.
  • Rochia de catifea se poate asorta si cu chokere si cu pantofi eleganti, cu barete.

Cum accesorizezi o rochie de catifea?

Accesorizarea unei rochii de catifea implica elemente clasice, care sa puna in evidenta tinuta.

Daca porti o rochie de catifea de seara, o pereche de pantofi cu toc patrat, un clutch pretios si cateva bijuterii delicate sunt suficiente pentru a crea o un outfit admirabil.

Cu toate acestea, rochiile de catifea se potrivesc si cu bijuteriile de dimensiuni mari. Asadar, poti opta pentru un colier statement, pentru un inel masiv sau pentru siraguri de perle, care se vor potrivi de minune cu o rochie petrecuta.

Nu este indicat sa asortezi catifeaua cu bijuterii multicolore sau prea incarcate, pentru a evita crearea unui look care sa atraga atentia in sens negativ.

Rochiile de catifea raman in continuare la moda si pot fi purtate in numeroase combinatii, alaturi de sacouri si pantofi confortabili sau cu tocuri inalte si alaturi de bijuterii elegante.

Prin urmare, recomandarea noastra este sa ai in garderoba cel putin o rochie de catifea, cu ajutorul careia poti crea outfituri rapitoare, perfecte pentru diferite evenimente din viata ta.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon