Cum să te îmbraci cu stil și fără efort: Tips & tricks

În funcție de stilul tău personal și mesajul pe care vrei să-l transmiți prin ținuta ta, noi am creat pentru tine cu ghid complex care să te ajute să fii întotdeauna în pas cu moda, fără însă a depune un efort prea mare în acest sens. Vom discuta despre trendurile principale și îți vom spune cum să te îmbraci cu stil în orice situație.

Cum să te îmbraci cu stil 

Înainte de a concepe orice ținută, trebuie să știi ce vrei să exprime aceasta. Moda există tocmai pentru a ne înlesni exprimarea personalității în văzul tuturor, însă stilurile variază și, deși te poți regăsi câte puțin în toate, cu siguranță ai deja favorite. Alege-ți ținuta în funcție de personalitatea ta și vei reuși să strălucești în orice context, tocmai pentru că acele haine te reprezintă. Iată câteva sfaturi vestimentare:

Stilul casual

Stilul casual este reprezentat în general de ținute lejere, pe care le poți purta când ieși în oraș sau la cumpărături. Dacă nu știi exact cu ce să te îmbraci, gândește-te la articolele tale vestimentare în care te simți cel mai comod, care totuși îți pun în valoare silueta și formele corpului. 

1. Haine

Cel mai la îndemână în acest stil este să optezi pentru rochii. Fie că suntem într-un anotimp cald sau rece, rochiile sunt printre cele mai versatile obiecte vestimentare datorită în principal gamei largi de materiale din care sunt fabricate. Rochiile de lungime medie, din materiale naturale sunt însă cele mai potrivite unei ținute casual. 

Dacă totuși nu ai starea potrivită pentru a purta o rochie, poți opta pentru combinația clasică de pantaloni și bluză sau cămașă care nu dă niciodată greș. Fie că sunt blugi sau pantaloni din materiale mai fine, trebuie să fii atentă doar la potrivirea cromatică dintre cele două piese pe care le-ai ales.

2. Încălțăminte 

Încălțămintea casual se referă în general la pantofi fără toc, precum balerinii, mocasinii sau anumite tipuri de ghete. Atenție însă! Există aici riscul să faci trecerea înspre o ținută sport, așa că evită pantofii din materiale textile cu șireturi asemănători cu cei purtați la sală. Cea mai sigură alegere sunt pantofii lejeri din piele întoarsă sau piele naturală moale.

3. Accesorii

Nu trebuie să exagerezi cu accesoriile într-o ținută casual. Este suficient să porți o geantă potrivită de umăr, de mici dimensiuni și bijuterii finuțe, care să nu distragă prea tare atenția. Toamna, poți opta pentru o pălărie de fetru care să vină în completarea ținutei tale. Vara, ochelarii de soare potriviți formei feței tale sunt bineveniți. 

Stilul sport

Stilul sport, deși inițial apărut pentru a răspunde nevoii de mișcare, a căpătat de-a lungul anilor o popularitate din ce în ce mai mare și a urcat pe podium aproape de stilul casual. Cu toate că ambele se caracterizează prin lejeritate, există însă câteva diferențe destul de mari între aceste două stiluri și în continuare îți vom spune cum să te îmbraci corespunzător. 

1. Haine

Echipamentul sportiv purtat în viața de zi cu zi și-a schimbat considerabil forma. Acum găsești costume din două piese - hanorac și pantaloni sport - din materiale plușate, foarte comode și care dau ținutei tale un vibe rebel și totodată chic. Dacă vrei să te îmbraci după ultimele tendințe îți recomandăm această combinație.

Poți opta însă și pentru pantaloni de trening din bumbac în combinație cu un tricou și o geacă din material subțire. Dacă vrei o ținută sport și nu știi cum să te îmbraci, această variantă e mult mai la îndemână și este potrivită oricărei ocazii non-formale pentru care te pregătești.  

2. Încălțăminte

În cazul ținutei sport, răspunsul pentru încălțămintea ideală este unul singur: alege încălțăminte sport! În prezent există pe piață nenumărate modele din care poți alege. Unele dintre care cele mai la modă sunt cele cu platforme înalte. Alege o pereche comodă și care să se asorteze hainelor tale și nu vrei da greș niciodată. 

3. Accesorii

Cel mai potrivit accesoriu unei ținute sport este un rucsac. Există și anumite tipuri de genți sport, însă sunt în general voluminoase și nu conferă atât de mult stil precum un rucsac bine ales. De exemplu, poți opta pentru unul din piele dintr-o singură culoare, de dimensiune medie și în care să îți încapă toate cele necesare unei ieșiri cu prietenii. 

Stilul elegant 

Stilul elegant este în general potrivit evenimentelor formale, dar cine spune că nu poți aduce această latură a ta și în viața de zi cu zi la birou? Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi vestimentare care să te ajute să-ți pui în evidență frumusețea. Află cum să te îmbraci cu stil pentru a atrage privirile tuturor.

1. Haine

Dacă vorbim de viața de zi cu zi, ținuta ideală este reprezentată de clasicul costum deux-pieces de tip office. În special dacă ești o fire mai conservatoare, nu vei da greș cu o astfel de ținută formată din sacou și fustă sau chiar din sacou și pantaloni lungi din stofă. 

Pentru o ținută elegantă de seară trebuie să vorbim despre rochii. Nu este nimic mai elegant decât o rochie care să te avantajeze, în nuanțe puternice de roșu sau albastru. În special rochiile lungi, de gală, scot în evidență frumusețea și eleganța feminină. Un lucru pe care nu trebuie să îl ignori în alegerea unei ținute elegante este calitatea materialelor. 

2. Încălțăminte

Învață să te îmbraci cu stil de la celebritățile tale preferate! O ținută elegantă este întotdeauna completată de o pereche de pantofi cu toc. Fie că porți un costum, o salopetă elegantă sau o rochie de seară, există o gamă largă de modele de pantofi cu toc din care poți alege. Important este ca încălțămintea să se potrivească ținutei, de la tipul de toc la culoare.  

3. Accesorii 

Stilul elegant este sinonim cu rafinamentul. Poți alege o pereche de cercei lungi sau cu perluțe pentru a-ți pune în evidență chipul. În funcție de coafură și decolteu, poți opta pentru un set de bijuterii strălucitoare cu cercei, colier și brățară. Pentru mai multe detalii, am creat pentru tine un ghid de accesorizare în funcție de ținută.

Reguli esențiale de stil   

Învață să te îmbraci cu gust urmând sfaturile noastre! După ce ai ales cu ce să te îmbraci, este timpul să îți expunem și câteva greșeli pe care ar fi bine să le eviți atunci când îți creezi look-ul. 

- Nu încărca ținuta!

Este foarte important să știi unde să te oprești atunci când vrei să te îmbraci cu stil. Ideile de stiluri vestimentare despre care ți-am vorbit trebuie susținute de respectarea unei anumite măsuri. Ai grijă, în special, la accesorizare și ține minte că în tendințele actuale “mai puțin înseamnă mai mult”. 

- Păstrează un echilibru vestimentar

Ar fi indicat să nu încerci să combini mai multe stiluri vestimentare între ele. Învață cum să te îmbraci de la experți, urmărind articolele despre modă online sau din reviste. Cel mai sigur e să abordezi stilul vestimentar în care te regăsești cel mai tare, fără să faci excese. 

- Alege o croială care te avantajează

Chiar dacă vrei să fii în tendințe, moda rămâne ceva personal și care trebuie personalizat. Alege obiecte vestimentare care îți avantajează formele și nu încerca să porți ceva în care nu te simți confortabil. 

Sperăm ca acest ghid să îți vină în ajutor atunci când nu știi cum să te îmbraci pentru anumite ocazii. Pe site-ul nostru găsești haine potrivite oricărui stil vestimentar, care te vor ajuta să strălucești de fiecare dată. 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon