Ținute casual pentru femei: 7 moduri de purtare a tricoului alb

În dulapurile noastre își găsesc locul o mulțime de piese vestimentare aparent banale, dar cu un potențial stilistic extraordinar. Item-urile basic, care pot să fi parte integrantă a garderobei capsulă sunt, de multe ori, subapreciate. 

Tricoul alb este o adevărată perlă a dressing-ului tău de haine, de aceea, dacă știi cum să-l integrezi în diverse ținute, el te poate salva din multe situații în care nu ai inspirație pentru a crea un look potrivit. Și nu, nu este potrivit doar pentru ținute casual! 

  1. 1. Cum să incluzi tricoul alb în ținutele tale
  2.     1. Costum în nuanțe nude și tricou alb
  3.     2. Tricou alb cropped și fusta cu talie înaltă
  4.     3. Ținuta monocromatică cu triocu alb
  5.     4. Tricou alb și compleu din fustă și sacou
  6.     5. Tricou alb și geacă de biker
  7.     6. Fusta plisată și tricoul alb 
  8.     7. Tricou alb și cămașa din denim 
  9. 2. Sfaturi de care să ții cont în alegerea unui tricou alb 
  10.     1. Alege materiale potrivite sezonului
  11.     2. Ține cont de ocazie și îmbracă-te corespunzator
  12.     3. Optează pentru diferite decolteuri în funcție de outfit

Cum să incluzi tricoul alb în ținutele tale 

Ia-ți doza de inspirație vestimentară și vezi cum poți include tricoul alb în outfit-urile tale, indiferent de stilul pe care îl abordezi în mod obișnuit!

#1: Costum în nuanțe nude și tricou alb

În ultima vreme, observăm din ce în ce mai des cum moda capătă un aer ecletic. Acest lucru înseamnă că se merge tot mai mult pe asocierea unor piese vestimentare ce par a face parte din povești diferite dar care, în fond, arată minunat împreună. Un exemplu foarte bun este asortarea unui costum deux piece cu pantaloni, de culoare nude, cu un tricou alb simplu. Practic, tricoul înlocuiește aici clasica cămașă albă și transformă ținuta într-una ușor mai degajată și mai confortabilă. Rezultatul? Un look smart-casual perfect pentru o zi la birou.  

Adaugă un colier statement care să aducă un plus de culoare ținutei și o pereche de pantofi stiletto într-o nuanță metalizată și ești gata pentru o petrecere în club alături de prieteni!

#2: Tricou alb cropped și fustă cu talie înaltă 

Atunci când credeam că moda anilor 90 a rămas în trecut, tendințele acelor decade se relansează triumfător și vin să-și revendice ”ce-i al Cezarului”. Probabil ai observat că și în colecțiile magazinelor au reapărat piese iconice pentru această perioadă din istoria modei, iar printre ele se numără și topurile cropped. Cu croi mulat, drept sau evazat, acestea au rolul de a pune în evidență talia și, asortate corect, pot fi purtate în diverse ocazii - nu doar pe plajă, așa cum am fi, poate, tentați să credem!

Optează pentru un tricou alb cropped mulat și poartă-l cu o fustă conică midi. Completează-ți look-ul cu o pereche de saboți sau cu sandale kitten heels și cu o poșetă inspirată de asemenea de moda anilor 90. Obții astfel un look lejer și chic de stradă sau, înlocuind încălțările cu o pereche de teniși și geanta cu o borsetă, poți purta ținuta la un festival de muzică. 

#3: Ținuta monocromatică cu tricou alb

Este vară iar tu ai făcut tot posibilul pentru a avea un bronz impecabil? Pune în evidență acest atu purtând o ținută monocromatică formată dintr-un tricou alb și o fustă skater. Un look lejer, răcoros, ideal pentru sezonul estival, pe care îl poți purta la o plimbare pe faleza mării sau chiar la o ieșire cu fetele în oraș. 

Tricou La Donna alb by Cătălin Botezatu 

Pentru un plus de stil, accesorizează outfit-ul cu o pereche de ochelari de soare cu design retro (cu lentile groase, de preferat) și prinde-ți părul cu o eșarfă de mătase. Dacă ești suficient de îndrăzneață, adaugă și o pereche de cercei supradimensionați și bucură-te de un look chic, cu influențe gipsy. În picioare poți purta fie sandale cu platformă, fie balerini, fie flip-flops - însă alege tot albul. 

Mai multe trucuri legate de accesorizarea ținutelor descoperă aici

#4: Tricou alb și compleu din fustă și sacou

Compleurile formate din fuste mini și sacou sunt și ele vedete de câteva sezoane și se pare că vor rămâne în trend și în continuare. Foarte interesante sunt modelele în carouri, inspirate de moda college, însă propunerea vestimentară care urmează este adecvată și dacă în garderobă un deux piece uni. Așadar, indiferent de modelul pe care îl ai, asortează costumul cu fustă și sacou cu un tricou alb. Pentru un aer modern și tineresc, completează ținuta cu o pereche de pantofi sport albi din categoria tech sneakers. 

#5: Tricou alb și geacă de biker

Jacheta biker din piele naturală este un must-have în garderoba feminină, indiferent de stilul pe care îl preferi. Același lucru putem spune și despre tricourile albe, simple, care pot fi asortate într-o mulțime de combinații stilistice. Deci, dacă îți dorești o ținută fabuloasă, asortează cele două piese vestimentare și poartă-le fie cu jeanșii tăi favoriți, fie în ținute mai creative - de exemplu, alături de o fustă în cloș până la jumătatea gambei și cu o pereche de teniși. 

#6: Fusta plisată și tricoul alb 

Ai o fustă plisată în dulap pe care nu ai mai purtat-o de mult? Este timpul să o readuci în atenție asortând-o corespunzător! Încearcă mixul propus de noi și combină fusta plisată cu un tricou alb, adaugă o pereche de pantofi stiletto (pot fi nude, dar și colorați), un colier statement și o poșetă plic. Ai recreat astfel un outfit pe care fashionista Carrie Bradshaw l-ar fi purtat cu încredere pe străzile orașului din ”Sex and the city”!

#7: Tricou alb și cămașa din denim 

O asociere foarte inspirată pe care o poți face este cea formată dintr-un tricou alb și o cămașă din denim (dacă se poate, într-o nuanță mai închisă de albastru, pentru a crea un constrast de efect). Aceste două piese vestimentare se asortează foarte bine cu o pereche de pantaloni țigaretă kaki și cu o pereche de balerini sau de pantofi sport. Ținuta astfel creată se pretează pentru birou, dar și pentru o sesiune de shopping. 

Sfaturi de care să ții cont în alegerea unui tricou alb 

Deși vorbim despre piese vestimentare care par a fi ușor de ales, oferta variată de modele din magazinele cu tricouri de damă te pot pune în dificultate. Prin urmare, credem că este bine să știi anumite reguli de modă atunci când alegi un tricou alb. 

Alege materiale potrivite sezonului

Materialele hainelor pe care le purtăm într-un sezon sau altul contribuie la confortul pe care ele ni-l oferă. De aceea, este indicat să alegi tricourile albe luând în considerare și acest aspect. Țesăturile naturale sunt un must-have, promovând tendința sustenabilității, deci bumbacul organic este o alternativă ideală, mai ales pentru perioada caldă a anului. Totuși, nu te feri și de texturile mai dense pentru toamnă-iarnă, cum ar fi tricotul, vedeta anotimpurilor reci. 

Ține cont de ocazie și îmbracă-te corespunzător 

Dacă nu știi cu ce să te îmbraci într-o anumită ocazie, gândește-te la specificul acesteia. Vestea bună este că, datorită diverselor stiluri în care putem regăsi astăzi tricourile albe, ele reprezintă manevra stilistică chiar și pentru evenimentele deosebite. Un tricou alb poate fi clasic, deloc sofisticat, dar la fel de bine se poate transforma într-un articol care fură toate privirile. Este cazul tricourilor oversized sau a celor cropped, a tricourilor cu franjuri, cu mâneci bufante, cu volane sau cu spatele gol - ai de unde alege, deci trebuie doar să știi care este modelul potrivit ocaziei!

Tricou Lara alb cu volănașe, disponibil pe dyfashion.ro

Optează pentru diferite decolteuri în funcție de outfit

Drept, în V, în formă de inimă, asimetric, barcă, Queen Anne - punem pariu că nu știai că există atât de multe tipuri de decolteuri! Ei bine, vorbim despre un element important pe care să-l iei în considerare la alegerea unui tricou, mai ales că decolteul îți poate pune în valoare atuurile, mascându-ți totodată micile defecte. Descoperă aici diverse tipuri de decolteuri, dar și cum să alegi astfel încât să te avantajeze!

Tricourile albe sunt pilonii garderobei tale. Alege tricouri simple sau cu imprimeu de pe dyfashion.ro și personalizează-ți ținutele indiferent de ocazie!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon