Principalele tendințe în modă: ce să porți și ce să eviți în 2021?

Anul 2021 înseamnă pentru lumea fashion o deschidere la creativitate și diversitate. Evenimentele curente au adus tendințe noi în modă, cu stiluri vestimentare combinate între trendul modern și cel vintage. Totodată, oamenii vor confort, calitate și libertate în ținutele lor cotidiene și imprimeuri cu modele deosebite pentru hainele de ocazie.

Dacă vrei să fii mereu în trend, să descoperi ce outfituri sunt la modă, ce bijuterii și accesorii poți asorta la ținute, cum alegi pantofii potriviți și care sunt combinațiile pe care trebuie să le eviți, consultă acest ghid și bucură-te de cele mai noi tendințe vestimentare!

  1. 1. Culorile anului 2021
  2. 2. Ținutele trendy ale anului 2021
  3. 3. Stilurile vestimentare ale anului 2021
  4. 4. Piese vestimentare și idei de outfituri în trend
  5. 4.1. Hainele cu decupaje
  6. 4.2. Puloverul crop
  7. 4.3. Puloverul cu legături
  8. 4.4. Topurile oversize
  9. 4.5. Rochia în stil pulover
  10. 4.6. Pantalonii largi
  11. 4.7. Pantalonii din denim
  12. 4.8. Fustele cu pliseuri
  13. 4.9. Fustele din piele
  14. 4.10. Cămașa albă
  15. 4.11. Cămașa cu fundă
  16. 4.12. Rochiile lejere și înflorate
  17. 4.13. Salopetele
  18. 5. Antitendințele anului 2021
  19. 5.1. Blugii skinny
  20. 5.2. Cămașa-blazer
  21. 5.3. Tricourile cu logo
  22. 5.4. Geaca parka cu blană
  23. 5.5. Vesta din blană
  24. 5.6. Pantalonii bermudă
  25. 5.7. Accesoriile și încălțămintea

Culorile anului 2021

Culorile anului 2021, conform Institutului Pantone, sunt „Illuminating Yellow” și „Ultimate Grey”. Deoarece, 2020 și 2021 sunt foarte diferiți spre deosebire de anii anteriori, forul citat a considerat că o singură culoare nu poate reprezenta toate evenimentele, sentimentele și mișcările politice, sociale, culturale și artistice petrecute în această perioadă.

„Illuminating Yellow” este culoarea soarelui care reprezintă optimismul și speranța, iar „Ultimate Grey” denotă un caracter puternic, stabil și sigur pe sine. Alături de culorile dominante ale anului 2021, există numeroase alte palete cromatice pastel și vivide care completează armonios ținutele vestimentare.

Ținutele trendy ale anului 2021

Anul 2021, din punct de vedere al fashionului, îmbină stiluri vestimentare din epoci, mișcări sociale și trenduri diferite. Vei întâlni elemente vintage, din perioada anilor hippie, alături de cămăși albe, elegante și office ce fac parte din stilul smart-casual. 

De asemenea, fiind o perioadă dominată, în special, de activitățile realizate doar în căminele proprii, oamenii doresc să iasă din anonimat. Hainele personalizate sau care aparțin unui anumit stil social revin în scena modei.

Stilurile vestimentare ale anului 2021

Stilul casual. Acest stil nu va ieși niciodată din scena trendy și fashion pentru că se adaptează tuturor noilor curente și ținute vestimentare. Printre cele mai purtate articole ale stilului casual, urban sau streetwear sunt tricourile confortabile și chic. Acestea pot fi asortate cu pantaloni, blugi sau fuste.

Stilul smart-casual. Majoritatea joburilor de birou sunt în regim de telemuncă din cauza evenimentelor curente. Acest lucru înseamnă că oamenii lucrează din casele lor și discută cu mare parte din colegi prin mesageria scrisă sau prin videoconferințe. În prezent, vestimentația office îmbină materialele confortabile și piesele semiformale.

Stilul sport. Ținutele sport: colanții, treningul, tricourile din material textil special, pantalonii sport și hanoracele au devenit articolele vestimentare preferate ale oamenilor. Acestea sunt confortabile și comode. Tricourile pot fi asortate cu o pereche lejeră de blugi. 

Stilul semiformal. Combină piese ale stilului smart-casual cu elemente elegante, formale. De exemplu, un tricou, o bluză sau o cămașă dichisită se vor potrivi perfect cu o fustă în forma literei A, o fustă creion sau cu o pereche comodă de pantaloni. Totodată, poți combina, oricând, o rochie chic dar confortabilă cu o pereche de sneakers.

Aceste trei stiluri vestimentare sunt cele întâlnite frecvent, însă, cu siguranță, sunt completate de numeroase alte trenduri și outfituri, precum ținutele vintage ale anilor '60 și '80, stilul elegant-formal, minimalist, boho chic sau cu tendințe sociale.

Piese vestimentare și idei de outfituri în trend

Hainele cu decupaje

Hainele cu spatele gol sau cu decupaje în zona decolteului sau pe umeri sunt unele dintre cele mai căutate piese vestimentare. Ele pot fi asortate cu numeroase alte articole precum pantalonii, fustele, jachetele, paltonul, bascheții sau sandalele, ochelarii de soare și diferite bijuterii.

Puloverul crop

Puloverul crop este o piesă vestimentară all-season: potrivită pentru o ținută de iarnă indoors, pentru zilele tomnatice și pentru serile răcoroase de primăvară și vară. Această haină este excelentă pentru femeile cu o siluetă frumoasă și înaltă deoarece abdomenul este ușor vizibil.

Pulover cu legături

După cum știi, unul dintre trendurile anului 2021 sunt decupajele. Astfel, puloverele pot avea anumite tăieturi care sunt apoi legate cu șireturi sau cu alt material pentru o oferi vestimentației un look aparte, modern, chic. Puloverele pot avea legături la spate, la decolteu, pe întregul mâinilor, la mâneci sau umeri. Sunt potrivite pentru activitățile zilnice sau pentru serile petrecute alături de prieteni.

Topurile oversize

Tricourile, bluzele, puloverele sau topurile oversize fac parte din topul modei anului 2021. Acestea oferă un look drăguț casual și un sentiment confortabil. Pot fi purtate atât în sezonul rece dar și în cel cald, alături de o pereche de pantaloni sau fustă.

Rochia în stil pulover

Rochia în stil pulover (sau un pulover mai lung care poate fi purtat drept rochie) merge perfect alături de un dres sau colanți. Este o vestimentație îndrăzneață care poate fi completată de accesoriile potrivite, o curea sau o borsetă. Centura va pune accent în jurul taliei. Dacă este sezonul rece, poți asorta outfitul cu o pereche de cizme înalte.

Pantalonii largi

Pantalonii largi și evazați îmbină frumosul și elegantul cu starea de confort. Ei pot fi asortați cu foarte multe topuri, în funcție de care pantalonii pot fi potriviți pentru activitățile de zi, pentru serile de club sau chiar pentru locul de muncă. Pantalonii evazați creează o imagine vaporoasă și luxury.

Pantalonii din denim

Blugii, sau pantalonii din denim, vor fi întotdeauna în topul pieselor vestimentare la modă deoarece apar frecvent modele cu diferite imprimeuri și design. Cu toate acestea, blugii clasici, basic sau drepți, nu ies din monotonia hainelor timpului trecut. Ei sunt, în continuare, potriviți pentru numeroase evenimente speciale sau cotidiene.

Fustele cu pliseuri

Fusta plisată face parte din stilul vestimentar vintage, însă, este în continuare un articol purtat de foarte multe femei în sezonul cald, în primăvară sau toamnă. Fustele oferă foarte multă lejeritate și libertate. Acestea pot fi purtate cu pantofi sport, casual sau chiar sandale sau încălțăminte elegantă.

Fustele din piele

Fustele din piele sunt vestimentațiile momentului. Ele pot fi asortate cu un top-crop casual, rock sau punk, cu o cămașă office sau cu o bluză potrivită pentru toamnă. Fustele din piele au numeroase culori în funcție de model: negru, maro, bordo, verde, cât și culorile predominante ale anului „Illuminating Yellow” și „Ultimate Grey”.

Cămașa albă

Cămașa albă a trecut prin foarte multe schimbări de-a lungul timpului, însă, modelul clasic este întotdeauna o alegere de bun gust. Asortată cu orice stil vestimentar, cămașa albă poate fi purtată pentru activitățile zilnice, la locul de muncă, la evenimentele formale sau chiar la piscină drept articol de protecție împotriva soarelui.

Cămașa cu fundă

Alături de nemuritoarea cămașă albă, cea cu fundă la guler face parte din topul pieselor vestimentare actuale. Pe atât de simplă, pe atât de dichisită! Cămașa cu fundă provine din stilul vintage și a revenit în moda prezentă deoarece oamenii doresc pe de-o parte simplitate și pe de altă parte vor să iasă din anonimat.

Rochiile lejere și înflorate

Deoarece este o perioadă schimbătoare și imprevizibilă, rochiile lejere și cu motive florale au reintrat în rândul hainelor la modă. Acestea oferă femeilor un sentiment optimist și încrezător. Cu un design plin de flori vei putea radia în orice încăpere, chiar și iarna.

Salopetele

Comode, elegante și în trend! Aceasta ar fi cea mai simplă descriere pentru salopetă. Ea poate fi confecționată din mai multe materiale, precum denimul, stofa, voalul, tulle sau satinul. Toate acestea oferă o suprafață fină și netedă la atingere. Este un outfit minunat pentru o seară pe plajă.

Antitendințele anului 2021

Blugii skinny

Blugii skinny nu vor ieși niciodată total din peisaj, însă, moda anilor 2020-2021 pune în prim-plan pantalonii largi, evazați sau clasici datorită confortului și mobilității. La modă sunt acum blugii: drepți, stil banană sau boyfriend.

Cămașa-blazer

Cămașă-blazer este de domeniul trecutului! Acest outfit este format dintr-un pulover sau o bluză purtată pe deasupra cămășii. Ținuta nu mai este în trend deoarece, în noua normalitate prin care oamenii au trecut, acest stil de vestimentație nu se mai potrivește. Cămașa este purtată doar pentru ocazii speciale, pentru office sau pentru videoconferințe, iar puloverul este purtat separat, în combinație cu alte articole.

Tricourile cu logo

Tricourile care au imprimate logo-urile firmelor la scară mare încep să devină din ce în ce mai rare, în rândul fashion. În prezent, modelele vivide cu mesaje și desene optimiste au înlocuit brandul inscripționat mare pe tricou și considerat, adesea, vulgar și inestetic.

Geaca parka 

Geaca de tip Parka de la care nu lipsește blana și-a pierdut actualitatea și popularitatea, devenind un antitrend convins. Aceasta poate fi înlocuită cu o geacă normală, care are blană doar în jurul glugii, sau este confecționată din materiale impermeabile și groase.

Vesta din blană

Vesta din blană este o haină deja demodată. Aceasta a fost întotdeauna doar o piesă fashion, fără foarte mare funcționalitate. Deși, este realizată dintr-un material gros, care acoperă pieptul, abdomenul și spatele, brațele nu puteau fi încălzite. Astfel, era necesar să ai încă un piesă vestimentară pentru a-ți proteja membrele.

Pantalonii bermudă

Pantalonii bermudă pentru femei au fost în anii precedenți în topul hainelor în trend. Totuși, deși comozi și mobili, lumea fashion 2021 a renunțat la acest model. Pantalonii bermudă puteau fi asortați cu foarte multe stiluri vestimentare. Poți înlocui bermudele cu o pereche de pantaloni 3/4 clasică sau cu numeroase modele de fuste potrivite siluetei tale.

Accesoriile și încălțămintea

Cerceii de dimensiuni mari au fost scoși din topul modei și au fost înlocuiți de cercei finuți și de bun gust, care nu deranjează coafura sau se prind în textura hainelor. Totodată, trendul 2021 renunță la gențile transparente și la cele din nylon, cât și la accesoriile cu scoici. 

După o lungă perioadă de timp, încălțămintea UGG și cizmele Moon-Boot au ajuns să scadă foarte mult în topul modei, devenind demodate și lipsite de aspect estetic și practic în spațiul urban. Acestea pot fi înlocuite cu o pereche de cizme, bocanci sau pantofi sport căptușiți.

Trendurile vin și pleacă! Sunt câteva ținute și piese vestimentare atemporale, precum pantalonii, cămașa albă sau rochiile în stilul „Little Black Dress”. Cu toate acestea, fiecare an are particularitățile sale. Anul 2021 abordează un stil lejer, confortabil, calitativ și mobil în defavoarea ținutelor aglomerate.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon