Sfaturi in moda: cum sa te imbraci la o nunta?

Sezonul cald a inceput, vara este aproape, ceea ce inseamna ca acum este momentul potrivit pentru nunti. Stii deja de foarte mult timp ca trebuie sa fii prezenta la cateva nunti pe durata acestei veri, dar, cu toate acestea, in cap te chinuie o singura intrebare: "Cu ce ma imbrac?"

Cu ce sa te imbraci la o nunta

In general insa, vestimentatia pentru o nunta vine cu o multime de restrictii: nu purta o rochie prea scurta, nu prea mulata pe corp si, bineinteles, nu purta o rochie de culoare alba.

Asadar, cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi costumatia pentru nunta, consta in faptul ca trebuie sa ramai cool si plina de stil, insa intr-o asa maniera incat sa nu atragi toate privirile asupra ta in definitiv, mireasa e cel mai important personaj al unei nunti.

Din moment ce ne aflam la inceput de sezon de nunti, ar fi bine sa ne amintim cateva lucruri ce tin de vestimentatia la astfel de evenimente:

 In functie de stil

  • - Stil clasic

Rochie LaDonna neagra cu volane pe umeri si accesoriu in talie

Rochie LaDonna neagra cu volane pe umeri si accesoriu in talie

Un sfat bun ar fi sa mergi pe rochia clasica, neagra. Conceptul "little black dress" exista pentru un oarecare motiv: negrul este cel care da o nota de mister, eleganta si, mai presus de toate, transmite un mesaj scurt: simplu si sexy.

Cu toate acestea, daca esti superstitioasa si eviti sa te imbraci "all-black", poti accesoriza rochia neagra la o pereche de pantofi colorati - rosii, galbeni etc., si la un plic in aceeasi nuanta ca si pantofii.

De asemenea, rochia neagra poate fi accesorizata si cu bijuterii argintii sau chiar colorate - nu trebuie sa exagerezi insa! Daca alegi un colier cu ceva mai multe pietre, ideal ar fi sa nu porti si o pereche foarte stridenta de cercei - risti sa dai in kitsch. De asemenea, la evenimentele de seara - nu numai la o nunta - incearca sa eviti pe cat posibil purtarea unui ceas la mana.

  • - Stil glamour

Rochie LaDonna rosie lunga de seara

Rochie LaDonna rosie lunga de seara 

O rochie de seara poate fi outfit-ul potrivit atat pentru o petrecere de nunta, cat si pentru orice alt eveniment formal la care trebuie sa participi. De aceea, trebuie sa acorzi o atentie deosebita rochiei pe care o vei purta intr-o astfel de seara.

Daca iti propui sa iesi in evidenta si mai mult - dar nu chiar atat de mult incat sa eclipsezi mireasa - poti apela la o rochie de seara in culoarea rosie: de exemplu, o rochie rosie scurta poate sa iti descrie firea sexy si senzuala, in timp ce o rochie lunga de aceeasi culoare lasa impresia ca esti o fire eleganta si detii controlul.

Rosul este cel care da tonul, insa, rezultatul pe care il obtii depinde si de modul in care te vei accesoriza: daca iti este frica sa nu dai in extrema cealalta - de "Scufita Rosie" - poti alege o rochie in doua culori: rosu cu negru sau rosu cu alb; sau, poti opta pentru o rochie cu volane sau dantela - pe aceasta cale iti vei exprima personalitatea cu delicatete, fara a deveni kitsch.

Rochie MBG lila cu broderie si peplum

Rochie MBG lila cu broderie si peplum 

De asemenea, nu trebuie sa iti fie frica sa porti imprimeuri florale. In timp ce rochiile de seara sunt cunoscute pentru culorile solide, imprimeurile vor fi tot timpul binevenite, mai ales daca participi la o nunta pe timp de vara. Pe aceasta cale, vei exprima tuturor invitatilor de la eveniment ca esti o persoana vesela, careia nu ii este frica sa demonstreze ca este diferita.

In functie de locatie

  • - Restaurant

Salopeta MBG bordo din catifea cu paiete la bust

Tine cont si de sezon atunci cand iti alegi tinuta de nunta pentru restaurant. Iarna, iti recomandam rochii cu maneci lungi sau, daca alegi o rochie cu maneca scurta, investeste intr-o capa eleganta pe care sa o poti purta peste. Opteaza pentru incaltaminte inchisa la varf, precum o pereche de botine cu varful ascutit si tocul subtire. In restul anotimpurilor poti purta sandale cu toc sau pantofi deschisi la varf pentru a aduce un spor de eleganta tinutei. 

O optiune este sa te imbraci cu o salopeta eleganta, dintr-un material fin. Accesorizeaza aceasta tinuta corespunzator si tine cont de cromatica atunci cand alegi pantofii si accesoriile. De exemplu, o salopeta neagra iti ofera foarte multe variante in acest sens: poti alege un plic de culoare aurie sau argintie care sa se asorteze cu bijuterii in aceeasi nuanta. 

  •  - Gradina botanica

Rochie MBG verde fistic accesorizata cu broderie la bust si aplicatie la umar

Vestimentatia pentru o nunta de vara trebuie sa iti ofere o nota de eleganta, in timp ce iti pastrezi un stilul cool, personal. In primul rand, trebuie sa tii cont de materialul din care va fi realizata tinuta ta. Ca si sfat, poarta numai materiale textile permeabile, astfel incat sa nu te incalzesti prea tare in timpul evenimentului.

De fapt, poti lupta cu caldura si umiditatea daca alegi o rochie lunga realizata din materiale usoare si aerisite, cum ar fi matasea, bumbacul sau inul. Alege o rochie de cocktail, inflorata sau simpla si nu purta bijuterii extravagante. Este recomandat sa porti pantofi cu tocul mai gros din cauza dalelor de piatra care se regasesc de obicei pe jos intr-un astfel de loc. 

In functie de dress code

  • - White Tie

La nunta trebuie sa exista o singura rochie alba. Pe oricine ai intreba cum sa NU te imbraci la o nunta, cu siguranta vei primi acelasi raspuns: "Fara alb!" (sau ivory).

In timp ce nu toate miresele pastreaza traditia culorii alb in ceea ce priveste rochia de mireasa, cel mai bine este sa te imbraci in alte culori, pentru a nu te scuza pentru tinuta ta. Daca ai deja o rochie alba si ai fi planuit sa o imbraci la o petrecere de nunta, cel mai bine ar fi sa uiti de acest lucru si sa o pastrezi pentru un alt tip de eveniment.

Opteaza, in schimb, pentru o rochie bleumarin, crem sau verde smarald. Alege un model cu croiala simpla si lejera si evita rochiile mulate pentru a pastra aspectul unei tinute de gala. 

Rochie DY Fashion Daria verde cu decolteu asimetric si volan

  • - Black Tie

In Romania, petrecerile cu tematica incep sa fie la inceput de drum, de aceea, este foarte important sa fii atenta la detaliile de pe invitatie: este posibil ca nunta la care vei participa sa ceara oaspetilor un anumit dresscode. 

O tinuta black tie pentru femei poate consta intr-o rochie de cocktail sau un costum din doua piese - fusta si bluza elegante. Pentru petrecerea de nunta ce are loc seara insa, este necesar sa porti o rochie lunga, neagra. Nu este gresit nici sa alegi rochii elegante in nuante inchise de mov, auriu sau argintiu, insa ai grija sa nu te imbraci prea extravagant. 

Echilibreaza tinuta prin accesorizare si incaltamintea corespunzatoare. Regula spune ca daca porti ceva stralucitor in partea de sus a corpului, pantofii trebuie sa fie simpli, intr-o nuanta neutra.  

Ce sa NU porti la o nunta 

Nu arata prea multa piele

In primul rand, e vulgar. In ciuda faptului ca arati foarte bine si probabil ca ai si cheltuit o multime de bani la solar, cu siguranta mireasa e cea care isi va dori ca intreaga atentie sa fie asupra sa, nu asupra altor personaje feminine de la petrecere.

Cu toate acestea, nu e nicio problema in a-ti accentua formele. Astfel, la o nunta poti sa porti o rochie cu un decolteu mai adanc, care sa iti accentueze linia gatului, cu spatele gol etc.- insa nu toate deodata. In fond, mergi la o nunta, nu la o petrecere ce va avea loc in discoteca.

Evita anumite culori

Alege cu foarte mare atentie culoarea rochiei pe care o vei purta, un sfat la care nu foarte multe femei se gandesc inainte de o petrecere de nunta.

Cu toate acestea, culoarea rochiei pe care o vei purta la eveniment este un lucru extrem de important pentru tine. Asadar, incearca sa eviti culori ca si roz pal, violet, bleumarin, peach etc., deoarece exista posibilitatea de a fi confundata cu una din domnisoarele de onoare - se stie deja ca, in cele mai multe cazuri, acestea sunt culorile preferate pentru domnisoare de onoare.

Poti sa eviti acest lucru printr-o rochie de culoare rosu aprins, albastra, cu dantela, imprimeuri sau chiar paiete.

Tinute sport

Tinutele de nunta cu pantaloni trebuie formate dintr-un costum elegant sau cel mult pantaloni conici, in niciun caz fabricati dintr-un material precum bumbacul sau care imita genul sport. Invata sa te imbraci cu gust alegand materiale de calitate si respectand stilul elegant al evenimentului. 

Nu iti recomandam sa porti nici jachete, tricouri sau alte elemente vestimentare ce fac parte din aceasta categorie, chiar daca sunt haine de schimb pentru atunci cand obosesti dupa dans. Pastreaza rafinamentul tinutei si evita elementele ce apartin altor stiluri vestimentare. 

 Raspunsul la intrebarea “cum sa te imbraci la o nunta?” difera in functie de gusturile personale si dress code-ul evenimentului la care participi. Urmeaza sfaturile noastre si cu siguranta nu vei da gres cu tinuta!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon