Cateva dintre materialele favorite pentru rochii

Unul dintre cele mai importante aspecte la o rochie este materialul din care e confecționată. Chiar dacă nu o realizezi la comandă, ci o cumperi dintr-un magazin, este important să cunoști avantajele și dezavantajele fiecărui tip de material în parte. 

În acest articol îți oferim informații cu privire la cele mai bune materiale pentru rochii, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie pentru tine. 

Cele mai bune materiale pentru rochii

Catifeaua

Daca iti doresti o tinuta ca de covorul rosu, cu acest material dai lovitura. Strălucește, iar modul în care îți definește liniile corpului este pur și simplu flatant. Iată câteva dintre cele mai apreciate calități ale catifelei:

Are un luciu aparte, intens.

Textura moale, ceea ce va crea o senzație de confort atunci când este purtată

Durabil, rezistent.

De regula se realizeaza rochii elegante din acest material, desi in ultimul timp se pare ca industria fashion a inceput sa includă catifeaua in numeroase combinatii. In orice caz, ce trebuie sa ai în vedere este ca o rochie din catifea este destinata evenimentelor de seara si totodata ar fi indicat sa fie purtata in sezoane mai reci – s-ar putea sa fie un disconfort termic sa porti o rochie din catifea in plina vara.

 

Sifonul

Disponibil in diverse optiuni, sifonul este foarte versatil. Este fluid, usor, ofera o senzatie de racoare la purtare, curgand efectiv pe corp. Un astfel de material este ideal pentru sezonul cald. De asemenea, poate fi o alegere pentru anumite design-uri, pentru rochii diverse, avand in vedere ca este usor transparent, aerisit si nu ofera senzatia de incarcare. Nu se sifoneaza usor si poate avea diverse imprimeuri inedite. Nefiind un material rigid, această nevoie poate fi îndeplinită prin drapare, de exemplu. 

Eleganta este implicita cand este folosit acest tip de material. De regula nu este un material de baza ci partea complementara a unei rochii – fiind semitransparent, are nevoie de un alt material de asemenea.

 

 

Satin

O alegere populara este cea a satinului. Acest material este usor lucios, ofera o foarte mare mobilitate intrucat astfel de rochii  sunt fluide si mai degraba largi, delicate si lasand la vedere liniile corpului. Impresionantul aspect al acestui material ofera rochiilor o stralucire de neegalat, tinand cont de textura sa.

 

 

Organza

La fel de apreciat este și acest tip de material, cunoscut de altfel ca fiind cel ce se mixează perfect cu jacardul, poliesterul sau chiar bumbacul. Poate fi combinat foarte ușor pentru a obține un look formal, elegant, tradițional sau contemporan. Cu alte cuvinte, indiferent de stilul ales, rochia dorită poate avea organza ca și material de fabricație. 

Ține cont și de faptul că aceasta poate avea diverse imprimeuri, mai complexe sau mai subtile, fiind potrivit pentru evenimentele speciale.

Dantela poate fi utilizată atât în rochiile de zi, cât și pentru cele de seară. Nu este greșit să porți o rochie din dantelă la o nuntă, în funcție de aspectul și croiala ei. Este un material care se mulează pe corp și, în general, avantajează femeile înalte și suple. 

Este un lucru comun ca dantela să fie combinată cu alte materiale precum bumbacul sau vâscoza în realizarea unei rochii, ceea ce îl face să fie un material flexibil - poate fi atât, casual, cât și elegant. O combinație vestimentară interesantă o reprezintă catifeaua și dantela la o rochie - încearc-o pe propria piele și îi vei resimți rafinamentul. 

Criterii de care să ții cont atunci când alegi materialul rochiei

Poartă rochii din materiale specifice vârstei tale

O mare greseala pe care o facem este aceea de a alege ce ne imbatraneste. Desigur ca rochiile in general sunt atragatoare, sunt piese vestimentare de dorit. Doar ca potrivit varstei si stilului fiecaruia nu trebuie fortata nota. Spre exemplu, in functie de design-ul ales si de croi, o  rochie din satin se prea poate sa fie prea mult pentru o doamna. La fel de usor se poate gresi si cand vine vorba de catifea,  o rochie cu incarcatura prea mare pentru o domnisoara.

Citește și articolul nostru despre ținute de nuntă pentru femei la 50 de ani

Ia în calcul tipul de look pe care dorești să-l obții

Dantela si broderia sunt doua elemente tot mai frecvente in optiunile de rochii ale ultimilor ani. Ce trebuie sa stii despre aceste doua tine de eleganta pe care o impune fiecare in parte. Asadar, in timp de dantela este deja comuna, destul de versatila, broderia aparține unei categorii mai avansate. Depinde de croi, depinde de silueta. Pot fi si semitransparente, caz in care adauga o nota moderna cat si adaptabila domnisoarelor mai ales.

Nu evita rochiile cu imprimeuri

Imprimeurile sunt si ele de dorit, pentru ca te pot scoate din simplism si anonimat. Poate fi vorba chiar si de cea mai simpla taietura a unei rochii, imprimeul echivaleaza cu sansele tale de a te afirma in multime.

Este important să păstrezi însă un echilibru între elementul principal al ținutei - adică rochia - și restul accesoriilor pe care le porți. De exemplu, dacă ai ales o rochie bogată în imprimeuri, îți recomandăm să alegi încălțăminte și o geantă simplă. 

Deși aproape orice material de rochie poate avea imprimeuri, cele mai potrivite sunt bumbacul, vâscoza, șifonul sau o combinație între acestea.   

Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos în alegerea rochiei ideale. Cele mai bune materiale pentru rochii depind de confortul fizic pe care îl resimți la purtarea lor și sunt în conformitate cu tipul de eveniment la care urmează să participi. 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon