Ținute recomandate femeilor slabe și greșeli care trebuie evitate

Majoritatea persoanelor din industria modei pretind că a fi slabă este mai bine decât să ai o siluetă voluptoasă, creând o așa imagine încât multe femei visează să aibă o siluetă slabă și înaltă precum modelele de la show-urile de modă. De cealaltă parte sunt stiliștii vestimentari, care susțin că deși majoritatea trendurilor arată nemaipomenit pe femeile slabe, există anumite ținute și piese vestimentare care ar trebui evitate, chiar și pentru siluetele slabe. 

Teoria conform căreia femeilor slabe le stă bine cu orice este falsă, pentru că și pentru acestea există câteva lucruri de evitat atunci când își creează ținutele. Dacă și tu te regăsești în rândul femeilor slabe, poți apela la cele mai diverse trucuri pentru a masca sau pentru a umple zonele subțiri ale corpului. Totul constă în alegerea pieselor vestimentare potrivite. Și pentru că ne dorim să ai o apariție de senzație, indiferent de kilogramele în minus, te vom ajuta să alegi ținute pentru femei slabe și îți vom menționa și care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți! 

Dorești să-ți accentuezi formele sau preferi un stil lejer?

Optează pentru o țesătură mai groasă

Țesăturile mai groase vor avantaja întotdeauna fetele slabe, adăugându-le cel puțin 1-2 centimetri în zonele corporale ce necesită „umplere”. În timp ce în sezonul rece poți opta pentru cele mai diverse modele de pulovere sau ciorapi groși, în sezonul cald poți alege să porți topuri sau rochii croșetate, cu atât mai mult cu cât sunt în tendințe!

Alege piese vestimentare de tip peplum

În materie de bluze elegante, topuri și rochii, femeilor foarte slabe le sunt recomandate piesele vestimentare cu peplum, acel volănaș în jurul taliei care dă impresia de volum și care cu siguranță avantajează lipsa formelor. 

Nu evita croiul larg al articolelor vestimentare 

Femeile cu o siluetă subțire ar trebui să opteze pentru piese vestimentare cu un croi larg, în schimbul celor mulate. Rochiile vaporoase, pantalonii evazați și articolele sport oversized vor complimenta întotdeauna siluetele femeilor slabe, fără a-i scoate în evidență zonele problematice ale corpului. 

Abordează ținute maxi în defavoarea celor scurte 

Picioarele mult prea subțiri sunt una dintre principalele probleme ale fetelor mult prea slabe, motiv pentru care fustele sau rochiile scurte nu sunt exact piesele vestimentare care le pun formele corpului în evidență. Rochiile pentru femei slabe, la fel ca și majoritatea tipurilor de fuste, dealtfel, ar trebui alese în varianta maxi. 

Creează ținute mulate în partea de sus și largi în partea de jos 

O cămașă cambrată, alături de o pereche de pantaloni evazați vor complimenta orice femeie slabă, fără a-i evidenția zonele problematice ale corpului. Ținutele mulate în parte de sus și largi în partea de jos vor funcționa de fiecare dată pentru o femeie slabă, așa că bluzele cambrate și perechile de pantaloni cu talie înaltă, ușor evazați sunt hainele ideale pentru femei slabe. 

Trucuri de fashion pentru femeile slabe

Alege culori vibrante și imprimeuri jucăușe

Femeile slabe se pot simți libere să se joace cu o varietate de culori, atâta vreme cât nu sunt într-o paletă întunecată. Negru, gri, maro sau alte culori închise nu vor face decât să accentueze proporțiile slabe ale corpului. Așa că dă frâu liber imaginației și alege oricare culoare a curcubeului! De asemenea, imprimeurile și modelele sunt alegerea ideală în stilurile vestimentare pentru femei slabe! 

Încearcă layering-ul, face minuni pentru femei slabe 

Arta layering-ului face de mult timp furori în lumea modei, iar asta nu face decât să fie un plus pentru femeile slabe. Plasarea unor piese vestimentare suprapuse nu numai că îți va oferi ținute elegante, însă te va face să pari mai plinuță. 

Alege bluze și topuri supradimensionate 

Un alt truc de fashion care funcționează foarte bine la femei slabe este și alegerea bluzelor și topurilor cu umeri supradimensionați. În cazul în care ai mâinile extrem de subțiri, îți sugerăm alegerea unor bluze cu mâneci lungi sau modele de bluze cu mâneci bufante sau evazate.

 

Poartă fuste și rochii vaporoase 

Nefiind nici foarte largi, dar nici mulate, fustele și rochiile de vară vapoaroase sunt sugestii excelente de piese vestimentare pentru fete slabe. Acestea vor reuși să-ți complimenteze silueta, indiferent de cât ai fi de slabă. Desigur, nu merge la extreme și nu opta pentru rochii foarte largi, pentru că acestea nu fac decât să-ți scoată cu adevărat părțile slabe ale corpului, așa cum sunt umerii sau brațele.  

Optează pentru pantaloni evazați, ideali pentru femei slabe 

Pantalonii evazați sunt un must-have în garderoba femeilor slabe. Introdu în dressingul tău pantaloni drepți cu picioare largi, în care să te simți confortabil și care să mascheze lipsa formelor picioarelor. 

Greșeli vestimentare ce trebuie evitate

Dungile verticale nu avantajează femeile slabe 

Pentru fetele slabe, dungile verticale sunt unele dintre cele mai greșite abordări vestimentare. Acestea au tendința de a face corpul să pară mult mai lung și mai subțire, lucru care poate reprezenta o adevărată catastrofă pentru o siluetă zveltă. Dacă preferi totuși ținutele cu dungi, abordează dungile orizontale, ce vor adăuga curbe corpului tău și îl va face să pară mai puțin slab. 

Tocuri prea inalte

Atunci când ești slabă, e de preferat să spui nu tocurilor înalte. Desigur, asta dacă dorești să maschezi această latură! La fel ca și în cazul dungilor, pantofii cu toc vor crea aceeași impresie de alungire și slăbire a corpului. Acordă o atenție deosebită altor tipuri de încălțăminte, așa cum sunt balerinii sau pantofii fără toc. Sau chiar și cizmelor fără toc, în zilele mai răcoroase. 

Centurile în mijlocul taliei nu sunt potrivite pentru femei slabe 

Toate femeile știu că centurile purtate în talie au rolul de a subția zona mediană a taliei, motiv pentru care centurile nu sunt cel mai potrivit accesoriu pentru femeile slabe. Evită astfel abordarea unor astfel de accesorii atunci când îți compui ținutele!  Blugii skinny nu trebuie să se regăsească în ținute pentru femei slabe 

Decolteurile în forma V 

Nici decolteurile largi în formă de V nu fac cinste siluetei femeii slabe. Specialiștii în modă recomandă femeilor slabe bluze și topuri pe gât în detrimentul celor cu decolteu în V, care au rolul de a accentua silueta osoasă. 

Bretelele subțiri sunt de evitat în ținutele pentru femei slabe 

Așa cum se întâmplă în cazul decolteurilor în formă de V, nici bretelele subțiri nu sunt recomandate femeilor slabe din același motiv: evidențierea zonei osoase a claviculei și a umerilor. Abordează piese vestimentare cu bretele late sau umerii complet acoperiți. Desigur, asta nu te împiedică nicidecum să îmbraci o rochie de seară cu umerii goi! 

Dacă nu poți obține cele câteva kilograme în plus de care ai nevoie, asta nu înseamnă că nu poți crea ținute prin care să ai o apariție senzațională. Ține cont de trucurile noastre în materie de vestimentație pentru femei slabe și cu siguranță va fi o adevărată satisfacție să te privești în oglindă! 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon