Tipuri de fuste. Ghid complet pentru pasionatele de moda

Realizate initial din bucati de piele de animal prinse in jurul taliei, fustele au devenit, in timp, ceea ce sunt acum: un simbol al feminitatii. Stiai ca fusta este cea mai veche piese vestimentara? Se pare ca primul model dateaza cu peste 4000 de ani in urma si era confectionata din paie tesute!

De necrezut, am putea spune, daca luam in calcul varietatea de tipuri de fuste existente astazi. Am stabilit deja ca fusta este un item integrant din garderoba femeilor (si, in unele culturi, si din garderoba domnilor), insa cum alegi modelele care te avantajeaza, din vasta selectie de stiluri? Descopera acest ghid complet, destinat pasionatelor de moda dar si curioasilor, in care poti descoperi diverse tipuri de fuste si recomandari despre modul lor de purtare.

  1. Tipuri de fuste scurte
      1. Fusta mini
      2. Fusta clos
      3. Fusta-pantalon
      4. Fusta balon
  2. Tipuri de fuste pana la genunchi
      1. Fusta evazata
      2. Fusta plisata
      3. Fusta in forma de ”A”
      4. Fusta creion
      5. Fusta lalea
  3. Tipuri de fuste lungi
      1. Fusta maxi
      2. Fusta Pareo
      3. Fusta asimetrica

Tipuri de fuste scurte

Fustele scurte nu depasesc linia genunchilor si sunt ideale pentru a pune in evidenta picioarele unei femei. Ai la dispozitie o multime de modele din care poti alege si pe care le poti purta indiferent de ocazie. Iata cele mai populare tipuri de fuste scurte:

Fusta mini

Un model iconic, asociat cu decada anilor 1960 este fusta mini. Renumele acestui model de fusta i se datoreaza designerului Mary Quant - care afirma ca fustele scurte, scurte erau un simbol al tineretii - desi se pare ca aceasta piesa vestimentara a aparut din incercarea unui comerciant londonez de a-si atrage clientii prin intermediul manechinelor din vitrina. Acesta le-a imbracat in fuste care avea tivul cu un centimentru deasupra genunchilor, iar gestul sau a avut un impact pozitiv asupra vanzarilor din magazinul pe care il detinea. Fustele mini au fost adoptate rapid si de catre tinerele din Marea Britanie, care erau denumite fete ”Ya-Ya” (un termen derivat din ”Yeah, yeah”, un apelativ popular in acele vremuri).

Cum porti fustele mini

Fustele mini sunt o optiune ideala pentru femeile cu picioarele lungi si subtiri. Nu se recomanda, insa, purtarea acestora cu pantofi cu toc si cu platforma, deoarece tinuta va capata un aspect usor vulgar. Le poti asorta, insa, cu o pereche de sandale cu barete subtiri, cu kitten heels sau cu stiletto. Fustele mini nu vor avantaja femeile cu picioarele groase, deoarece acestea vor parea si mai voluminoase.

Fusta Ana neagra cu picior de cocos si lurex negru

Fusta clos

Fusta clos este foarte cunoscuta si ca fusta ”skater”. Spre deosebire de fustele mini, cele clos prezinta o banda in jurul taliei care evidentiaza aceasta parte a corpului.

Cum porti fusta clos

Fusta clos este lejera si reprezinta optiunea perfecta daca trebuie sa porti o singura tinuta de-a lungul zilei in care vei participa la diverse ocazii. Secretul consta, desigur, in accesorizarea diferita a acesteia. 

Poart-o cu incredere daca ai silueta in forma de para, deoarece te va ajuta sa diminueazi optic latimea soldurilor.

Fusta Fofy clos bleumarin cu buline

Fusta-pantalon

Fusta-pantalon este inspirata din tinutele jucatoarelor de tenis si a fost foarte populara in anii ‘90, atunci cand erau purtate cu tricouri polo. De-a lungul evolutiei acestei piese vestimentare, ea a fost considerata un compromis facut de femei pentru a putea purta un item simbolistic pentru autoritate si putere, doua valori asociate in mod traditional barbatilor. De asemenea, fustele-pantaloni erau nelipsite din tinuta femeilor care se deplasau des cu bicicleta, datorita caracteristicilor sale foarte practice.

Cum porti fustele-pantalon?

Fustele-pantalon se potrivesc perfect femeilor care au un stil de viata activ. Acestea pot fi purtate atat ziua, in tinute casual, cat si seara, la ocazii care necesita un look mai special. Poti purta fusta-pantalon si cu o camasa lejera, pentru un outfit mai cool. In general, acest model de fusta arata bine pe orice femeie, indiferent de silueta sa.

Fusta balon

Fusta balon se caracterizeaza prin volumul pe care il are in partea de jos. Desi a fos una dintre piesele vedeta ale anilor ‘90, aceasta se bucura de o revenire spectaculoasa pe podiumuri. Initial, fusta balon era realizata in exclusivitate cu lungime scurta, insa astazi varietatea a acaparat si acest aspect. 

Cum porti fustele balon

Este ideal sa porti fuste balon topuri mulate, pentru a crea un echilibru cu forma lor rotunda. Astfel de tipuri de fuste avantajeaza femeile care au o silueta mar. 

Tipuri de fuste pana la genunchi

Fustele pana la genunchi sunt o varianta versatila pentru un look casual sau chiar smart-casual, in functie de modelul ales. Acestea pot fi purtate in oras, la birou si, in general, la evenimente informale.

Fusta evazata 

Fustele evazate sau fustele clopot au talia stransa si sunt realizate, in general, din materiale mai grele, care “cad”. Jackie Kennedy este o imagine iconica pentru acest item vestimentar, pe care il adopta adesea in aparitiile sale.

Cum porti fustele evazate  

Fustele evazate sunt potrivite pentru femeile care au corpul in forma de mar. De asemenea, reprezinta una dintre cele mai inspirate alegeri pentru ocaziile mai formale, care au loc seara. 

Fusta plisata

Fustele plisate sunt elegante, feminine si arata bine pe oricine, indiferent de silueta. Talia inalta, dar si pliurile evidentiaza corpul si alungeste vizual picioarele. Stilul sau conservator face ca aceasta sa fie extrem de versatila, in functie de tesatura si culoare. 

Cum porti fustele plisate

Nu conteaza varsta - o fusta plisata iti va conferi oricand o nota eleganta si feminina. Sfatul nostru este sa o porti cu o bluza introdusa in interiorul acesteia.

Fusta Endre galbena

Fusta in forma de “A”

Fusta “A-line” asa cum o numesc americanii are, de obicei, o lungime ana la genunchi si formeaza un triunghi atunci cand este asezata pe o suprafata plana. Este usor de recunoscut, dar si de purtat, fiind potrivita pentru o varietate de ocazii. 

Cum porti fustele in forma de “A” 

In general, fustele in forma de “A” sunt asul din maneca al femeilor cu corpul in forma de para, deoarece accentueaza talia si nu strange soldurile. 

Fusta Fofy conica cu aplicatie rosie si fundite pe spate

Fusta creion 

Aceasta piesa vestimentara se regaseste in garderoba femeilor care lucreaza intr-un mediu corporatist. Este, deseori, purtata cu sacouri, insa permite si alte combinatii stilistice, in functie de ocazie si de preferinte. 

Cum porti fusta creion 

Fustele creion nu avantajeaza doamnele si domnisoarele cu silueta para, insa se potriveste in schimb femeilor de orice varsta. Pentru mediul business, poate fi asortata cu o camasa cu croi fit. 

Fusta Moze albastra office

Fusta lalea 

Fusta lalea, fusta parte peste parte sau fusta petrecuta este inspirata din designul florii al carei nume il poarta. Se realizeaza, deseori, din materiale textile moi si usoare, care permit o usoara drapare, motiv pentru care aceste tipuri de fuste sunt mai populare primavara si vara. 

Cum porti fusta lalea 

Fusta petrecuta poate fi asortata simplu in sezonul cald cu o pereche de sandale romane, dar in functie de materialul din care este realizata reprezinta o optiune demna de luat in calcul si pentru iarna. In zilele racoroase, poart-o alaturi de o o pereche de cizme sau chiar bocanci.

Tipuri de fuste lungi 

Fustele lungi sunt elegante, lejere si complimenteaza feminitatea purtatoarei. Si in cazul acestora, variantele pentru care poti opta sunt diverse. Iata-le pe cele mai cunoscute dintre ele: 

Fusta maxi 

Fusta maxi ocupa, din punct de vedere al lungimii, locul 1 in topul fustelor lungi. In general, ele sunt disponibile intr-o varietate de stiluri si de materiale. Acestea sunt reprezentative pentru moda hippie, tipica anilor ‘60-’70. 

Cum porti fusta maxi 

Fustele maxi te pot salva indiferent ca vorbim despre o ocazie casual sau despre evenimente de seara. Ele sunt extrem de versatile si sunt, parca, special concepute pentru femeile inalte!

Fusta Maxi

Sursa: https://imgur.com/Kt4iXZN

Fusta Pareo 

Daca vrei sa porti o tinuta de vara, de sarbatoare, integreaza in tinuta ta fusta Pareo. Aceasta este ideala pentru a fi purtata pe plaja, cu o pereche de sandale, deci nu o uita nici cand pregatesti bagajul pentru mare. 

Cum porti fustele Pareo 

Fusta Pareo face echipa buna cu costumul de baie, putand fi purtata pe faleza marii, insa, cu putina creativitate si indrazneala o poti purta si in oras. De asemenea, nu te teme sa o integrezi in outfiturile tale de festival. 

Fusta Pareo

Sursa: https://imgur.com/AkMAxHn

Fusta asimetrica

O fusta asimetrica are partea din fata mai scurta decat cea din spate. Aceasta diferenta de lungime poate fi subtila sau destul de dramatica, astfel ca anumite fuste pot parea ca si cand ar fi prevazute cu trena. 

Cum porti fustele asimetrice

Gratie designului lor aparte, fustele asimetrice sunt alegerea perfecta pentru petreceri. Vestea buna este ca sunt potrivite pentru orice femeie, indiferent de forma corpului acesteia.

Fusta asimetrica

Sursa: https://imgur.com/a/XwbPToJ

Descopera colectia noastra de fuste de unde poti comanda modelul preferat, indiferent care este acesta. Nu te rasplatim doar cu varietate de modele, dar in plus, beneficiezi de discounturi generoase la produsele selectionate din colectie!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon