Ținute de toamnă pentru femei plinuțe: Ghid complet

Idei de outfituri pentru toamna asta

Următoare recomandări sunt destinate doamnelor care își doresc o imagine impecabilă, indiferent de forma sau dimensiunea siluetei. Tendințele se schimbă mereu, iar ce a fost popular toamna trecută, poate fi complet în afară în prezent. Am pregătit un articol cu multe idei accesibile și cu efect maxim, astfel încât toată lumea te va aprecia. Adaugă accesoriile potrivite, iar lookul ta va fi unul sofisticat, ca de revistă. Nu uita de machiajul adecvat acestui sezon, care trebuie să fie discret, bazat în special pe nuanțe de bej, maro și arămiu. 

Ținute pentru fiecare zi

  • - Rochie fucsia, din material de vâscoză, cu elastic în talie

Acest model este ideal în primul rând pentru că este foarte comod, astfel încât poate fi purtat cu ușurință în orice  moment al zilei. Talia încrețită, evidențiată cu elastic va oferi un plus de stil, aducând beneficii multiple în atingerea siluetei de tip clepsidră, care este cea mai apreciată. Materialul moale nu constrânge în niciun fel libertatea de mișcare, oferind lejeritate și confort. Rochia poate fi purtată într-un outfit sport, cu sneakersi în picioare sau într-un outfit elegant, dacă alegi o pereche de pantofi cu toc. 

Link

  • - Pulover bej cu mâneci trei sferturi

Poți combina acest pulover într-o mulțime de variante, atât elegante cât și smart casual. Alege o fustă cloș în carouri și o pereche cizme înalte cu tocul pătrat, iar rezultatul va fi un look elegant și stilat. Alege o pereche de pantaloni negri evazați și o pereche de pantofi Oxford, iar rezultatul va fi un look simplu, dar cu  prestanță. Accesorizează cu câteva bijuterii adecvate, cum ar fi un șirag lung de mărgele sau un lanț auriu cu un medalion supersize.

Ținute office

  • - Bluză albă și sacou cu dungi subțiri

Este o alegere extrem de simplă, dar versatilă. Bluza albă este un element care nu trebuie să lipsească din nicio garderobă, deoarece poate completa cu succes orice tip de ținută. În acest outfit, sacoul cu dungi subțiri albe, este cel care oferă aspectul office, care poate fi obligatoriu în anumite companii. În partea de jos se poate completa ținuta atat cu o fustă creion sau cu o pereche de pantaloni conici. Culorile adecvate sunt tot pe ton sau culori complementare, pentru a menține linia sobră. 

  • - Rochie neagră cu insert de material animal print

Este o ținută universală, care poate fi adaptată atât pentru un cod vestimentar office dar și unul casual. Insertul de la fustă adaugă o notă jucăușă imaginii totale, astfel încât dacă alegi acest look,  vei fi percepută ca o persoană serioasă, dar care știe să se distreze. Croiala rochiei este favorabilă siluetelor mai plinuțe deoarece acoperă orice imperfecțiuni care nu se dorește a fi expuse. Lungimea este una medie, imediat sub genunchi, orice altă variantă schimbând complet echilibrul ținutei. 

Link

Ținute sport

  • - Pantaloni de piele și geacă tip colegiu

Acest model de geacă este foarte avantajos pentru siluetele plinuțe, deoarece are o croială bufantă ce acoperă zona atât de delicată a taliei. Culoarea nude și imprimeul floral vor adăuga un efect vizual care avantajează, impresia totală fiind de eleganță discretă. Pantalonii de piele sunt adecvați atâta timp cât nu este vorba despre colanți mulați. Un model conic, care să urmeze formele naturale va oferi un look echilibrat și plăcut. 

  • - Rochie Moze din tricot gri

Poți alege această rochie dacă îți dorești un look sport sau smart casual. Materialul nonconformist, împreună cu croială lejeră, oferă un aspect relaxat, pe care îl poți completa cu o pereche de cizme sport, din piele întoarsă. Poți merge îmbrăcată așa la job, într-o zi mai liberă, la grădiniță să-l duci pe cel mic sau la mall pentru o sesiune de shopping. O plimbare în parc într-o zi frumoasă de toamnă este perfectă pentru această rochie. 

Sfaturi cu stil pentru ținute impecabile

  • - Alege ținute monocromatice

Asta înseamnă un look în aceeași culoare, de sus până jos. Poți alege orice variantă, exceptând alb sau negru, iar rezultatul va fi un ansamblu deosebit. Poți ”sparge” acest look cu o eșarfă colorată pe care să o porți la gât ca pe un accesoriu special. Texturile variate ale look-urilor monocromatice pot adăuga multe dimensiuni unei ținute, dar păstrând stilul minimalist și extrem de elegant.

  • - Adaugă accente de efect

Cu ajutorul unor mici efecte, cum ar if dungile verticale sau accesoriile voluminoase, poți atrage privirile asupra unei anumite părți a corpului tău sau poți evita o anumită zonă. Dungile, de exemplu, te vor face să pari mai înaltă și mai zveltă, în timp ce un volan la un decolteu în V, va atrage privirile în zona respectivă. 

  • - Evidențiază talia 

Este cea mai simplă metodă prin care poți echilibra aspectul siluetei tale. În acest mod, automat talia este marcată, indiferent dacă dimensiunea ei este sau nu mai mică decât umerii și șoldurile. Efectul este unul foarte plăcut și te va pune în evidență într-un mod favorabil. 

  • - Evită hainele oversized

Chiar dacă poate fi tentat să arunci pe tine ceva care arată ca un sac, abține-te. Aceste haine largi, poate acoperă o siluetă plinuță, dar nu aduc niciun avantaj în aspectul general. Mai bine te orientezi spre câteva accesorii care pun în valoare punctele tale tari, cum ar fi o curea lată sau o rochie cu un decolteu generos. 

  • - Poartă rochii suprapuse. 

Cu doar câteva falduri în zona bustului și a taliei, aceste rochii te înfășoară subtil, preluând din silueta pe care vrei să o ascunzi. 

  • - Alege sutiene potrivite

Poate ți se pare un detaliu minor, dar adevărul este că un sutien de calitate poate modela bustul și poate îmbunătăți enorm întregul aspect al siluetei tale.

  • - Poartă decolteuri 

Atunci când alegi rochii sau bluze la baza gâtului, vei obține un aspect ca un bloc solid de culoare, iar vizual, acest lucru nu te avantajează. Decolteurile adânci, în formă de V, sunt ideale, deoarece atrag atenția către fața ta și elimină senzația de masivitate.

  • - Încearcă topuri fără umeri

Trasarea unei linii orizontale peste piept și brațe, ajută la evidențierea celei mai late părți a corpului, făcând talia să pară mai mică prin comparație. Combină o fustă evazată sau A line, iar rezultatul va fi o siluetă clepsidră perfect echilibrată. Vei obține un efect mai dramatic și mai favorabil care te va încânta enorm. 

Indiferent de sezon, dar în special toamna, este de ajutor să ai la îndemână un ghid care să te ajute să alegi ținutele potrivite. Ori de câte ori te grăbești să pleci de acasă, pregătindu-te să ajungi la o întâlnire de afaceri sau o cină cu prietenii, hainele pe care le alegi vor spune multe despre tine. Planificarea unor ținute la care te oprești cu ușurință astfel încât să nu fii pusă de fiecare dată să faci niște alegeri complicate, te va ajuta enorm să nu pierzi timp prețios, dar și să respecți noile tendințe lansate. Încă din luna august poți începe să faci câteva cumpărături care să te pregătească pentru adaptarea la sezonul de toamnă, iar câteva eșarfe, pulovere sau rochii din materiale adecvate sunt cele mai indicate. 

Pe măsură ce vremea se schimbă și garderoba are nevoie de mici upgrade-uri. Pune deoparte rochiile ușoare de vară și orientează-te spre tricotajele confortabile și jachete impermeabile. Este o perioadă în care jachetele ușoare și denimul sunt vedete, până în momentul în care frigul se instalează. Orice combinație care include cizmele scurte, pulovere în culori tomnatice sau fulare lungi și moi, este perfectă pentru un look confortabil și elegant, care să te pună în valoare. 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon