Cum să te îmbraci la bal și cum alegi rochia pentru balul bobocilor

Alegerea rochiei pentru balul bobocilor este o decizie importantă în viața oricărei adolescente. Există o gamă largă de stiluri vestimentare din care poți alege pentru a străluci. Află cum să te îmbraci la bal astfel încât formele corpului tău să fie puse în valoare, iar ținuta să te reprezinte și să te aducă în centrul atenției.

Cum alegi rochia potrivită pentru tine

Există multe idei de outfituri adecvate balului bobocilor, însă nu toate te vor avantaja. Poți proba diverse tipuri de rochii, cu croieli și modele variate, însă dacă vrei să îți dai seama ușor ce rochie te avantajează, ghidează-te după criteriile pe care le-am gândit mai jos pentru tine:

Forma corpului

Clepsidra

Forma corpului de tip clepsidră este atunci când partea de sus a corpului este egală cu cea de jos, iar talia este îngustă. Îți poți da seama cu ușurință dacă te încadrezi în această formă privind curbura taliei tale în oglindă. Dacă ai o astfel de siluetă, atunci poți purta aproape orice tip de rochie. Cu toate acestea, modelele feminine cu talia marcată sunt ideale pentru tine. 

Există anumite trucuri vestimentare care te pot ajuta să ajungi la forma de clepsidră, însă îți recomandăm să respecți forma naturală a corpului tău. 

Dreptunghi 

Forma corpului de dreptunghi este atunci când atât partea de sus, cât și talia și partea de jos au aceeași dimensiune. Talia nu este evidențiată foarte bine, însă această formă corporală este considerată ideală pentru atleți. Poți identifica această siluetă dacă atunci când te uiți în oglindă, nicio parte a corpului tău nu este puternic evidențiată. Dacă ai o siluetă atletică, atunci rochiile care îți pun în evidență brațele sau picioarele fit sunt perfecte pentru tine. 

Pară

Forma corpului de pară este reprezentată de partea de sus a corpului semnificativ mai mică decât cea de jos. Această formă se numește de asemenea și “triunghi” și, deseori, curburile corpului sunt mai ample începând cu zona bazinului. Îți poți da seama cu ușurință dacă te încadrezi în această formă dacă ai umerii rotunjiți, iar bustul este mai mic decât bazinul. În acest caz, rochiile cu fusta dreaptă, cele care au modele în partea superioară sau decolteu în V sunt cele mai potrivite. 

Măr

În opoziție cu forma corpului de pară, forma de măr este atunci când partea de sus este vizibil mai mare decât partea de jos a corpului. De cele mai multe ori bustul este proeminent și posteriorul aplatizat. Este des întâlnit ca talia să aibă un volum mai mare decât partea de jos a corpului. Poți identifica dacă aparții acestei tipologii dacă bustul tău depășește cu mai mult de 5 centimetri zona șoldurilor. Dacă ai o siluetă de tip măr, atunci rochiile cât mai simple, cu decolteu în V sau cele care evidențiază picioarele sunt potrivite pentru tine. 

Tipul rochiei

Rochie în formă de A

Rochiile în formă de A sunt cele mai purtate rochii elegante de seară. Femeile cu corpul în formă de măr sunt cele mai avantajate de acest tip de rochie deoarece lățimea umerilor este armonizată prin volumul fustei, însă aceste rochii de bal le avantajează și pe cele cu corp în formă de pară, mascând cu ușurință șoldurile late. 

Rochie pe corp

Numită și “rochie tubulară”, această rochie de bal de lungime medie se mulează pe formele corpului, punând în evidență o talie îngustă și de aceea este ideală pentru o siluetă de tip clepsidră. Cu toate acestea, este unul dintre acele tipuri de rochii potrivite mai multor forme corporale. Spre exemplu, în cazul unui corp în formă de pară, volumul din partea superioară va contrabalansa partea inferioară a corpului pentru un aspect armonios. 

Rochia tip cămașă

Acest tip de rochie a devenit ideală pentru ținutele elegante de damă în ultimii ani. Poți identifica o astfel de rochie chic prin faptul că are nasturi care se închid de sus până jos și se poartă de obicei cu un cordon sau o curea în talie. Adolescentele care vor să își evidențieze talia la balul bobocilor pot opta pentru o rochie de tip cămașă, pe care să o accesorizeze corespunzător. 

Rochie tip sac

Rochia tip sac este o rochie dreaptă, monocromatică în general, care poate avantaja foarte bine corpurile în formă dreptunghiulară. Poate fi asortată cu o pereche de tocuri înalte pentru a crea un look rafinat și elegant. Poți opta pentru o astfel de rochie elegantă pentru balul bobocilor, fabricată dintr-un material fin și accesorizată cu bijuterii și un clutch potrivit. 

Stilul tău personal

Elegant

Dacă vrei să te îmbraci elegant, îți recomandăm să optezi pentru rochii de bal lungi, cu o croială care să te avantajeze și să te pună în valoare. Poți alege rochii în nuanțe de roșu, negru, albastru închis sau verde smarald pe care să le asortezi cu tocuri tip stiletto. Rochiile clasice sunt cea mai sigură alegere pentru balul bobocilor. 

Minimalist

Dacă îți dorești un stil minimalist, poți opta pentru o ținută de ocazie cu pantaloni. Corpurile în formă de clepsidră sunt în special avantajate de costumele din două piese sau de salopetele elegante, din materiale fine. Dacă nu știi cum să te îmbraci la bal, îți recomandăm să alegi o ținută minimalistă. De exemplu o rochie scurtă, neagră cu tăieturi simple, accesorizată discret, te va scoate din anonimat cu siguranță. 

Rock

Dacă ești un tip mai rebel, rochiile de bal scurte gen “baby doll” te vor avantaja cu desăvârșire. Poți deveni regina rock a balului bobocilor optând pentru o rochie cu mult tule, în nuanțe stridente de roz, roșu, negru sau violet. Aceste tipuri de rochii avantajează mai multe forme corporale, însă arată cel mai bine pe fetele cu silueta în formă de măr, punând accentul pe partea de sus a corpului. 

Chic

Pentru a obține un look cuminte și foarte chic, optează pentru o rochie de tip cămașă sau trapez. Rochiile pentru balul bobocilor în stil trapez avantajează o formă a corpului dreptunghiulară, nefiind o opțiune ideală pentru cele cu formă de măr. De asemenea, poți alege o rochie tip sac pe care să o accesorizezi cu bijuterii strălucitoare. 

Sfaturi cu stil pentru un look impecabil

  • Nu încărca fața cu machiaj

Machiajul este foarte important pentru o ținută elegantă de damă reușită. În funcție de stilul vestimentar ales, machiază-te discret pentru a nu distrage atenția de la outfitul ales. Fondul de ten este cel mai important element al oricărui machiaj cu stil, așa că ai grijă să îl alegi în nuanța potrivită. 

  • Alege o coafură simplă

Poți opta pentru o coafură care să îți pună în valoare trăsăturile feței, potrivită tipului de rochie ales. Dacă ai optat pentru un look elegant și o rochie clasică, un coc chic este soluția ideală pentru tine. Nu exagera însă cu buclele prea strânse sau coafuri complexe care ar putea să nu reziste pe durata balului bobocilor. 

  • Completează ținuta cu pantofi potriviți

Rochiile de seară trebuie asortate cu o pereche de pantofi potriviți. Dacă ești înaltă, nu opta pentru tocuri mai mari de zece centimetri, iar dacă ai gleznele groase, evită pantofii cu baretă, care îți scurtează piciorul. Alege pantofi confortabili, care să îți permită să dansezi întreaga noapte și să te bucuri de bal.

Găsești pe DYFashion o gamă largă de rochii de seară pentru balul bobocilor din care poți alege, în funcție de preferințele tale. Profită de ofertele noastre și urmează-ne sfaturile pentru achiziționarea rochiei ideale.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon