Cum să te îmbraci în stil smart casual: 12 ținute cu rochii

Cum să te îmbraci în stil smart casual

Cu siguranță multe dintre voi ați auzit despre stilul smart casual, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că acest stil vestimentar îți este atât de familiar pe cât ar trebui. În timp ce rezonăm cu eleganța smart-ului, înțelegem perfect simplitatea și confortul pe care le implică casual-ul, însă cum vom reuși să realizăm echilibrul perfect cerut de îmbinarea acestor două stiluri vestimentare contradictorii? 

Să știi cum să te îmbraci în stil smart casual presupune know-how-ul privind purtarea pieselor vestimentare și a accesoriilor sofisticate, cu un look prețios, dar care să aibă în același timp un croi relaxat și confortabil. Paradoxal, pe cât de complicat poate părea de abordat acest stil vestimentar, smart casual este din ce în ce mai des întâlnit și mai revendicat. 

Dacă și tu te numeri printre iubitoarele acestui stil, ce îmbină armonios glam-ul și confortul, îți propunem în rândurile următoare o doză suplimentară de inspirați, cu idei de ținute smart casual cu rochii. În fond, prea puține piese vestimentare subliniază feminitatea la fel de mult precum o rochie. Iată, așadar, cum să te îmbraci în stil smart casual, jucându-te cu diverse modele de rochii!   

Ce înseamnă stilul smart casual? 

Dacă te întrebi ce înseamnă o ținută smart casual și ce presupune acest cod vestimentar, trebuie să știi că, din punct de vedere stilistic, smart casual este denumirea generică dată ținutelor vestimentare care reușesc să îmbine eleganța și rafinamentul cu comoditatea. Acest termen face referire la hainele și pantofii cu un model sofisticat, însă care prezintă un croi confortabil și ușor de purtat. 

Expresia „smart casual” a fost utilizată pentru prima dată în anu 1924, de către un ziar, care descria o rochie fără mâneci, extrem de feminină, dar care avea un aer office. Ulterior, termenul smart casual a început să fie folosit în perioada anilor 1950, descriind îmbrăcămintea pentru bărbați și desemnând acele costume cu note casual. 

Stilul smart casual a dobândit forma pe care o cunoaștem în prezent abia în anul 1980, pe măsură ce ținutele la locul de muncă au devenit din ce în ce mai informale. Astfel, linia dintre îmbrăcămintea office și cea de zi cu zi s-a estompat, iar dress code-ul smart casual s-a transformat în alegerea ideală pentru ambele contexte. Sau…„the best of both worlds”, cum ar spune celebra revistă de modă Vogue! 

Ce înseamnă stilul smart casual

Idei de ținute smart casual cu rochii 

Așa cum am promis la începutul articolului, ne dorim să îți oferim doza necesară de inspirație în crearea celor mai cool ținute smart casual cu rochii. În acest sens, trebuie să știi că materialul este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei să obții cele mai reușite ținute în stilul smart casual pentru femei. 

Materiale calitative precum pielea naturală, mătasea, dantela, satinul sau bumbacul sunt ideale pentru ținutele smart casual cu rochii, alegerea urmând a fi făcută în funcție de formalitatea sau informalitatea ținutei abordate. Iată ideile noastre de ținute smart casual cu rochii, în funcție de diferite contexte sociale! 

Cum să te îmbraci în stil smart casual la birou

Suntem conștienți că multe companii impun stilul smart casual drept dress code, însă fiecare are propria percepție despre acest cod vestimentar. Secretul constă întotdeauna în obținerea unui echilibru între rafinament și confort. Iată cum să te îmbraci în stil smart casual la birou, conturând ținutele în jurul rochiilor: 

  • - Ținută smart casual cu rochie office și loafers 

Dorești să creezi ținute cu rochii în stil smart casual pentru birou? Îți sugerăm să mizezi pe alăturarea unei rochii office midi de culoare neagră și a unei perechi de pantofi casual din piele întoarsă, precum loafers. În completarea acestei ținute poți opta pentru un palton în aceeași paletă cromatică cu pereche de loafers și o geantă office elegantă. Aceste piese vestimentare, împreună cu câteva accesorii discrete, pot crea una dintre cele mai chic ținute cu rochii pentru birou, în stil smart casual. 

  • - Ținută smart casual cu rochie cu imprimeuri și pantofi cu toc 

Vrei să ai cea mai cool apariție la birou, chiar și într-o ținută smart casual? Compune un look atât rafinat, cât și relaxat, prin alăturarea unei rochii cu imprimeuri și a unei perechi de pantofi eleganți cu toc, în tonuri neutre sau de roșu aprins, dacă dorești cu adevărat să te afirmi. Completează ținuta cu un trench sau un palton în nuanțe neutre și nu uita să integrezi în ținută o geantă neagră office, din piele. 

  • -  Ținută smart casual cu rochie elegantă și cizme 

Nu știi cum să te îmbraci cu stil și fără efort într-o zi la birou? Noi îți propunem să optezi pentru o ținută smart casual formată dintr-o rochie elegantă midi cu buline și să contrastezi rafinamentul rochiei printr-o pereche de cizme negre din piele întoarsă, stil cowboy, pentru un look relaxat. Completează look-ul cu o geantă din piele și un pardesiu din stofă, care să contrabalanseze casual-ul impus de cizmele alese.    

Idei de ținute smart casual cu rochii

Cum să te îmbraci în stil smart casual la întâlnirile business 

Poate stilul smart casual adoptat pentru o zi la birou permite, în funcție de dress code-ul impus de companie, un look mai puțin formal, însă pentru întâlnirile business trebuie să te asiguri că latura ușor formală este cea care trebuie să domine ținuta. Sugestia noastră este să mizezi pe o singură piesă în stil casual și să aduci doza de rafinament ținutei prin piese care duc în zona eleganței. Iată sugestiile noastre de ținute smart casual de damă pentru întâlnirile de afaceri:  

  • - Ținută smart casual cu rochie de zi și sacou 

Pentru a compune o ținută smart casual ideală pentru întâlnirile business, trebuie să ții cont de câteva reguli de stil vestimentar, în așa fel încât să poți îmbina ideal eleganța stilului smart cu lejeritatea stilului casual. Creeză o ținută pentru întâlniri business dintr-o rochie de zi, casual, într-o nuanță neutră, un sacou elegant oversize, prins cu centură în talie și o pereche de pantofi cu toc kitten, extrem de chic și eleganți. Completeză ținuta cu o geantă office elegantă și ești gata de întâlnire! 

  • - Ținută smart casual cu rochie din tricot și pantofi cu toc gros  

O ținută smart casual pentru întâlniri business poate fi compusă ideal dintr-o rochie simplă din tricot fără mâneci și o bluză elegantă albă, cu guler. Gulerul va adăuga cea mai rafinată notă outfitului tău smart casual. Completează ținuta cu o pereche de pantofi cu toc gros și barete, de culoare albă și o geantă din piele, în paleta cromatică a rochiei tricotate. Te vei simți la întâlnirea de afaceri ca la un adevărat event Fashion Week!  

  • - Ținută smart office cu rochie casual și sandale cu toc 

Cine a spus că o rochie casual nu poate fi integrată cu succes într-o ținută smart casual? Din contră, aceste modele de rochii aduc echilibrul dorit într-un astfel de outfit! Optează și tu pentru o rochie casual într-o nuanță neutră și definește ținuta cu un palton elegant, prins în talie cu o curea lată din piele. Completează ținuta cu un dres mat, o pereche de sandale cu toc și o geantă de mână, din piele! 

Cum să te îmbraci în stil smart casual la întâlnirile business

Cum să te îmbraci în stil smart casual în viața de zi cu zi

În viața de zi cu zi, stilul smart casual îți permite să te joci cu cele mai variate piese vestimentare, într-o multitudine de culori și materiale. Ești curioasă să descoperi propunerile noastre de abordare a acestui stil vestimentar? Iată cum să te îmbraci în stil smart casual, abordând ținute cu rochii de-a dreptul electrizante și jucăușe: 

  • - Ținută smart office cu rochie casual și saboți 

Stil casual te definește, însă dorești să adaugi o tentă elegantă ținutei tale din viața de zi cu zi? Îți sugerăm să combini într-un outfit smart casual o rochie casual în carouri, o cămașă cu dungi și o pereche de saboti din piele. Completează look-ul cu o geantă de mână din piele, în culori stridente și o pereche de ochelari eleganți, în stil vintage. 

  • - Ținută smart casual cu rochie din satin și botine cu toc 

Vrei să te simți ca o adevărată fashionistă în viața de zi cu zi? Poți aborda oricând un stil smart casual ușor atipic, prin crearea unei ținute compuse dintr-o rochie casual colorată, din satin, un sacou oversized din piele ecologică în nuanțe neutre și o pereche de botine cu toc, în tonuri de bej. Completează ținuta cu o geantă elegantă de mână și vei capta privirile tuturor! 

  • - Ținută smart casual cu rochie din denim și pantofi Oxford 

O rochie din denim este ideală pentru obținerea acelui aspect modern, smart casual. Asortează rochia cu o pereche de șosete de dres până la genunchi și o pereche de pantofi Oxford lăcuiți, cu catarame, de culoare neagră. O geantă de piele neagră, în stil office, se va încadra de minune în această ținută comodă și rafinată, deopotrivă! 

Cum să te îmbraci în stil smart casual în viața de zi cu zi

Cum să te îmbraci în stil smart casual la evenimente formale 

În categoria evenimentelor formale se pot încadra mai multe ocazii, printre cele mai cunoscute fiind nunțile, botezurile, petrecerile din cadrul companiei sau întâlnirile de afaceri. În timp ce pentru cele din urmă deja am stabilit că eleganța discretă este cea mai potrivită, pentru nunți și botezuri poți miza pe puțină strălucire. Iată ideile noastre de ținute smart casual pentru evenimente formale, raportându-ne la ținute cu rochii: 

  • - Ținută smart casual cu rochie lungă și sandale cu talpă joasă 

O rochie lungă și strălucitoare din mătase se va potrivi ideal într-o ținută smart casual pentru evenimentele formale, alături de o pereche de sandale cu talpă joasă, din piele. Completează ținuta cu o poșetă elegantă și câteva accesorii discrete și poți păși cu încredere în cadrul nunții al cărui dress code nu impune o ținută prea formală! 

  • - Ținută smart casual cu rochie din dantelă și balerini

Eleganța unei rochii din dantelă poate fi echilibrată perfect de prezența unei perechi de balerini din catifea, una dintre cele mai populare perechi casual de încălțăminte pentru femei. Nu ezita să completezi ținuta cu un plic cu detalii dantelate și o pereche de cercei din perle, pentru un plus de rafinament la evenimentul formal la care participi.   

  • - Ținută smart casual cu rochie florală și pantofi stil Mules 

O rochie florală se numără printre articolele must-have din garderoba unei femei. Și ce motiv mai bun decât un eveniment formal de a te afișa într-o astfel de rochie, completată de o pereche de pantofi în stil Mules, cu diverse aplicații glamour? Adoptă și tu această ținută elegantă și în același timp relaxată, la evenimentul pe care urmează să-l onorezi! 

Cum să te îmbraci în stil smart casual la evenimente formale

Cu atâtea idei fabuloase de ținute în stil smart casual, cu siguranță ai doza necesară de inspirație pentru a da naștere celor mai chic ținute, în care stilul elegant și cel confortabil se împletesc într-un mod atât de subtil. Lasă-ți imaginația să zburde și vei observa că stilul smart casual este, în esență, unul extrem de versatil și îți permite să creezi ținute cu stil, în care să te simți confortabil. 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon