Stilul elegant: Tot ce trebuie sa stii despre rafinamentul tinutelor

stilul elegant

Ce înseamnă pentru tine stilul elegant? Poate îți vin în minte rochii elegante și fastuoase, tocuri înalte și coafuri care te pun în valoare. Nu greșești, însă ținuta rafinată implică mai mult de atât; de la atitudinea potrivită și grija pentru machiajul realizat, până la hainele clasice, de nelipsit din garderobă.

Deși trendurile apar și dispar, stilul vestimentar elegant nu se demodează niciodată. Se definește prin rafinament și alegeri sofisticate în ceea ce privește hainele și accesoriile. Mai mult, poate fi abordat de orice femeie, indiferent de vârstă.

Descoperă tot ce trebuie să știi despre rafinamentul ținutelor și care sunt caracteristicile unui stil nemuritor din articolul pe care l-am pregătit.

Caracteristicile stilului vestimentar elegant

Prin ce se remarcă stilul elegant? Trebuie să știi că totul începe de la alegerea corectă a hainelor și a încălțămintei care se completează cu accesorii pe măsură. Astfel, într-o ținută elegantă, nu au ce să caute pantofii sport, jeanșii rupți sau tricourile largi și moderne, cu imprimeu.

Din fericire, stilul vestimentar elegant și rafinat nu este banal, așa că renunță la purtarea cămășii albe combinată cu pantaloni negri. Stilul elegant îți permite să obții outfituri de succes care nu trec neobservate. Pentru o imagine sofisticată, recomandată la orice eveniment, ai nevoie de piese clasice, precum compleurile, pantalonii, fustele sau rochiile. Include în colecția ta câteva modele de rochii elegante pe care să le asortezi cu pantofi cu toc sau cu sandale.

Mizează pe cromatica potrivită și pune accent pe nuanțe de alb, negru sau nude, care garantează o apariție sofisticată. Desigur, nu trebuie să te limitezi doar la acestea, ci ai voie să porți rochii elegante în nuanțe intense de mov, roz, bleu sau verde.

5 piese vestimentare elegante

Dacă vrei să-ți completezi dressingul cu piese elegante sau ești novice în tainele acestui stil vestimentar, ai ajuns unde trebuie. Nu te îngrijora! Ţinutele elegante nu trebuie să coste o avere, dar ar fi bine să verifici atent materialele.

Indiferent că porți rochii elegante, sacouri sau pantaloni, asigură-te că investești în fibre naturale, ca lâna, bumbacul sau mătasea. Alte variante perfecte sunt dantela, brocartul, stofa sau catifeaua care se potrivesc în ținute feminine și rafinate.

Iată care sunt piesele vestimentare perfecte pentru un stil elegant:

Rochii elegante

rochia Miriam

Atât timp cât pui accent pe rochii elegante și nu pe modele sport sau casual, rochia este, prin definiție, un articol rafinat. Ai nevoie de un model midi, ajustat pe corp, într-o nuanță discretă? Poate ești atrasă de rochia Miriam, din dantelă, cu guler tip eșarfă.

Acest model complimentează orice nuanță a pielii și se pretează pentru evenimente speciale, precum nunta, evenimentele caritabile sau petreceri în oraș. Când alegi rochii elegante, le poți accesoriza cu pantofi de damă, cu bijuterii discrete și cu o poșetă pentru un look de zile mari.

rochie neagra cu curea alba

În cazul în care preferi modelele negre și simple, precum cea din imagine, merită să o introduci în colecția ta de rochii elegante. Acest exemplu se poartă cu o pereche simplă de pantofi stiletto cu toc și o geantă plic, de zi sau de seară.

 În funcție de preferințe și de modul în care vrei să-ți pui în valoare silueta, poți alege rochii lungi, pentru seară, rochii midi sau rochii elegante scurte care evidențiază picioarele. Toate aceste modele se poartă alături de tocuri și de bijuterii adecvate evenimentului la care participi.

Rochia Eleonora

Nu știi cu ce să te îmbraci la o nuntă, când te gândești la rochii elegante? Rochia Eleonora este modelul perfect, cu trenă și croi mulat, din tul. Este excelentă pentru ocazii speciale și complimentează orice siluetă.

Bluze elegante

O ținută elegantă pentru femei poate fi compusă și cu ajutorul bluzelor atent alese, mai ales dacă nu ești atrasă de rochiile feminine. Cumpără bluze elegante, cu volane în zona bustului și diferite aplicații care se asortează rapid cu pantaloni din piele sau stofă ori fuste plisate. 

Și cămășile sunt foarte populare, datorită “versatilității” lor. Optează pentru o cămașă elegantă cu nasturi perlați care poate fi purtată inclusiv la birou.

De exemplu, pentru o zi în oraș, alege o fustă midi plisată și o bluză elegantă în nuanța preferată. Acest ansamblu poate fi completat de botine, sandale sau cizme lungi, în funcție de anotimp. Vei primi doar complimente!

Compleuri elegante

Cauți compleuri de damă elegante? Deși ai la dispoziție și costumul deux-pieces, de inspirație masculină, compleurile compuse din sacou și fustă au câștigat inimile tuturor femeilor care au nevoie de un look elegant și îngrijit.

Compleurile sunt extrem de potrivite pentru locul de muncă, dar și pentru evenimente care impun purtarea ținutelor elegante, dar mai formale. Soluția câștigătoare poate fi compleul de damă în nuanțe pastelate ori închise, pe care să-l asortezi cu o pereche de pantofi cu toc.

Pantaloni eleganți

Dincolo de rochii elegante, pentru ținute de zi sau de seară, nu uita de pantalonii care-ți vin perfect. Compune o ținută elegantă de damă cu pantaloni, potrivită pentru orice sezon.

Cele mai cunoscute modele de pantaloni eleganți sunt:

  • - pantalonii din stofă, cu talie înaltă;
  • - pantalonii din piele ecologică;
  • - pantalonii evazați;
  • - pantalonii în stil office, cu buzunare;
  • - pantalonii din in;

În funcție de ținuta pe care o dorești și de anotimpul în care te afli, aceste perechi arată minunat în combinație cu unele cămăși, bluze elegante sau pulovere care-ți evidențiază feminitatea.

Încălțăminte elegantă

Ce modele de pantofi poți purta la o ținută feminină și stilată? Investește în pantofi eleganți de damă care nu dau greș niciodată. Nu ești obligată să porți modele cu toc înalt dacă nu te simți confortabil, ci perechi care îți complimentează feminitatea și rafinamentul ținutei. Iată câteva exemple pentru a compune ținute elegante pentru dame:

  • - Balerinii. Din colecția de încălțări nu trebuie să lipsească pantofii eleganți de calitate, precum balerinii. Aceștia arată la fel de bine și în outfituri de seară, alături de rochii elegante, dar și cu pantaloni și cămăși, pentru ținute de zi. Pentru un look corect, poartă balerini din piele naturală sau piele întoarsă, în nuanțe clasice de negru, alb sau bej.
  • - Sandalele. Aceste încălțări sunt preferatele femeilor care vor să se îmbrace elegant. Cele mai recomandate opțiuni sunt sandalele din piele simplă sau lăcuită, precum și cele din piele întoarsă. Există diferite tipuri de sandale, cu toc mic, mediu sau înalt, pe care să le asortezi cu ținute elegante de zi sau seară.
  • - Pantofii stiletto. Nu există încălțăminte mai populară decât pantofii stiletto, care completează orice ținută feminină. Combină pantofii stiletto cu rochii elegante, cu fuste, dar și cu pantalonii preferați. Cei mai populari sunt pantofii stiletto clasici, cu vârf ascuțit și toc mediu.
  • - Botinele. Un outfit rafinat poate fi asortat și cu o pereche de botine pe gleznă, cu toc înalt. Se potrivesc perfect cu rochii midi sau maxi, dar și cu fuste și pantaloni.
  • -În final, o altă soluție salvatoare pentru ținutele elegante este reprezentată de cizmele lungi, cu toc gros sau înalt. Aceste modele te ajută să compui un look sexy, dar extrem de feminin.

Sfaturi pentru o ținută elegantă

rochie neagra cu verde

Ca să adopți un stil rafinat în ținutele pe care le porți, există și câteva sfaturi de care poți să ții cont. Dacă ai ales rochii lungi şi elegante, nu uita că acestea trebuie accesorizate corespunzător. Astfel, în afară de pantofi, există și alte detalii stilistice importante:

  • - Bijuteriile. De obicei, ținutele elegante se accesorizează cu bijuterii simple, astfel încât să păstrezi o imagine sofisticată. Se recomandă modelele clasice, din aur sau argint, care se potrivesc atât cu rochii elegante, cât și cu fuste sau pantaloni. Dacă îți plac cerceii, nu aglomera ținuta cu un colier opulent. Pe același principiu, purtarea mai multor brățări pe aceeași mână exclude alegerea inelelor.
  • - Accesorii de efect. Bijuteriile sunt un must-have, dar la fel de importante în accesorizarea ținutelor elegante sunt și ceasurile, ochelarii de soare, eșarfele sau mănușile de damă, care te pun într-o lumină bună. Nu uita de geantă, un accesoriu care completează orice look rafinat.
  • - Machiajul și părul. Hainele și încălțămintea îți sar în ajutor pentru compunerea unui outfit elegant, dar nu trebuie să omiți nici machiajul sau coafura. Bucură-te de un look feminin și cât mai natural, fără machiaj în exces. Desigur, produsele cosmetice folosite trebuie să-ți pună în valoare trăsăturile feței, dar încearcă să nu obții un aspect încărcat. În ceea ce privește coafura, limitează-te la modele discrete și naturale, la bucle simple și la cocuri elegante.
  • - Păstrează o atitudine rafinată care să însoțească tot ceea ce porți. Limbajul trupului joacă un rol esențial, așa că merită să zâmbești, să fii politicoasă și punctuală. Manierele ocupă un loc primordial!
  • - Poartă doar ceea ce-ți vine bine. Ar fi păcat să alegi rochii elegante cu două numere mai mari sau modele care te strâng și arată inestetic. O femeie elegantă merită să poarte doar piese croite special pentru dimensiunile ei.
  • - Menține o postură dreaptă. Deși ți se pare un detaliu mai puțin important, este esențial să stai dreapta când mergi, să privești mereu înainte și să-ți evidențiezi silueta. Totodată, o postură dreaptă denotă seriozitate, rafinament și încredere în forțele proprii.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon