#staiacasa: 5 activitati sigure, pe care le poti desfasura chiar in intimitatea casei tale

Te întelegem perfect daca, in timp ce privesti soarele de la fereastra, ti se face tot mai dor de plimbarile lungi prin oras, de cafeaua savurata la terasa preferata, de intalnirile cu cei dragi, pe care de-abia astepți sa-i imbratisezi din toata inima. Intr-adevar, a trecut deja ceva timp de cand #stamacasa - pentru sanatatea noastra si a tuturor celorlalti. Cu cat trec zilele, dorul de micile bucurii care ne inseninau zilele inainte de pandemia de coronavirus devine acut - mai ales acum, cand primavara se simte in adevaratul sens al cuvantului. Totusi, este esential ca fiecare dintre noi sa respecte in continuare masurile luate la nivel national, pentru a putea reveni cat de curand la ritmul vietii cu care eram obisnuiti.

Te intelegem si daca simti, uneori, ca devine o adevarata provocare sa gasesti activitati pe care sa le desfasori in timpul liber. Daca inainte obisnuiai sa faci jogging in zorii zilei, sa te plimbi cu bicicleta, sa te intalnesti cu prietenele in mall sau, pur si simplu, sa hoinaresti pe bulevard, acum esti nevoita sa gasesti alte activitati care sa te relaxeze si sa-ti aduca bucurie. Asadar, daca ai nevoie de inspiratie, iti sugeram 5 activitati pe care le poti desfasura cat #staiacasa:

Citeste

Simteai inainte ca nu ai suficient timp pentru cartile care ti-au atras atentia sau pentru acelea care ti-au fost recomandate la un moment dat? Ei bine, poti privi perioada actuala ca pe o ocazie de a dedica mai mult timp lecturii. Atentie, insa: recomandarea noastra este sa te orientezi catre carti care iti aduc bucurie, care reusesc sa iti fure macar un zambet, pentru ca, asa cum am mai spus, este foarte important sa incercam sa privim „luminita de la capatul tunelului”. Poti opta, de exemplu, pentru carti de self-help, pentru povesti inspirationale, pentru autobiografiile unor oameni de succes. De asemenea, iti sugeram sa-ti creezi atmosfera potrivita de lectura. Pentru asta, exista cateva trucuri utile si extrem de simple: un loc cat se poate de confortabil, muzica lasata in surdina si o cana de cafea sau de ceai alaturi.

Reorganizeaza-ti garderoba

Daca a trecut ceva vreme de cand ti-ai organizat dressingul ultima data, poate ca ar fi momentul sa-i dai un refresh. Cel mai probabil vei descoperi ca ai cateva haine care fie nu-ti mai reprezinta stilul vestimentar, fie s-au uzat sau, pur si simplu, iti dai seama ca au fost cumparate sub impulsul momentului - stai linistita, nu esti singura care a trecut prin etapa ce poarta numele de „shopping de consolare”. Totusi, nu are sens sa pastrezi in dressing, la nesfarsit, articole vestimentare care nu vorbesc absolut deloc despre tine, cea de acum. 

Asadar, dupa ce scoti toate hainele si incaltamintea din sifonier, imparte-le in doua: articole pe care merita sa le pastrezi si articole pe care alegi fie sa le donezi, fie sa le vinzi dupa ce trece aceasta perioada. Iar daca simti nevoia sa-ti completezi garderoba cu noi piese pentru zilele calde, te invitam sa descoperi in articolul Ce culori se poarta in 2020? 3 idei de outfituri de primavara care te vor inspira care sunt tendintele din acest sezon. In plus, nu uita ca shoppingul online ramane o activitate cat se poate de sigura, iar in magazinul nostru gasesti articole la preturi avantajoase, confectionate in Romania.

Fa miscare 

Daca obisnuiai sa alergi in aer liber, sa mergi frecvent la sala sau sa-ti petreci weekendul pe bicicleta, cu siguranta ca acum resimti din plin lipsa sportului in aer liber. Totusi, asta nu inseamna ca nu iti poti crea o rutina de exercitii fizice ce pot fi desfasurate indoor. Este important sa te orientezi catre cele care se potrivesc cu stilul tau - pentru ca, trebuie sa recunoastem, aerobicul sau zumba este pentru o anumita categorie de persoane, asa cum exercitiile de yoga - pentru o alta. Indiferent ce sport alegi sa practici, nu uita sa te echipezi corespunzator, caci hainele si incaltamintea pot influenta senzatia de confort din timpul antrenamentului. 

Iar daca locuiesti la curte, lucrurile vor fi, categoric, de partea ta. Oricat de mic ar fi spatiul de care dispui, macar te vei putea bucura de cateva minute de exercitii in aer liber.

Gateste ceva nou

Te fascineaza gastronomia si iti place sa experimentezi de fiecare data ceva nou? Daca inainte nu aveai timp, asa cum iti doreai, pentru a incerca retetele pe care ai pus ochiul pe Internet, acum ai ocazia sa faci acest lucru. Sfatul nostru este sa iti faci un „plan culinar”: stabileste la inceputul fiecarei saptamani ce vei gati in zilele urmatoare si cumpara-ti ingredientele necesare, astfel incat sa eviti deplasarile mult prea dese la magazin sau supermarket.

Odihneste-te

In perioada asta nu trebuie sa te simti obligata sa muti muntii din loc. Nu pune presiune pe tine si nu te invinovati pentru lucrurile de care pur si simplu nu te simti in stare. Este perfect in regula sa nu ai dispozitia necesara de a citi zeci sau sute de pagini in fiecare zi, de a gati zilnic ceva nou, de a face multa miscare. 

Atat activitatile pe care ti le-am sugerat in randurile de mai sus, cat si altele trebuie sa fie un motiv de bucurie, de relaxare, si nu o obligatie. Poate ca sunt zile in care tot ce vrei sa faci este sa dormi mai mult, sa asculti muzica sau sa te uiti la filme si seriale pe Netflix. Din cand in cand, astfel de momente sunt binevenite. Nu te invinovati pentru ele - si nici pentru serile in care constati ca nu ai facut casa luna si bec, asa cum iti propusesesi dimineata, si nici pentru weekendurile in care te-ai trezit mai tarziu.

Este esential sa inveti sa ai rabdare cu tine insati si cu emotiile tale mai ales in aceasta perioada. La fel de important este sa desfasori activitati care te ajuta sa te simti confortabil, care se potrivesc cu felul tau de a fi, si nu care sa te faca sa le simti ca pe o corvoada. 

 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon