Simte-te ca o diva in rochia perfecta pentru forma corpului tau!

Dorim sa aratam bine zi de zi, dar atunci cand exista ocazii speciale parca am vrea sa stralucim ca niste adevarate actrite pe covorul rosu. Petrecem atata ore prin magazine, case de moda, magazine online, proband incercand, imaginandu-ne cum ne-ar sta, negociind un pret prea piperat cu noi insine si apoi, in gand sau cu voce tare cu vanzatoarea sau furnizorul, comentand cu prietenele, iubitul, mamele, bunicile etc.

 

De cate ori nu ati trecut prin sitatia de tipul  “daca … dar”: daca ne vine bine, dar s-ar putea sa fie prea scumpa pentru buzunarul nostru, daca ne pune in valoarea temperamentul, dar s-ar putea ca iubitul gelos sa nu fie de acord, daca e culoarea preferata, dar s-ar putea sa nu ne avantajeze, daca arata bine doar pe manechin, dar s-ar putea ca pe noi sa nu mai arate la fel, iar situatiile de acest gen pot continua.

 

De cate ori nu ati stat in cabinele de proba si vi s-a parut ca oglinda e de vina pentru kilogramele acumulate dupa sarbatori sau ca natura v-a inzestrat cu forme prea voluptoase sau cu un corp atletic? De cate ori nu ati accesat un site si nu v-ati mai desprins ochii ore intregi, incercand sa faceti cea mai buna alegere? Si nu doar frumusetea manechinelor sau oglinda era de vina, caci ati inceput sa dati vina pe model, dantela, decolteu, material, culoare etc., care vi se pareau dusmanii unei aparitii de senzatie.

 

Adevaratii dusmani insa sunt chiar barierele pe care vi le-ati pus gandindu-va prea mult la toate aceste detalii sau la opiniile altora. E timpul sa ganditi doar pozitiv, caci, asa cum era candva un fel de proverb, nicio femeie nu este urata, ci doar nearanjata, sau, as spune eu, nepotrivit imbracata in functie de silueta

 

Forma corpului este o adevarata provocare, fetelor, iar alegerea ideala se face cu privirea, dar si cu centimentrul in mana! Insa vestea buna e ca nu trebuie sa va faceti griji pentru kilogramele in plus, caci o rochie nepotrivita pentru silueta voastra poate sa ruineze totul sau, dimpotriva, sa atenueze, sa ascunda aspecte nedorite.

 

Unde gasesti rochii pentru toate tipurile de silueta si pentru toate gusturile?

 

V-ati gandit vreodata de ce Kim Kardashian, Beyonce, Mariah Carey sau Alicia Keys nu isi fac probleme ca ar putea fi criticate pentru formele lor voluptoase? Dimpotriva, formele lor sunt apreciate de majoritatea barbatilor, atat timp cat sunt bine “asezonate” si puse in valoare de rochia potrivita.

Iar asta nu e tot, v-ati intrebat cum de Keira Knightley a reusit sa ramana in memoria tuturor cu … hai sa ii spunem “little” green dress … si asta nu pentru ca ar fi fost vreo rochie mini, ci pentru a o alinta putin pe actrita subtirica din Atonement?

Acum e la indemna oricui sa se informeze, sa se inarmeze cu rabdare si cu centimentru ca sa isi masore dimensiunile sau, pur si simplu, ochiometric, aruncand o privire mai atenta in oglinda. Sunt o multime de site-uri care va vor vorbi despre tipurile de silueta, dar le voi relua si eu aici pe cele patru cele mai importante aici.

 

Rochii uimitoare pentru silueta in forma de para

 

Se spune ca silueta in forma de para ar fi una din cele mai populare si sexy siluete, cu siguranta foarte apreciata de barbati. Nu va faceti prea multe griji, doamnelor si domnisoarelor care va mandriti cu o asemenea silueta, caci grasimea se depune de obicei in zona fesierilor si a soldurilor, in timp ce talia ramane subtire, iar umerii sunt mici. Inseamna ca sunteti un fel de Eva Mendez in miniatura si cand spun miniatura nu ma refer ca sunteti neaparat mai scunde, ci, ca sunteti divele care atrageti cu siguranta multe priviri pe strada, la scoala, in bloc sau la locul de munca.

Daca trebuie sa mergeti la o seara speciala si vreti sa fiti remarcate de zeci de priviri, atunci puteti opta pentru o rochie tip sirena sau tip bie (mulata pe solduri, care se largeste mai jos) care va va accentua trasaturile dominante deja existente.

Daca evenimentul la care participati necesita o anumita eticheta, nu ar fi recomandabil sa va puneti chiar toate formele la bataie. Puteti opta pentru o rochie mulata, dar scurta, de culoare mai inchisa, indiferent de tipul de ten sau de culoarea parului.

Sau, puteti la fel de bine opta pentru o rochie lunga, vaporoasa, din voal, in culorile verii, atunci cand anotimpul permite. In general, se recomanda subliniera liniei umerilor, intrucat posesoarele acestui tip de silueta sunt mai mignone in partea de sus a trunchiului, asa cum spuneam, existand si exceptii, bineinteles.

Dar, in general, doamnele sau domnisoarele care au corpul in forma de para, pot opta pentru o rochie cu un decolteu mai larg sau in forma de V, oricat de adanc, cu conditia sa nu fie de tip barca. Daca aveti un gat subtire si lung, atunci decolteul poate fi plasat la spate, asadar, nu ezitati sa fiti mai indraznete si sa optati pentru o rochie cu spatele gol. Este chiar recomandabil sa plasati mai multe accesorii in zona gatului/decolteului. Ideal este sa optati pentru acele rochii care sa va echilibreze forma corpului, creand iluzia de umeri mai lati.

Truc: alegeti rochii in degrade, care sa aiba culori mai inchise in partea de jos a corpului; rochiile in A ar putea fi de asemenea o optiune potrivita. Evitati materialele prea groase sau prea stramte. Nu va sfiiti sa alegeti accesorii voluminoase in partea de sus, umeri bufanti sau bolerouri, pentru a va accentua bratele si zona umerilor. Retineti ca este important, de asemenea, sa va subliniati talia.

 

Ce rochii ti se potrivesc daca ai silueta in forma de mar?

 

Silueta in forma de mar sau silueta doamnelor si domnisoarelor care sunt mai plinute se caracterizeaza prin forme repartizate in mod egal pe tot corpul. Asa cum ii spune si denumirea, zona abdomenului este rotunda, iar trunchiul este partea marcanta a corpului. De obicei, soldurile sunt inguste, iar picioarele subtiri. Uneori, aceasta silueta poate fi marcata si prin prezenta umerilor lati. Pieptul este plin, iar gatul aproape inexistent.

Doamnele si domnisoarele aflate in acesta situatie pot arata de minune intr-o seara speciala daca apeleaza la cateva trucuri vestimentare. Nu trebuie sa alergati repede la sala sau sa va chinuiti cu diete infernale inainte de eveniment. Trebuie doar sa va alegeti rochia potrivita, care sa nu va scoata trunchiul in evidenta. In schimb, puteti opta pentru un decolteu adanc. Poate nu o sa va vina sa credeti, dar frumoasa Catherine Zeta Jones sau Eva Longoria sunt posesoarele unei astfel de forme a corpului.

Tot ce trebuie sa faceti e sa evitati imprimeurile, faldurile, fundele, manecile largi, sau culorile deschise pentru zona abdomenului. De asemenea, trebuie sa evitati rochiile mulate, decolteul in V, curelele late, bretelele sau rochiile drepte. Poti opta pentru o rochie mai scurta in fata si mai lunga in spate, din material vaporos, mai ales daca anotimpul permite. Dar la fel de bine puteti alege rochii scurte, pentru a va pune in evidenta picioarele. Evitati monocromia!

 

Tendintele sezonului pentru siluetele in forma de dreptunghi

 

Silueta in forma de dreptunghi sau silueta sportiva este silueta doamnelor si domnisoarelor care au un spate mai lat, iar umerii sunt mai largi decat bazinul. Bustul si fundul sunt mici, spre medii (dar mai exista si exceptii), asa incat, silueta aceasta e cea mai avantajata la nivelul distributiei kilogramelor. Posesoarele acestei siluete arata ca niste fotomodele, asa ca nu trebuie sa se gandeasca prea mult la tinuta ideala pentru o seara speciala. Cu toate acestea, exista cateva trucuri si aspecte de evitat si pentru silueta in forma de dreptunghi.

Daca ati observat, Penelope Cruz, Jessica Alba sau Cameron Diaz evita stilul prea incarcat, dungile verticale, rochiile lungi si drepte, care stau pe corp fara nicio forma sau culorile inchise in zona fesierilor. Pentru acelea dintre voi care vor sa isi marcheze posteriorul, ideal este sa optati pentru o rochie tip cloche sau pentru rochii cu model, funde si cu imprimeu la spate. Nu incercati sa va marcati umerii mai mult decat trebuie!

 

Care este silueta ideala a femeilor?

 

Silueta ideala este considerata silueta in forma de clepsidra. Daca vi le amintiti pe Brigitte Bardot, Scarlett Johansson, Halle Berry sau Beyonce, atunci va puteti da seama ca sunteti fericitele posesoare ale acestei forme de indiviat. Formele placute, echilibrate, avantajul unei talii subtiri nu va pun niciun fel de probleme in alegerea rochiei perfecte.

Totusi, ar fi pacat sa ruinati totul si sa alegeti un model care sa va acopere frumusetea naturala. Decolteurile, curele late in talie, modelele mulate sau modelele cloche vi se potrivesc de minune. Incercati sa evitati, totusi, rochiile prea scurte, mai ales daca este vorba despre un eveniment care necesita o anumita eticheta.

Cum nu aveti oricum prea multe griji in privinta alegerii, puteti sa va jucati in functie de culoarea tenului si a parului, pentru un rezultat de zeita. Este absolut interzis sa va ascundeti talia sau decolteul! Totusi, puteti evita acele modele care scot prea mult in relief zona soldurilor.

In alegerea rochiei perfecte dupa forma corpului este important, de asemenea, sa tinem cont de varsta, de greutate si inaltime si, bineinteles, de locatia unde va avea loc evenimentul, dar si de invitati sau de anotimp.

Nu uitati sa va alegeti marimea potrivita, materialul si forma dorita in functie de silueta. Speram ca sfaturile noastre te vor face sa economisesti timp in fata oglinizii sau a monitorului atunci cand vei avea de ales o rochie. Este la fel de important sa tinem cont de parerea persoanelor dragi sau a unui consilier de imagine, de tipul de eveniment, de propriile noastre dorinte, de buget si nu in ultimul rand de temperamentul fiecareia.

Dar sa nu uitati de forma corpului, pentru a acumula mai multa stima de sine, in loc de frustrari si eforturi obositoare pe ultima suta de metri pentru a scapa de asa-zisele kilograme in plus.

 

Nu trebuie sa incercati sa va ascundeti formele sau sa alergati la sala repede pentru a elimina ceea ce v-a oferit natura. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va alegeti rochia potrivita in functie de forma corpului. Doar asa va veti simti ca niste adevarate dive! Alegerea ideala se face cu privirea, dar si cu asul din maneca!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon