Sa lamurim: se poarta ciorapi la rochia de seara?

Pentru ca in mod special cand este vorba de un eveniment din inalta societate si ocazia este una speciala, ne dorim sa dam dovada de bun gust, sa lamurim mai multe despre purtarea dresului. Nu neaparat la o rochie oricare, ci la una de seara.

Asadar, se poarta ciorapi la rochie de seara? Da sau ba? Descopera de aici si care sunt regulile minime de avut in vedere cand purtam dres.

Stiai ca… mai bine nu porti dres?

Suntem obisnuiti mai degraba cu stilul conventional, asadar ni se pare iesit din comun sa purtam rochia fara dres, cum ni se pare  prea mult sa purtam sandale la o tinuta eleganta in sezonul mai rece. Insa astfel de recomandari sunt oferite de stilisti.

Desigur ca este tentant sa purtam ciorapi la tinutele elegante, pentru ca avem nevoie de confort termic. Insa sunt exceptii astfel de cazuri. Putem si nu putem sa purtam dres la rochie, in functie de anumite detalii precum cel mentionat, dar si tinand cont de tipul de rochie, locatia si ora evenimentului sau tipul de incaltaminte asociata tinutei. La o rochie lunga este destul de usor sa porti dres si sa maschezi acest lucru.

La sandale sau pantofi decupati spune NU unui dres

Stilistii spun ca nu exista scuze pentru a incalca aceasta regula. Incaltamintea de tip sandale sau pantofii decupati - fie peep toe sau decupati la spate - nu trebuie asociati cu dres. De altfel, pare logic ca au fost creati pentru a nu fi purtati cu ciorapi, nu-i asa? Sunt insa si variante special concepute in acest sens, adica care se mascheza foarte bine pe picior, este greu de distins ca este vorba de un dres si, in plus, nu se observa nici la partea decupata a incaltamintei. Sa spunem ca cele care au diverse aspecte neplacute legate de pielea lor vor incerca sa mascheze cu dres potrivit. Iata salvarea! Insa atentie, nu trebuie atrasa atentia asupra dresului.

Simplitatea este cheie elegantei

Este si motivul pentru care femeile care isi doresc sa poarte dres aleg varianta mai simpla. Asta poate insemna dres de culoarea pielii, care nu iese in evidenta cu nimic. Mai mult decat atat, nu trebuie sa fie intr-o competitie de atentie cu rochia aleasa. Dresul este, in astfel de cazuri, ales de cele care nu vad o altfel de solutie la situatia lor. Fie nu sunt multumite de cum le arata pielea sau chiar picioarele, fie chiar locatia unui eveniment este o provocare si vor simti nevoia de a avea un strat de protectie. Adica ciorapii. Ceva mai dificil este in sezonul rece, cand grosimea ciorapilor, adica DEN-ul, este cu atat mai mare, este opac si cu greuu reuseste sa se mascheze in tinuta, ba chiar are potential sa iasa in evidenta.

Totusi cand purtam dres?

Am trait atat de mult timp cu obisnuita faptului ca putem sa ne bucuram de tinute precum fuste si rochii in orice sezon, mai ales ca producatorii de dresuri ne dau si optiuni perfecte pentru confortul termic de care avem nevoie. Aflam insa ca la tinutele speciale, elegante nu este recomandat dresului. Totusi cand il purtam? Sunt acceptate astfel de combinatii cand este vorba de o tinuta protocolara, la una casual, office de asemenea, una de club de ce nu. Practic asocierea intre dres si rochie este acceptata cand este vorba de contexte diferite de cele rafinate si speciale.

Atentie si la ce tip de dres este ales, avand in vedere ca cele cu modele nu se preteaza la orice eveniment de seara. La Dyfashion va puteti inspira cu privire la rochiile de seara pe care sa le purtati la evenimente speciale. Ce alegeti?

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon