Ritualul zilnic de îngrijire personală: 5 sfaturi utile

Frumusețea este relativă, tocmai de aceea nu putem vorbi despre o rețetă de succes standard pentru un ten întinerit și o piele catifelată. Și, chiar dacă nu s-a descoperit încă elixirul tinereții veșnice, există câteva metode prin care ne putem păstra aspectul fizic plăcut în ciuda vârstei și a factorilor de mediu nocivi care încearcă să-și lase amprenta asupra esteticii noastre. 

Ritualul zilnic de îngrijire personală - acesta este secretul frumuseții în orice etapă a vieții, acel boost de încredere care ne face să radiem nu doar în exterior, ci și în interior!

Rezervă-ți timp doar pentru tine 

Știm că de multe ori ziua nu este, parcă, suficient de lungă pentru a te ocupa de micile tale capricii. Jobul, responsabilitățile familiale, evenimentele neprevăzute care te solicită nu îți oferă timpul liber necesar pe care să-l petreci având grijă de tine. Totuși, sfatul nostru pentru a-ți forma o rutină de îngrijire cu rezultate vizibile este să îți rezervi câteva zeci de minute, zilnic, doar pentru tine. Dacă diminețile tale sunt, de regulă, foarte încărcate deoarece tu ești cea care pregătește micul dejun și care îi lasă pe copii la școală, apelează la un truc: trezește-te cu jumătate de oră mai devreme și răsfață-te! Fă un duș revigorant, cu gelurile de duș care au aroma preferată, după care aplică o cremă de corp hidratantă și nu uita nici de înfrumusețarea tenului. Chiar dacă nu ești o persoană matinală și îți va fi dificil să te obișnuiești cu acest nou program, cu siguranță în doar câteva zile vei resimți - pe propria piele! - beneficiile unui astfel de ritual de îngrijire. 

Spală-ți tenul înainte de culcare 

Un lucru atât de simplu, care nu durează mai mult de câteva minute, dar cu efecte pozitive pentru frumusețea și sănătatea pielii tale constă în curățarea tenului înainte de culcare. Chiar dacă ai avut o zi copleșitoare și simți că tot ce vrei să faci este să te pui în pat și să te bucuri de un somn odihnitor, ia în considerare faptul că, pe durata zilei, tenul tău a fost agresat de o serie de factori nocivi. Razele de soare, poluarea, impuritățile și excesul de sebum produc semne iremediabile asupra chipului tău. Așadar, un obicei atât de simplu precum spălarea feței cu un gel de curățare poate preveni blocarea porilor și îmbătrânirea prematură a pielii. 

Nu păstra hainele ”bune” pentru ocazii speciale 

Cu siguranță și în garderoba ta se regăsesc piese vestimentare de calitate, în care ai investit, poate, destul de mult. Suntem aproape convinși că, atunci când ești în fața dressing-ului căutând, să spunem, o ținută lejeră pentru o duminică în familie te grăbești să iei acel tricou vechi, larg, care și-a pierdut din intensitatea culorii. Ei bine, îngrijirea personală nu înseamnă doar a te ocupa de aspectul pielii tale, ci de întreaga ta imagine, în ansamblu. Prin urmare, deși îți vei petrece ziua alături de familie, în curtea casei, alege o rochiță de vară de zi sau un o ținută sport casual de damă care îți evidențiază feminitatea. Hainele au magica putere de a ne influența starea de spirit, deci dacă te simți bine în ceea ce porți, fără îndoială că vei arăta minunat și în exterior!

Compleu de vară bej cu fustă lungă și bluză lejeră cu mânecă scurtă - descoperă mai multe piese sport casual similare în categoria dedicată

Hrănește-te corect 

Alimentația sănătoasă oferă beneficii multiple, nu doar pentru procesele care au loc în organismul nostru, ci și pentru aspectul fizic. În fond, o siluetă armonioasă, o piele regenerată și netedă, precum și un psihic sănătos sunt și ele parte a ritualului de îngrijire zilnic și pot fi obținute eliminând din dietă produsele nocive. O altă componentă care reflectă de asemenea grija față de propria persoană este hidratarea corectă. Consumă zilnic apă din plin, alături de ceaiuri, supe și sucuri naturale din fructe și legume. 

Ai grijă de părul tău   

La rândul său, părul are și el nevoie de îngrijire dedicată zilnică, deoarece, la fel ca și pielea noastră, este supus efectelor negative ale factorilor de mediu. Foarte important este să îți speli părul ori de câte ori este nevoie, pentru că excesul de sebum conferă un aspect foarte neplăcut podoabei capilare. Dacă ai un păr gras, poți consulta un dermatolog sau poți încerca șampoanele uscate care te ajută să mai amâni o zi ritualul de spălare. 

De asemenea, poți folosi zilnic parfum de păr care să împrospăteze mirosul scalpului și, totodată, asigură-te că ai la îndemână cosmetice care protejează cosițele de acțiunea razelor UV. 

Un ritual de îngrijire complex cuprinde atât îngrijirea tenului, a corpului, cât și a părului. Nu în ultimul rând, pentru o imagine armonioasă importantă este și vestimentația, care trebuie să fie întotdeauna curată și compusă din piese de calitate. 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon