Povestea DY Fashion: Brand romanesc de imbracaminte

povestea dy fashion

Te-am obișnuit deja ca din magazinul nostru online să-ți comanzi unele dintre cele mai  elegante și chic ținute pentru evenimente sau ocazii speciale, sau pantaloni confortabili și cămăși de damă din materiale atent alese, perfecte pentru zilele de la birou.

Mai mult, în paginile dedicate de blog poți să citești oricând recomandări despre cum să-ți alege modelele de rochii sau de pardesie care să-ți evidențieze silueta și punctele forte ale corpului tău. 

Dar cât de multe știi însă despre brandul DY Fashion și povestea care stă în spatele celor mai noi colecții de haine de damă, create pentru tine aproape în exclusivitate de către producători din România? 

Ei bine, în spatele acestui business se află doi antreprenori pasionați, care și-au propus ca prin activitatea lor să susțină producția locală și afacerile de la noi. Iată mai multe despre brandul românesc de îmbrăcăminte DY Fashion!

1. DY Fashion, un business 100% românesc

Vânzarea pe piețe externe din regiune, dar și extinderea în magazine fizice sunt câteva dintre țintele pe termen lung le au pentru viitorul companiei cei doi fondatori ai DY Fashion, la finele anului 2022.

Pentru mai bine de zece ani însă, activitatea de antreprenoriat a Irinei și a lui Dragoș Aipu, cei doi fondatori ai business-ului, s-a concentrat pe comercializarea produse vestimentare pentru publicul feminin din România.

Dorința celor doi antreprenori a fost de la bun început de a se fixa pe o astfel de nișă, și anume să se adreseze iubitoarelor de modă de la noi, punându-le la dispoziție, prin intermediul magazinului online, piese vestimentare produse aproape exclusiv în țară. 

Astfel, business-ul fondat de ei în 2012 a pornit nu doar din pasiunea pentru modă și cunoștințele în IT, ci și din dorința de a fi alături de publicul românesc și de a susține brandurile producătoare de îmbrăcăminte de la noi. 

2. Povestea DY Fashion

S-ar putea să ne cunoști încă din 2012, de când am cu magazinul nostru online de vestimentație, încălțăminte și accesorizare pentru femeile de pretutindeni. Am debutat pe piața de profil cu un portofoliu restrâns de rochii de damă, și o echipă de 12 colegi în primul an.

Istoria DY Fashion seamănă însă cu o poveste de succes a unor antreprenori de peste mări și țări: de la un business online, pornit într-un apartament de două camere, la o cifră de afaceri de aproape 5 milioane de euro, după doar un deceniu!

Pe cei doi fondatori, pe atunci studenți la Master în București, pașii i-au dus aproape natural către dorința de a începe ei înșiși o afacere, atunci când alte posibilități le-au fost refuzate! 

„Acest lucru ne-a determinat să ne încercăm șansa pe cont propriu și să ne punem în practică pasiunile: a mea pentru IT și comerț online, iar a Irinei pentru modă. Așa a luat naștere magazinul online dyfashion.ro“, a ținut să precizeze Dragoș Aipu pentru una dintre publicațiile cu profil de business din România.

3. Colecții variate de haine de damă, inclusiv mărimi mari

Încă de la început, cei doi antreprenori și-au propus ca prin activitatea lor să susțină brandurile românești. Astăzi, în colecțiile DY Fashion regăsești nume locale precum MBG Collection, Moze, La Donna, Ginette, Leonard Collection sau Viada. În prezent, firma colaborează cu 12 branduri românești care furnizează ținutele vestimentare comercializate online.

Printre produsele pe care le poți achiziționa, și de care te-ai bucurat și tu deja, se numără ținute de ocazie - inclusiv mărimi mari - precum rochii de Revelion, rochii elegante de catifea, compleuri de damă, geci și paltoane de stofă sau de lână, ținute office, blugi și pantaloni, rochii confortabile, moderne de tricot, precum și diferite accesorii.

rochie albastra de catifea

4. Rochii elegante, de calitate premium

Cele mai căutate produse din portofoliul DY Fashion, reprezentând un procent de circa 85%, sunt, de departe, rochiile de damă. În colecțiile de rochii pentru femei vei întâlni mereu produse de cea mai bună calitate, deoarece pe lista de priorități se află mereu interesul pentru categoria de texturi premium, și un raport optim calitate-preț. 

Fiecare dintre cele peste 25.000 de articole diferite din stoc poartă emblema calității, iar produsele, care se pliază pe stiluri diverse, sunt actualizate în fiecare sezon. Una dintre dorințele constante ale brandului este să surprindem clientele cu soluții variate, în trend, astfel încât fiecare să-și găsească piesele favorite indiferent de stilul preferat. 

Pe lângă materialele calitative, ai remarcat cu siguranță și atenția la detalii în ceea ce privește îmbrăcămintea achiziționată de la noi: cusăturile atent realizate și perfecțiunea până în cele mai mici amănunte. 

Mai mult, indiferent dacă achiziționezi rochii de lux, casual sau office, bluze de voal sau mătase, sacouri ori ținute sport, în departamentul nostru de ambalare cineva se va asigura că fiecare comandă este livrată într-o cutie frumos personalizată. Din 2018 te bucuri de livrare și retur gratuit, „ceea ce reprezintă un factor diferențiator pe segmentul de fashion online în care activăm“, după cum specifică Irina Aipu.

5. Peste 90% din producție fabricată în România, și colaborări cu designeri români pentru colecțiile proprii

Una dintre prioritățile de business pentru DY Fashion a fost mereu susținerea producției românești de îmbrăcăminte, iar succesul nostru se datorează și colaborărilor cu producătorii autohtoni. 

Suntem mândri de faptul că reprezentăm un business 100% românesc, și este una dintre convingerile noastre faptul că designerii români sunt foarte talentați, și că produsele fabricate în România în mici ateliere sau fabrici de confecții au o calitate foarte bună. 

În prezent, 10% din totalul vânzărilor noastre înseamnă propriul brand DY Fashion, intenția fiind ca, începând cu finalul anului 2022, ponderea să ajungă la 20%. Avantajul de a avea propria noastră linie vestimentară se traduce prin faptul că vei găsi produsele tale preferate doar în magazinul nostru online! De altfel, acest lucru conferă brandului nostru caracterul său de unicitate, comparativ cu alte firme existente pe piața fashion!

6. Ce urmează, pornind de la povestea DY Fashion? 

Deoarece online-ul este un domeniu în plină expansiune, ne vei regăsi în curând și pe alte piețe din regiune - de exemplu Ungaria, Bulgaria, Cehia sau Slovacia, dar și într-un magazin fizic de la noi din țară!

Până atunci, te așteptăm să-ți completezi colecțiile favorite de rochii elegante de damă, rochii tricotate pentru femei sau tinere domnișoare, cu modele simple, în carouri sau cu imprimeuri, ori de pantaloni casual și office, genți sau accesorii, din magazinul nostru online, și să te bucuri de calitatea de excepție a unor produse fabricate aproape în exclusivitate în România!

rochii tricotate albastre

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon