Plus size si provocarile pe care le intampini in alegerile tale vestimentare

 Oarecum ghidati de repere din moda asa cum vedem peste hotare, ajungem sa credem ca perfectiunea feminina este despre forme trase prin inel, despre dimensiuni standard. Ei bine incercam sa fie mai aproape de realitate. Formele generoase nu trebuie sa fie un motiv pentru care limitezi alegerile tale si intampini dificultati vestimentare.

Pentru ca silueta ta sa iasa in evidenta, sa pui in valoare liniile corpului in mod potrivit iti prezentam cateva repere. Iata ce sfaturi pretioase pot face diferenta intre o aparitie apreciata si una fara stil, impreuna cu cateva stiluri recomandate.

Nu-ti ascunde silueta

Poate ca una dintre cele mai frecvente greseli se refera la ideea de a ascunde silueta, crezand ca trebuie sa pari mai slaba. Gresesti. Pentru ca liniile corpului sa fie estetic conturate prefera sa porti corsete sau lenjerie modelatoare care sa te avantajeze. Este primul pas in construirea tinutelor cand trebuie sa tii cont de marimea potrivita tie.

Adapteaza

Chiar daca unele tipuri de croi nu iti sunt potrivite, asta nu inseamna ca nu ai de unde alege. Din punct de vedere al croiului poti alege:

Rochia cu decolteu si forma A - iti va pune in valoare bustul, iar linia de tip A distrage atentia de la coapsele late, spre exemplu. O astfel de rochie o gasesti aici: https://www.dyfashion.ro/rochii/rochie-brigitta-midi-de-ocazie-argintiu-metalizat.html.

Evita rochia lunga, dar mergi pe midi sau asimetrii - o alta greseala frecventa este aceea de a crede ca o rochie lunga ascunde tot si asta este ceea ce trebuie. De fapt, rochia lunga ar putea sa nu aiba niciun farmec daca nu pui in evidenta formele feminine. Spre exemplu o rochie cu umerii goi si asimetrie la lungime este o idee excelenta, mai ales daca doresti in mod special sa maschezi zona taliei. Rochia o gasesti aici: https://www.dyfashion.ro/rochii/rochie-ladonna-bej-cu-tull-negru-si-dantela-in-talie.html.

Daca esti in cautarea unei rochii lejere atunci asimetriile si suprapunerile pot fi o idee buna. Un croi drept este si el binevenit. Trebuie sa fie acel gen de rochie mai larga incat sa nu scoata in evidenta formele feminine, insa indeajuns de atractiva incat sa nu pari banala. Poti incerca rochia scurta, vaporoase, cu volane evazate. Vezi aici: https://www.dyfashion.ro/rochii/rochie-reya-turcoaz-cu-imprimeu-floral-maxi.html.

Detalii si accesorii

Stim foarte bine ca nu doar tinuta in sine este cea care iese in evidenta, ci intreg ansamblul vestimentar. Asadar atentie la detalii. Daca rochia pe care o porti este una suficient de bine aleasa, prefera simplitatea detaliilor, mai putine accesorii, mai ales in zona superioara, la gat.

In materie de incaltaminte tocurile sunt un must have. Descopera colectiile noastre de pantofi, sandale si alte tipuri de incaltaminte. Alege o lungime a tocului rezonabila pentru tine, asociata mai ales rochiilor.

Daca optezi pentru o fusta, aceasta ar trebui sa fie pana la genunchi sau peste. Sunt de evitat cele midi, mai ales cele stramte.

Stiati ca dungile verticale creaza impresia de alungire? Printurile generoase, extinse, te fac sa pari mai supla. Acestea sunt doar jocuri de forme. La capitolul culoare, nu negrul este cel care ar trebui sa fie asul din maneca. Chiar daca se spune despre acesta ca slabeste, ca efect vizual, de fapt poti indrazni la mai mult. Culorile deschise atrag atentia in mod special si asta poate face ca accentul sa cada pe o anumita zona a corpului care te avantajeaza.

De asemenea, rochiile cu o curea la talie, imediat sub bust, marcheaza zona unde esti mai supla si pun in evidenta un contur interesant. Prin formele constrastante automat creezi efectul de clepsidra, formele corpului fiind mai bine armonizate.

Iata deci cat de mult te poti juca cu tiparele si culorile. Nu uita de asemenea ca la Dy Fashion dispunem si de marimi mari, de la L la 3XL.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon