Paltonul potrivit – recomandari si sugestii

Este sezonul perfect pentru paltoane. Insa pe langa nevoia in sine, intervine si varietatea de optiuni, un motiv in plus sa te indragostesti de mai multe modele. Astazi iti prezentam un mic ghid care ar putea sa faca diferenta cand vine vorba de modelul potrivit tie, in functie de silueta, inaltime si alte repere legate de aspectul tau.

Lungimea paltonului

 

La fel ca si in alte cazuri de piese vestimentare, si la paltoane se tine cont de lungimea potrivita fiecarei femei, in functie de inaltimea sa. Insa fara a limita prea mult optiunile, in mare parte paltoanele de lungime medie sunt printre cele mai populare alegeri.

palton

Trebuie sa stii ca un palton mai lung in cazul unei femei petite nu este tocmai indicat, intrucat o va face sa para ca poarta o povara. Cel scurt, desigur ca accentueaza talia in mod deosebit, lasa picioarele sa iasa in evidenta, in timp ce un palton de lungime medie este un echilibru de proportii. Va conta oricum si ce incaltaminte se asocieaza cu fiecare tip de palton in parte.

 

Ce doresti sa scoti in evidenta

Paltonul este prima piesa de impact vizual, cel care iese in evidenta prima data, intrucat trebuie sa il dai jos pentru a arata ce tinuta porti. Importanta sa nu trebuie negata. Asadar, stabileste ce doresti sa scoti in evidenta. In functie de acest reper, ai diverse optiuni:

§ Paltonul usor evazat. Indiferent de lungimea sa, acesta va scoate in evidenta talia. Are de regula acel tipar de tip clepsidra, mai mult sau mai putin accentuat. Trebuie avut in vedere proportiile corecte, intrucat cele care au un bust generos nu trebuie sa simta disconfortul unei linii mai stramte in partea de sus fata de talie, din dorinta de a purta un astfel de palton.

§ Paltonul cu rever larg. Sunt cele care urmeaza o linie de V formata dupa inchidere. Pentru a compensa, de regula, au un rever lat. In astfel de cazuri se scoate in evidenta linia gatului in mod special. De asemenea, acele paltoane pe langa gat, cu stil ce imita tunica sunt, de asemenea, menite sa scoata in evidenta linia feminina a gatului.

Inchidere

palton

Poate parea un aspect banal, insa acest lucru conteaza mai mult decat ai crede. Inchiderea paltonului poate face diferenta de stil. Sunt cele cu inchidere in nasturi, de altfel cea mai clasica optiune. Asta pentru ca ofera si o nota de eleganta, in timp ce un fermoar pare mai degraba specific unui stil casual, sport, pentru haine din piele sau de fas.

Cordonul poate fi si el prezent. Acesta poate accentua si el talia, scotand in evidenta aceasta zona atractiva a corpului.

Aparte de sistemul in sine de inchidere, unele modele mai moderne au inchiderea pe o parte, creand acea asimetrie ce poate contribui la imbunatatirea partii de design.

 

Design

 

palton

 

Un print pe toata lungimea paltonului, mici insertii, combinatii de texturi sunt rand pe rand optiuni pe care le vei gasi in colectia de paltoane DyFashion. Sunt o multime de variante, pentru a satisface gusturile atat de diversificate.

O recomandare tine de paltonul innobilat de blana. Acesta ofera o nota de eleganta sublima si merita sa faca parte din garderoba ta. Daca optezi pentru ceva simplist, care sa fie si mai versatil, sa il poti integra in orice tinuta de zi cu zi, cele monocrome sunt perfecte. Dar daca tot te rezumi la o singura culoare, poate ca ar trebui sa treci de sfera negrului. Bleumarinul este o idee, griul sau verdele. Pentru cele mai indraznete, oranjul sau rosul sunt alternative demne de luat in considerare.

 

Rezumand povestea paltoanelor, ai de trecut o provocare complexa. Un palton bine ales presupune atentie la fiecare detaliu. Deci, ce iti surade?!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon