Office with a twist: 4 modele de rochii office reinterpretate, cu care nu ai cum sa dai gres

sursa foto »

In cazul unor medii profesionale, vestimentatia joaca un rol esential in cultura organizationala. Astfel, in timp ce unele locuri de munca permit mai multa flexibilitate din acest punct de vedere, iar angajatii pot adopta chiar si un stil usor relaxat, casual, altele incurajeaza stilul office, cunoscut si sub denumirea de business.

Chiar daca nu este la fel de jucaus ca altele, asta nu inseamna ca trebuie sa il catalogam, din start, ca fiind rigid, monoton si lipsit de expresivitate. Astazi, avem la dispozitie numeroase optiuni vestimentare din care putem alege si cu ajutorul carora putem crea combinatii reusite. Prin urmare, asocierea dintre stilul office si hainele elegante negre sau bleumarin, reprezentate, in cea mai mare parte, de sacouri, rochii si fuste midi, s-ar dovedi a fi limitativa.

Daca si tu lucrezi intr-un mediu unde stilul office este un must, dar simti ca unele combinatii vestimentare neutre au devenit o rutina, speram ca articolul de astazi iti va oferi o noua perspectiva asupra acestui cod vestimentar. Intr-adevar, respectarea anumitor reguli, precum cea referitoare la lungimea rochiei sau a fustei, ramane esentiala, insa, cu putina inspiratie, iti poti transforma outfiturile de zi cu zi intr-unele care raspund nevoilor tale de acum - pentru ca hei, e perfect in regula sa simti nevoia, din cand in cand, de o schimbare!

Acestea fiind scrise, iti prezentam 4 modele de rochii office reinterpretate pe care le poti incerca si tu!

Rochie neagra petrecuta, cu dungi si buline

Rochia midi, neagra sau bleumarin, este una dintre piesele de rezistenta in garderoba office a oricarei doamne sau domnisoare. Cel mai probabil ca si tu ai cel putin un astfel de articol in dressing, pe care l-ai purtat la diverse sedinte importante, precum si la evenimente business. Clasica, versatila si usor de asortat, rochia office este nemuritoare. Si, cu toate ca ai purtat-o cu drag de atatea ori, parca ti-ar placea sa incerci si altceva. Ceva diferit - si totusi clasic. Ceva usor indraznet, dar care sa respecte pe deplin codul vestimentar.

Recomandarea noastra, in acest sens, este rochia Daiana. Aceasta imprumuta elementele unei rochii office obisnuite: culoarea inchisa si lungimea midi. Si totusi, are „acel ceva” care iti fura privirea: imprimeul usor jucaus, reprezentat de buline si dungi, si croiala petrecuta. Pentru o aparitie classy, iti sugeram sa o porti impreuna cu pantofi stiletto cu toc si cu o geanta din piele naturala, de dimensiuni medii.

Rochie bleumarin cu model floral

Pentru a transforma tinuta office obisnuita, uneori nu ai nevoie decat de un simplu imprimeu floral, inspirat din cromatica primaverii, care sa-i adauge o pata de culoare.

Acesta este si cazul rochiei Jasmine care, la fel ca modelul anterior, are cele doua trasaturi ale rochiei office clasice: lungimea pana la genunchi si culoarea neutra. Ceea ce o transforma intr-un model pe care s-ar putea sa iti doresti sa-l ai in garderoba ta, mai ales daca iti plac imprimeurile delicate, este modelul floral, in ton cu tendintele acestui an. Fireste ca recomandarea noastra este sa-ti formezi o garderoba care sa nu se bazeze strict pe tendinte, ci mai degraba pe stilul si pe felul tau de a fi.

Fiind un model versatil, poti purta rochia Jasmine atat cu pantofi, cat si cu sandale cu toc.

Rochie albastra, cu strasuri in talie

Dincolo de faptul ca albastrul regal este la mare cautare in 2020, dupa cum ai aflat, din articolul Ce culori se poarta in 2020? 3 idei de outfituri de primavara care te vor inspira, acesta se afla, fara doar si poate, in randul celor mai elegante culori care reusesc sa treaca proba timpului.

Prin urmare, daca alegi sa incluzi o astfel de piesa in garderoba ta, este foarte posibil sa o porti, cu acelasi drag ca in prima zi, ani la rand. Mai ales in zilele in care iti doresti o tinuta clasica, dar cu personalitate. Simpla, dar de efect. Noi asa am descrie rochia Adriella, cu aspect petrecut si cu strasuri in talie - un alt element care fura privirea, pe langa cromatica spectaculoasa. Tinand cont de aceste doua detalii, cu care nu ai cum sa treci neobservata, sfatul nostru este sa optezi pentru accesorii cat mai discrete, pentru un machiaj cat mai natural si pentru pantofi negri sau nude. Nu uita: eleganta sta in echilibru. Si in detalii.

Rochie tip sacou

Daca obisnuiesti sa porti atat rochii, cat si costume de inspiratie masculina la locul de munca, dar simti ca a venit timpul sa incerci si altceva, ce ai zice de o tinuta care sa le combine pe amandoua? Este vorba, fireste, de rochiile tip sacou, care se bucura de din ce in ce mai multa popularitate - prin urmare, este imposibil sa nu gasesti un model, fie el in culori neutre sau, de ce nu, in culori usor indraznete, care sa fie pe placul tau.

Recomandarea noastra de azi este rochia Celine, care se remarca mai ales prin cromatica solara si prin aspectul fluid, care o transforma intr-o alegere inspirata si pentru zilele calde de primavara.

Fie ca alegi sa adaugi in garderoba ta unul dintre aceste modele de rochii office reinterpretate sau unul similar, fie ca te inspira, poate, alte tinute de pe site-ul nostru, speram ca rochiile prezentate in acest articol te vor ajuta sa incepi sa privesti stilul office dintr-o noua perspectiva: una usor relaxata si jucausa, dar care respecta codul vestimentar.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon