O nunta aceasta vara? – ce rochie ar trebui sa porti

Vara este sezonul favorit pentru evenimente speciale. Daca ai de onorat invitatii de acest gen, ai si dilema referitoare la ce tinuta sa adopti. Desigur, stilul personal isi spune cuvantul. Dar, daca doresti sa fii si in trend, iata cateva idei care sa te ajute sa te decizi asupra rochiei potrivite.

Rochii de vara

Definitia cand vine vorba de rochii de vara tine de temperaturile foarte ridicate. Asadar, un prim pas este sa te gandesti cum, cat si unde porti rochia cu pricina. Daca este un eveniment pe timp de zi, soarele iti da batai de cap. Sfaturile din acest punct de vedere vizeaza o rochie scurta sau  de lungime medie, poate chiar asimetrica, vaporoasa si de culori deschise.

Mai mult decat atat, sunt de evitat rochiile incarcate sau din materiale precum catifeaua. Voalul, matasea, tulle-ul sunt de ales in schimb. Culorile pot fi jucause, asta si in functie de tipul de nunta si ce iti place sa porti. Poti miza pe rochii fara umeri, cu spatele gol, cu jocuri de decupaje, mai ales acum, cand sezonul cald favorizeaza astfel de stiluri la capitolul croi, fara insa a exagera, tinand cont si de limita intre vulgaritate si stil elegant.

Asadar, descopera mai departe alte aspecte de luat in seama, pentru ca rochia pe care o alegi sa fie cea perfecta pentru tine.

Eticheta nuntilor – reguli de bun simt

Dincolo de orice selectie pe care o faci in materie de tipuri de rochii pentru o nunta vara aceasta, exista si o serie de reguli nescrise despre cum sa o porti. Spre exemplu, doamnele si domnisoarele ce participa la o nunta ar trebui sa evite albul la tinuta. Este ca si cand incerci sa atragi atentia in defavoarea miresei. De asemenea, tot la capitolul culoare, se spune ca negrul nu este tocmai elegant pentru ca aminteste de doliu. Evita culorile in nuantele definitorii pentru tematica nuntii, pentru ca nu vei dori sa te pierzi in peisaj, sa te confunzi cu draperiile sau cine stie ce alte elemente de decor.

Tot nuntile impun o nota discreta, de eleganta si feminitate, insa fara exagerari. Este de bun simt sa nu porti ceva prea scurt, mai cu seama pentru prima parte a unei nunti, respectiv pentru momentul solemn de ceremonie religioasa. Nu trebuie sa te rezumi la rochia lunga doar din ideea ca sigur se potriveste momentului la care participi, pentru ca la fel de bine si o rochie mai scurta poate fi o alegere buna. Ideea este sa te pastrezi echilibrata.

De la teorie la practica

Acum, dupa ce am definit in linii mari care sunt caracteristicile de dorit a se lua in seama pentru o rochie de vara la un eveniment de genul unei nunti, este timpul sa vedem si ceva propuneri.

Maysa – o rochie lunga, cu broderie. Are un contrast deosebit intre negrul general si elementele florale albastre, respectiv verzi, din zona pieptului. Decolteu in v, crapatura la zona piciorului.

Amedea este o alta varianta pentru categoria rochiilor lungi de seara. De data aceasta verdele este culoarea de maxima atractie, cu un decolteu adanc si maneci scurte, dar bufante. Marcheaza talia, cu elemente pretioase, sclipitoare, argintii.

La capitolul rochii mai scurte poti opta spre exemplu pentru Naomi, o rochie lila deosebita. Te pune in valoare cu a sa broderie bogata, cu maneci scurte, cu o taietura in v la decolteu si pliuri. Ada este un alt stil, nu departe de acesta, insa cu un tulle incarcat floral peste un nude.

 

Contrastele sunt apreciate, design-ul floral mereu la moda, iar nuantele atat de diverse incat de la nuantele calde la cele puternice exista optiuni pentru orice gust.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon