Modele de rochii de seara–marimi mari pentru soacra: Ghid cu recomandari pentru o tinuta eleganta

Modele de rochii de seară–mărimi mari pentru soacră

Urmează să participi la nunta copilului tău? Deși mirele și mireasa trebuie să fie în centrul atenției, nici ținutele soacrelor nu trebuie alese la întâmplare. Astfel, fie că ești mama mirelui sau a miresei, trebuie să arăți minunat la acest eveniment unic din viața ta.

Prin urmare, pune accent pe ținutele elegante care te scot în evidență în ziua nunții. Găsești o gamă variată de rochii de seară în mărimi mari, din care să alegi modelul care te reprezintă.

Iată care este ghidul cu recomandări și ce rochii de soacră în mărimi mari poți să porți, din articolul nostru.

Cum alegi rochia de soacră

Indiferent că vrei să cumperi rochii de seară sau rochii pentru cununia civilă, trebuie să arăți perfect în calitate de soacră. Desigur, începe prin a ține cont de preferințele personale în materie de culori sau materiale ale rochiei. Avem și câteva sugestii utile:

  • Alege materialele potrivite. Cauți rochii elegante în mărimi mari? Ar fi bine să lași deoparte materiale precum organza sau satin lucios. Acestea nu avantajează o siluetă voluptoasă, nu sunt prea comode și nu arată bine în poze. În schimb, poți să apelezi la rochii elegante de nuntă realizate din dantelă sau la rochii de cununie civilă din mătase, catifea, tafta, șifon sau brocart.
  • Mizează pe rochii de soacră mare xxl în culori vii! Nu te teme să porți ținute colorate la nunta copilului tău. Chiar dacă ai voie să porți și negru, pentru un eveniment atât de special, merită să radiezi. În mod tradițional, poți purta rochii de seară în mărimi mari, în nuanțe de albastru, mov, verde, roșu, argintiu sau auriu. Dacă nunta are loc în sezonul cald, ținuta elegantă de nuntă poate să aibă și nuanțe pastelate de galben, oranj sau roz.

Alegerea unei rochii de seară în funcție de forma corpului

Pentru că-ți dorești rochii de ocazie ideale pentru soacre, ține cont de forma corpului tău. Atât timp cât porți o rochie care îți avantajează silueta, nu ai cum să dai greș. Deși vorbim despre rochii în mărimi mari, te poți încadra în următoarele siluete: măr, pară, triunghi inversat, clepsidră sau dreptunghi.

Ai un corp în formă de pară? Cel mai probabil umerii sunt mai mici decât șoldurile, așa că partea superioară a corpului trebuie echilibrată cu cea inferioară. Poți să eviți rochiile cu detalii în zona șoldurilor și să porți rochii de soacre pentru cununia civilă care au un decolteu în V și scot umerii în evidență.

Forma de triunghi inversat este opusul siluetei măr. În acest caz, umerii sunt proeminenți, șoldurile sunt înguste, iar tu trebuie să pui în valoare partea inferioară a corpului. Poartă rochii în mărimi mari în nuanțe închise, cu volane și diferite pliuri în zona șoldurilor. Dacă ai dimensiuni egale la umeri, șolduri și talie, te încadrezi în silueta dreptunghi. Axează-te pe rochii de soacră pentru cununia civilă în modele cu pliuri și tăieturi în A. La fel de potrivite sunt și rochiile scurte și mai evazate.

Ai o siluetă clepsidră? Cel mai probabil umerii și șoldurile au aceleași dimensiuni, iar talia este mai mică. Poartă rochii elegante care se remarcă din mulțime prin croi sau culoare. În final, silueta măr sau ovală prezintă un abdomen pronunțat. Ți se potrivesc rochiile de soacră cu un decolteu adânc, într-o singură culoare sau modelele cu imprimeuri mici.

Alegerea unei rochii de seară în funcție de forma acesteia

În alegerea unor rochii de nuntă perfecte pentru soacre, ai în vedere și forma acestora. Există variante în care arăți bine dacă vrei să porți rochii de soacră în mărimi mari:

  • Rochia A este cel mai popular model, potrivit pentru orice tip de siluetă. Aceasta marchează talia și ascunde șoldurile și coapsele, iar toată atenția este asupra decolteului. Se găsește în modele medii și lungi, ideale pentru soacre.
  • Rochia creion se definește printr-o linie dreaptă, care marchează ușor talia și evidențiază coapsele și bustul. Se potrivește soacrelor care au un corp clepsidră sau o siluetă în formă de măr sau pară.
  • Poate ești încântată de rochii de soacră petrecute sau parte peste parte. Vorbim despre modele extrem de feminine, deseori cu un decolteu amplu și un cordon care marchează talia. Pentru nunta copilului tău, poți să porți o rochie petrecută din materiale prețioase, precum mătase sau catifea.
  • Din categoria top 7 rochii de soacră fac parte și cele asimetrice de ocazie, în modele prețioase, care pun în valoare picioarele.

Alegerea unei rochii de ocazie în funcție de locația evenimentului

Ai la îndemână rochii de soacră perfecte pentru nuntă, însă nu uita că alegerea rochiei poate fi făcută și în funcție de locația evenimentului. Așadar, ținuta elegantă de soacră trebuie să fie în concordanță cu locul în care se ține nunta tinerilor. Mergi la o nuntă pe plajă? Nu purta rochii din paiete sau catifea, fiindcă vei suferi de cald. În schimb, mergi pe varianta rochiilor de soacră mai fluide, din tul.

Pentru nunțile în grădină, poartă o rochie de soacră lejeră, dar elegantă, cu o croială în formă de A. Fiindcă majoritatea nunților au loc seara, la restaurant, se recomandă rochii de soacră lungi, care pun în valoare orice siluetă.

Top 7 rochii de soacră de la Dyfashion.ro

Nu știi ce rochii de soacră să alegi pentru marele eveniment? Inspiră-te din recomandările Dyfashion!

Rochia Sara

Rochia Sara

Un model de rochie de seară pe care îl poți găsi în mărime mare este rochia Sara bej, cu flori mov și curea detașabilă în talie. Este un model de ocazie foarte elegant, realizat din brocart, recomandat pentru soacre. Decolteul discret în V petrecut, mânecile lungi din organza și fusta cu pliuri este ideală pentru o ținută elegantă de nuntă.

Rochia Dariana

Rochia Dariana

Soacrele care vor să iasă în evidență prin culoarea ținutei pot opta pentru rochia Dariana, într-o nuanță superbă de verde. Imprimeul floral auriu și cureaua în talie se potrivesc perfect unei femei care dorește să-și arate silueta.

Această rochie din stofă are un croi cambrat, un aspect petrecut și mâneci trei sferturi, alături de un superb decolteu în V.

Rochia Moze neagră cu glitter auriu

Rochia Moze neagră cu glitter auriu

Din topul rochiilor de soacră ideale pentru nuntă face parte inclusiv rochia Moze într-o nuanță clasică de negru, cu glitter auriu în zona bustului. Volanul pe mânecă oferă personalitate unei rochii de soacră, așa că poți îmbrăca acest model în ziua nunții. 

Totodată, rochia Moze din tafta se remarcă prin decolteul rotund, un croi cloș și buzunare funcționale.

Rochia Moze cu fir lurex

Rochia Moze cu fir lurex

Un alt model recomandat pentru nuntă este rochia Moze neagră cu fir lurex și glitter colorat, care transformă orice soacră într-o adevărată apariție. Este realizată din lurex colorat și prezintă tull în zona umerilor, având un decolteu rotund și mâneci scurte.

Croiul mulat și crepeul pe fustă sunt sexy și feminine!

Rochia MBG bordo cu lungime asimetrică

Rochia MBG bordo cu lungime asimetrică

Îți plac rochiile asimetrice? Dacă da, ca soacră, îți poți îndrepta atenția și către rochia MBG într-o nuanță intensă de bordo. Te vei bucura de un model elegant, cu decolteu rotund, mâneci scurte și croi cloș care va atrage toate privirile.

Rochia se închide cu fermoar la spate și este realizată din dantelă și tafta.

Rochie MBG bej

Rochie MBG bej

Dacă-ți plac rochiile speciale, care nu se remarcă prea mult prin culoare, ia în calcul rochia MBG bej cu mâneci clopot. Acest model de ocazie are peplum în talie și bust de dantelă. Croiul conic avantajează orice siluetă și este perfect pentru o rochie de soacră.

Rochie MBG roz cu broderie la bust

Rochie MBG roz cu broderie la bust

În final, soacra mare/soacra mică poate să poarte și rochia MBG roz cu broderie la bust. Poartă o ținută elegantă de nuntă cu decolteu rotund, la baza gâtului, mâneci scurte bufante și croi conic.

Broderia și stofa se îmbină armonios într-un model de rochie care nu va fi uitat prea curând.

Soacra merită să arate impecabil în ziua nunții! 

Este cea mai importantă zi din viața copilului tău, așa că optează pentru ținuta care te scoate din anonimat! Nu uita de rochiile de soacră vesele și colorate și adaugă accesoriile potrivite. Geanta tip clutch și pantofii cu toc mediu nu trebuie să lipsească din ținuta de soacră!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon