Moda, atitudini, tinute si distinctii vestimentare

rochie

 

Moda...cum ar putea fi definita aceasta? La ce se refera? La stil, la tipuri de tinute? Am putea spune ca aceasta este grija pe care o acordam hainelor, atitudinii, gusturilor. Oamenii in general, dar mai ales femeile, isi doresc intotdeauna ca totul legat de acest capitol sa fie frumos. Pana la urma, moda este o arta, una care imbina cu excelenta inovatia si traditia, modernismul cu clasicismul – aceasta este fie mostenita de ani si pastrata pentru ca nu se demodeaza (in acest caz sunt vizate tinute si combinatii universal cunoscute), fie recent lansata si in trend pentru o anumita perioada de timp. Moda este astfel constituita din ceea ce am mostenit de la cei de dinaintea noastra, in combinatie cu trendurile modelate in contemporaneitate.

In cadrul acestui articol vom avea in vedere sublinierea unor generalitati ce vizeaza aceasta lume, extrem de importanta pentru fashioniste, pentru femeile care tin sa arate intotdeauna impecabil. Cunoastem celebra replica a lui Balzac? Bruta se acopera, bogatul sau prostul se impodobesc, iar omul elegant se imbraca. Este o fraza cu substrat pe care numai in urma unei analize atente o putem intelege pe deplin.

Ne dorim sa subliniem importanta schimbarii si a variatiei vestimentare pentru om. Astfel, moda ar putea fi considerata un simbol al luptei si pasiunii pentru activitatile creatoare, a dorintelor de a reintineri, de a deveni o prezenta aparte in orice vreme, cu orice ocazie.

Potrivit unui proverb englezesc, omul ar trebui sa manance pentru a se multumi personal, dar imbracamintea este necesara pentru a place celor din jur. Iata ca moda se refera la gasirea unui echilibru intre gusturile si preferintele personale si cele unanim acceptate. De asemenea, aceasta inseamna adoptarea tinutelor in note personale, dovada ce atesta preferintele specifice fiecarei perioade. Arta de a alege o tinuta cu stil nu este inteleasa de toti, armonizarea hainelor cu personalitatea in timpul si locul potrivit fiind o adevarata provocare pentru marea majoritate.

O tinuta aparte este subiectiva, intrucat aceasta viseaza gusturile fiecaruia. In orice caz, bunul gust nu este discutabil in acest caz, acesta fiind general valabil. Fiecare se imbraca pentru sine si transmite mai departe starea sa, fie aceasta una placuta sau nu. Sunt si persoane care nu pun nici un fel de pret pe modestie, pe o extravaganta acceptabila, si altele care nu se imbraca nici ca ieri, nici ca maine.

In prezent, casele de moda pun un accent deosebit si incearca respectarea drepturilor tuturor de a-si exprima personalitatea. Se da o lupta contemporana in moda pentru adecvare, dar si sinceritate. S-ar parea ca se preconizeaza o moda lipsita de rigiditate, una degajata. Se doreste evolutia acesteia, astfel ca fiecare isi creeaza propriul stil, alegand acele tinute ce ii ofera increderea de care are nevoie in propria persoana. Este o modalitate inspirata de a discerne hainele care sunt cele mai potrivite, mai ales in cazul celor care deja au un simt al bunului gust dezvoltat.

Ceea ce tradeaza lipsa bunului gust in general este o haina mult prea tipatoare sau cu un design total nepotrivit, si asta din punct de vedere obiectiv, nevizand un anume stil. Sunt tot felul de piese vestimentare ce nu sunt potrivite in nici un context, cu nici o ocazie.

Moda a avut dintotdeauna logica sa si un echilibru al sau. Acelasi lucru se intampla si in cazul elegantei. Daca aceasta din urma este un rafinament, moda este o necesitate, eleganta fiind o caracteristica definitorie a acesteia.

Se spune ca ne nastem cu bunul simt, de la parinti mostenim buna cuviinta, iar eleganta si tinuta ni le cultivam individual.

Trecerea de la utilitate la eleganta o face tinuta noastra in toate imprejurarile, aceasta fiind expresia unui fel aparte de a ne misca, de a vorbi, a unei delicateti sufletesti anume.

 

Afirmatii valabile sunt cele care spun ca moda este capricioasa, iar frumusetea trecatoare. Cu toate acestea, eleganta este cea ce poate ramane statornica. Adeptele unor stiluri ce au la baza eleganta trebuie sa stie cum sa se imbrace, tinand cont de silueta, ocazie, varsta. Intotdeauna acestea trebuie sa filtreze cu discernamant acele haine care le ofera un farmec aparte, ce le intregesc personalitatea, ajutandu-le sa realizeze echilibrul perfet, precum si sa armonizeze eleganta. Acest din urma aspect, alaturi de farmecul personal sunt calitati ce se situeaza deasupra modei.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon