Moda anului 2021: stiluri, culori și materiale pentru ținute în tendințe

Tendințele din lumea fashion se schimbă în funcție de curentele și evenimentele sociale. Apar, în fiecare an, piese de vestimentație noi, de la branduri renumite, care uimesc publicul și care își lasă amprenta asupra modei.

Dacă vrei să știi care sunt cele mai noi tendințe fashion ale anului 2021, care sunt culorile must-have și cum poți crea ținute inedite, consultă ghidul următor!

  1. 1. Care sunt culorile anului 2021?
  2. 2. Care sunt materialele garderobei 2021?
  3. 3. Care sunt ținutele vestimentare ale anului 2021?
    1. 3.1. Imprimeurile îndrăznețe
    2. 3.2. Decupajele din outfit
    3. 3.3. Sacourile oversized
    4. 3.4. Pantalonii oversized
    5. 3.5. Hainele cu inspirație folclorică
    6. 3.6. Hainele sport
    7. 3.7. Bustiere la vedere
    8. 3.8. Jacheta de piele pentru bărbați
    9. 3.9. Mixurile de piese în moda bărbătească
    10. 3.10. Nuanțele pastel
    11. 3.11. Combinațiile de negru și alb
  4. 4.Care sunt accesoriile anului 2021?
    1. 4.1. Măștile de protecție cu design
    2. 4.2. Eșarfa pentru păr
    3. 4.3. Geanta
    4. 4.4. Pantofii

Care sunt culorile modei anului 2021?

Fiecare an este reprezentat printr-o gamă cromatică diferită a ținutelor vestimentare și a noilor tendințe din lumea fashion. Deoarece, anul 2021 este, în continuare, o perioadă diferită de anii precedenți, culorile principale sunt griul (Ultimate Grey) și galbenul (Illuminating Yellow).

Acestea sunt nuanțele de rezistență pentru fiecare outfit, deoarece, exprimă un mesaj puternic optimist. Griul este o culoare stabilă și potrivită pentru orice piesă de vestimentație. Galbenul simbolizează speranța, fericirea și pune în valoare ideile fashion curajoase, îndrăznețe.

Alături de culorile dominante, tendințele modei anului 2021 vor fi completate de câteva palete cromatice vii și inovatoare.

  1. 1. Paleta Aviary. Aceasta cuprinde nuanțe de albastru „Peacock Blue” sau „Skydiver”, magenta și cele două nuanțe principale de galben și gri.
    1. 1.1. Paleta Aviary este un contrast de culoare între nuanța puternică de galben și calmul griului.
  2. 2. Paleta Enlightenment. Este formată din culorile dominante, alături de nuanțe în pastel de magenta, albastru, gri și violet.
    1. 2.1 Paleta Enlightenment oferă o combinație relaxantă de nuanțe plăcute și optimiste.
  3. 3. Paleta Intrigue. Intrigue, alături de culorile gri și galben, introduce noi nuanțe pastelate de roșu „Spice Route”, maroniu „Fennel Seed”, albastru și violet.
    1. 3.1. Paleta Intrigue, asemenea numelui, oferă ținutelor vestimentare un aspect aparte, misterios și andurant.
  4. 4. Paleta Sun and Shadow. Această gamă cromatică îmbină diferitele culori ale cerului în funcție de perioada zilei sau a nopții: de la „Illuminating Yellow”, care reprezintă soarele, până la o nuanță de albastru închis, „Blue Nights”, ce oferă o imagine a cerului din noapte.
    1. 4.1. Paleta Sun and Shadow reflectă cel mai bine culorile dominante ale anului 2021.

Care sunt materialele garderobei 2021?

 

Anul 2021 pune piesele vestimentare realizate din materiale de calitate pe primul loc, în defavoarea produselor create în masă, cu croieli care pot irita pielea persoanelor alergice sau sensibile.

Dacă vei investi în haine de calitate superioară, te vei putea bucura de ele perioade mai lungi de timp, iar modelul acestora îți va scoate în evidență toate formele frumoase. Vei arăta minunat, feminin și pielea ta va fi răsfățată!

  1. 1. Bumbacul. Bumbacul este foarte plăcut la atingere și foarte rezistent. Oferă un sentiment de delicatețe pielii dar și libertate și lejeritate în mișcare. Bumbacul este întâlnit în majoritatea ținutelor: topuri, bluze, pantaloni, rochii sau fuste.
  2. 2. Denimul. Denimul este un material des folosit în realizarea jeanșilor, a fustelor și a jachetelor. Acesta este confortabil și grozav de purtat în ținutele cotidiene în numeroase stiluri vestimentare. În plus, denimul este un material „timeless”- nu are vârstă.
  3. 3. Catifeaua. Acest material este plăcut la atingere și folosit, în special, în ținutele de lux. Este foarte adaptabil și excelent pentru evenimentele speciale sau petrecerile cu prietenii, colegii sau familia.
  4. 4. Satinul. Satinul oferă vestimentației tale o senzație de confort, comoditate și o estetică plăcută a corpului. Rochiile și topurile sunt printre cel mai des întâlnite articole vestimentare confecționate din satin.
  5. 5. Taftaua. Material subțire, fin și elastic, taftaua este excelentă pentru confecționarea rochiilor de zi și de seară, pentru fuste sau topuri deoarece oferă o atingere delicată și confort.

Care sunt ținutele vestimentare ale anului 2021?

Outfiturile anului 2021 reprezintă o continuare a modei 2020, alături de influențe vintage și elemente noi introduse în lumea fashion. Astfel, hainele la modă în 2021 doresc să-și scoată purtătorii din anonimat, oferindu-le postura, atitudinea și aspectul potrivit caracterelor lor.

Imprimeurile îndrăznețe

Unele dintre piesele vestimentare des întâlnite, deja, în moda anului 2021 sunt  tricourile, fustele sau rochiile cu imprimeuri eclectice. Acestea sunt obținute fie printr-un contrast dintre culori stridente și pastelate, sau un fundal liniștit cu desene sau mesaje viu colorate.

O rochie de primăvară sau vară în nuanțe optimiste, calde sau cu pattern modern, alături de o pereche de pantofi comozi este întocmai unul dintre stilurile potrivite pentru anul acesta.

Decupajele din outfit

Bluzele, tricourile și rochiile anului 2021 revoluționează moda prin diferitele decupaje de la nivelul gâtului, decolteului, spatelui sau brațelor. Acestea oferă persoanelor un look modern și vor capta atenția întregului public dintr-o încăpere.

O pereche de jeans în culoarea albastru „Skydiver” și o bluză în nuanțe de gri sau negru cu decupaj la nivelul bustului pot forma o ținută excelentă, casual și confortabilă anul acesta.

Sacourile oversized

Sacourile cu umerii accentuați și oversized revin în trend. Inspirată din sacoul anilor '80, piesa se întoarce în lumina modei. Noul concept de culoare schimbă designul clasic și îi oferă acestuia nuanțele de gri și galben.

O costumație timeless: sacoul cu pantalonii drepți sau chiar colanți este prezent în străzile urbanului întorcând toate privirile! Alege accesoriile potrivite, precum o curea în jurul taliei și o pereche cercei supradimensionați și vei fi perfectă.

Pantalonii oversized

Blugii skinny fac parte deja din moda trecutului și nu își mai au locul în tendințele fashion din anul 2021. Deoarece, majoritatea are nevoie de confort și relaxare, denimul oversized a ajuns în topul celor mai purtate articole vestimentare. 

Acest model a fost în vogă și în anii '70, perioadă în care oamenii doreau schimbare și noutate. Poți completa jeanșii cu topurile simple de vară și o pereche de botine sau încălțăminte sport și vei obține o ținută perfectă pentru job sau o ieșire în oraș.

Hainele cu inspirație folclorică

Sentimentul natal și plăcerea pentru folclor și folk revine în moda acestui an prin numeroasele motive tradiționale regăsite în hainele brodate de toamnă

Paltonul se numără printre articolele ce au fost înfrumusețate cu broderii. Cu un fundal negru, gri sau maro și cu broderie în stil tradițional, costumația este excelentă pentru orice tip de siluetă și pentru orice eveniment: de zi cu zi, casual, petrecere sau chiar ocazie specială.

Hainele sport

Treningul și hainele sport sunt ținute caracteristice anilor '90 când cultura hip-hop era în floare. Deoarece, în prezent, lumea are nevoie de confort și libertate mai presus de orice, treningul a revenit în topul celor mai căutate outfituri.

Imprimeurile îndrăznețe, modelele și gama cromatică sunt principalele elemente care diferențiază hainele sport actuale de stilul vintage. Alege o pereche de încălțăminte lejeră alături de ținuta aceasta și nu o să-ți pară rău.

Bustiere la vedere

Bustierele transformate într-un corset trendy au ajuns în topul modei de primăvară-vară 2021. Poartă-le cu încredere și vei obține o ținută îndrăzneață care te scoate din anonimat, alături de blugi sau fuste. De asemenea, le poți pune peste haine, dacă ești mai nonconformistă, sau cu o cămașă descheiată pe deasupra.

Jacheta de piele, pentru bărbați

În moda bărbătească, jacheta de piele devine una dintre piesele cheie ale vestimentației. Costumațiile pot fi în totalitate negre, acompaniate și de o pereche de pantaloni din piele și bocanci sau se pot rezuma doar la un singur articol.

Mixurile de piese în moda bărbătească

Topurile cu design sau culoare dublă, precum un tricou ce este jumătate alb și jumătate negru, au fost deja în topul fashion al anului 2020. Însă, după cum se știe prea bine că moda evoluează constant, anul 2021 aduce hainele din materiale mixte, precum o jachetă jumătate piele și jumătate denim.

Nuanțele pastel

Nuanțele pastel, palide și monocrome concurează cu imprimeurile eclectice ale modei 2021. Culorile sunt ideale pentru ținutele întregului an și oferă un sentiment de comoditate și plăcere la atingere și un aspect prietenos, casual. Alături de gri și galben pastel, vei întâlni nuanțe de lavandă, mentă sau roz.

Combinațiile de negru și alb

Alături de culori pastel și imprimeurile îndrăznețe, există un al treilea fir al modei 2021. Acesta oferă o gamă extinsă de nuanțe de gri, cât și extremele acestuia: alb și negru.

O cămașă albă timeless și o pereche de pantaloni negri oversized pot forma o ținută potrivită atât pentru locul de muncă, cât și pentru ieșirile în parc sau oraș alături de prieteni sau familie.

Care sunt accesoriile anului 2021?

Piesele vestimentare sunt articolele de bază în lumea fashion, însă, acestea sunt, întotdeauna, acompaniate de accesoriile momentului. Anul 2021 introduce elemente și bijuterii noi, alături de influențe ale stilului vintage, pornind de la anii ‘50.

Măștile de protecție cu design

Măștile au devenit, începând cu 2020, un accesoriu necesar în rândul oamenilor. De aceea, creatorii de modă au ales să introducă diferite modele pentru ca acestea să denote personalitatea, caracterul și gusturile persoanei care le poartă.

Atât pentru sezonul călduros, cât și pentru cel rece au apărut modele ce se asortează cu piesele vestimentare, precum imprimeul de pe topuri, șapcă, rochii sau chiar cu diferite mesaje și desene aparte.

Eșarfa pentru păr

Purtarea eșarfei pe cap este o modă care datează de prin anii '50-'60. Totuși, aceasta revine în forță în acest an prin numeroasele stiluri vestimentare: casual, urban, streetwear, smart-casual. 

Accesoriul oferă o notă de eleganță și protejează părul de razele UV solare și de alți factori externi dăunători. Poți asorta eșarfa cu orice piesă vestimentară dorești, cu jacheta de piele, cu topul de primăvară sau chiar cu o cămașă dichisită.

Geanta

Gențile gri sau galbene sunt la mare căutare în anul 2021 deoarece acestea prezintă culorile dominante ale momentului și sunt asociate cu diferite stări. Poți asorta geanta cu numeroase stiluri vestimentare, indiferent dacă alegi o culoare în contrast sau în aceeași gamă cu ținuta.

Pantofii

Anul 2021 vine cu noutăți și în trendurile pentru încălțăminte. După ce ai ales vestimentația potrivită pentru evenimentele la care participi, urmează să stabilești accesoriile și încălțămintea. Iată care sunt cele mai căutate modele:

  1. 1. Pantofii sport cu design simplu. Modelul simplist poate fi asortat cu numeroase stiluri vestimentare. Alege perechea de pantofi sport, comozi și de calitate.
  2. 2. Pantofii sport cu design eclectic. Asemenea ținutelor cu imprimeuri îndrăznețe, există și pantofi sport cu altfel de design. Un design la modă este cel cu pattern de animal print.
  3. 3. Sandalele cu multe curele. Sandalele care au curele nu fac parte din noua modă a anului 2021, ci, sunt o piesă atemporală, potrivită tuturor stilurilor și curentelor fashion.
  4. 4. Bocancii. Acest tip de încălțăminte nu și-a pierdut niciodată popularitatea. În prezent sunt des întâlniți chiar și în sezonul mai cald, fiind, în primul rând, un accesoriu al modei.
  5. 5. Cizmele înalte. Cizmele înalte și strânse pe gleznă au făcut furori în toamna și iarna anului 2020, și, mai mult ca sigur, vor continua să impresioneze și anul acesta.

În moda anului 2021 primează confortul și calitatea produselor. Dacă îți dorești să rămâi în trend cu outfiturile tale, încearcă să ții cont de culoare– gri, galben, zmeură sau albastru, de croială și de modelele pieselor de vestimentație. Alege hainele care te descriu și simte-te bine la orice eveniment special!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon