Moda anilor ‘60: modele de rochii emblematice

Moda anilor ‘60 a fost, fara indoiala, o moda a extremelor. In aceea perioada, doamnele si domnisoarele au uitat de represiunile acelor vremuri si au inceput sa se imbrace tinand cont doar de personalitatea lor si de preferintele personale. Tinutele colorate si piesele vestimentare cu croiuri fluide au fost vedetele modei din anii ‘60.

Reprezentative pentru decada despre care vorbim sunt rochiile, un element vestimentar care sublinia feminitatea si care se remarcau printr-o serie de caracteristici specifice.

Rochiile midi cu imprimeu colorat

Rochia midi cu imprimeu colorat este unul dintre piesele de imbracaminte care au scris istoria modei in anii `60. Acest model era preferat de catre femeile din acea perioada, care o accesorizau cu cercei mari, rotunzi si cu dresuri opace, in nuante indranete. Pe dyfashion.ro ai la dispozitie o multime de rochii care se incadreaza in acest tipar si pe care le poti folosi pentru a recrea tinute inspirate de anii `60.

Vezi produsul »

Rochii cu imprimeu cu buline

Bulinele erau foarte apreciate si foarte populare in randul pasionatelor de moda din anii ‘60. In timp ce rochiile albe sau negre cu aceste elemente grafice erau o alegere clasica, foarte eleganta si stilata, nuantele colorate erau ideale pentru a fi purtate zi de zi. De asemenea, doamnele acelor vremuri optau pentru rochii cu buline la diverse evenimente de societate, cum ar fi petrecerile de tip cocktail sau cursele de cai.

De pe dyfashion.ro iti poti alege modelul preferat de rochie cu buline, deoarece dispunem de o colectie variata atat din punct de vedere al croiurilor, lungimilor, nuantelor si materialelor.

Vezi produsul »

Rochia cu imprimeu in dungi

Dungile s-au numarat si ele printre imprimeurile care erau in mare voga in anii `60. Dungile orizontale erau foarte populare in aceea perioada, insa si cele verticale sau asimetrice se aflau printre optiunile frecvente ale doamnelor si domnisoarelor din acea perioada.

Asadar, daca iti place acest stil, il poti aborda si astazi, caci rochiile cu dungi sunt in continuare la moda. Opteaza pentru modelul care te avantajeaza si alege materialele potrivite tinand cont de sezon.

Vezi produsul »

Modele de rochii preferate de fashion icon-urile din anii `60

Anii ‘60 au pus in lumina cateva personalitati care au facut istorie in lumea modei. Jackie Kennedy, o prezenta intotdeauna remarcabila se evidentia in aparitiile sale publice gratie modelelor de rochii fara guler, asortate deseori cu pantofi cu toc mic sau cu talpa plata.

De altfel, Mary Quant, o alta personalitate care a marcat decada anilor ‘60 era adepta rochiilor scurte si foarte scurte si a imprimeurilor opulente, care atrageau toate privirile. Mai mult decat atat, aceasta este si cea care a setat tonul pentru moda anilor ‘60: “fashion is fun!”

Multe dintre trendurile modei din anii ‘60 sunt si astazi in mare voga. Recreeaza stilul acelei decade purtand rochii in modele care amintesc de una dintre cele mai importante perioade din istoria modei. Descopera colectia de rochii de pe dyfashion.ro si alege-ti preferatele!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon