Materialul vedeta al toamnei – catifeaua

 

Cu o indelungata istorie, de mii de ani, catifeaua este un material ce a strabatut cu succes timpul si este astfel prezent si astazi in vestimentatia feminina indeosebi. Prezinta un rafinament aparte, denota eleganta, finete si mai ales confera un aer aparte purtatoarelor. A reusit se pare sa isi pastreze seductia si farmecul si revine de fiecare data in colectiile designerilor de top din intreaga lume.


Este un material versatil, ce se poate adapta unei varietati de stiluri. Permite combinatii vaste, insa tinutele trebuie alese mereu atent, pentru ca este un material ce spune multe despre o femeie. In prezent este disponibil atat pentru tinutele elegante in cadrul evenimentelor speciale, cat si pentru tinute casual, de zi cu zi.

Catifeaua – vedeta toamnei

O intalnim in randul reprezentantelor feminine in tot felul de combinatii de stiluri si materiale, in culori variate, pastrata ca atare sau infrumusetata cu detalii decorative diverse.

Catifeaua este o alegere inspirata, spre exemplu, cand piesa vestimentara ce o are la baza sunt pantalonii, mai ales in anotimpul rece. Prezinta avantajul, mai ales cand este intr-un ton placut, potolit, ca se poate asorta cu usurinta in tinute diverse. Se potriveste cu o camasa din matase spre exemplu, dar si la alte materiale delicate. Pot fi facute si asocieri cu blana sau pielea, de ce nu?

Cu siguranta ca o nota sofisticata unei tinute va aduce catifeaua in cazul sacourilor. Nuanta este mai putin relevanta, atat timp cand nu este insa una tipatoare. Indicat este a urmari culorile vedeta ale sezonului pentru a face o alegere inspirata vizavi de sacou. Mare grija si la marime, pentru ca sacoul poate deveni piesa de rezistenta indeosebit in tinutele office sau business.

O alta idee de vestimentatie ce are la baza catifeaua este cea a rochiilor. Populare pentru faptul ca sunt foarte feminine, acestea sunt apreciate mai ales pentru faptul ca sunt usor nonconformiste. Sunt potrivite atat ziua, cat si seara, respectiv in cadrul evenimentelor nocturne. Continua trendul si isi pastreaza denumirea de vedeta mai ales in ceea ce priveste astfel de evenimente.

Recomandarea noastra, pentru ocaziile de zi, este de a miza pe un model simplu, respectiv cu o croiala liniara. Eventual aceasta poate fi accesorizata cu o curea mai deosebita in zona taliei, asortata in ceea ce priveste culoarea cu pantofii, respectiv cu geanta.

Gasiti de altfel si in cadrul magazinului nostru oferte numeroase in acest sens. Puteti miza pe diverse lungimi, croieli. Daca preferati un stil mai sofisticat, optati pentru una dintre rochiile cu lungime medie, cu detalii din dantela, spre exemplu. Este considerata de altfel combinatia fatala, careia cu greu ii poate rezista publicul masculin. In fine, alegerile nu au limite si fiecare se poate raporta la preferintele personale pentru a opta pentru un model care sa ii scoata in evidenta frumusetea feminina.

Conteaza foarte mult, atunci cand vine vorba despre alegerea unei rochii de catifea cel putin, designul, stilul acesteia. Raportarea la forma corpului este o idee inspirata, intrucat nu orice se potriveste oricui, mai ales cand este vorba despre catifea.

Spre exemplu, o rochie mulata nu ar avantaja deloc o silueta foarte subtire, cum nu e potrivita nici pentru cele cu un bust foarte generos. Catifeaua, pe corp, copiaza formele, ceea ce poate conduce la greseli de vestimentatie.

Scopul materialului este de a te ajuta sa alcatuiesti o imagine feminina aparte, dar totodata de a te bucura de confort. Asadar, consulta un ghid cu privire la designurile vestimentare potrivite in functie de forma corpului, pentru a te bucura in adevaratul sens al cuvantului de avantajele adoptarii unei astfel de tinute.

Te asteptam pe DyFashion.ro cu oferte numeroase si preturi accesibile.

 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon