Istoria franjurilor si popularitatea rochiilor definite de acestea

Cu o revenire in forta in lumea modei de numai cativa ani, franjurile si piesele de vestimentatie ce le includ au cucerit iremediabil inima reprezentantelor feminine. Unele le vad ca pe niste elemente decorative deosebite, altele ca pe o emblema ireprosabila a feminitatii, transmitand un aer tineresc aparte.

Pot accesoriza elegant articole de imbracaminte din cele mai variate - blugi, camasi, pantaloni, jachete, sau chiar incaltaminte. Nu numai ca ofera femeilor o incredere de sine de neclintit, dar totodata emana senzualitate.

Cele mai multe femei asociaza ideea de franjuri cu rochiile, in special cele casual sau potrivite pentru evenimentele nocturne. Asta se datoreaza faptului ca reusesc sa denote libertate si un iz de jovialitate.

Se pare ca si in anul 2019 franjurile vor fi in lumina reflectoarelor. Reinventeaza moda multi dintre designerii vestimentari ce le includ cu entuziasm in creatiile lor, lansand colectii de actualitate impresionante prin design si originalitate. Regasiti de altfel si in portofoliul nostru de produse numeroase articole de imbracaminte definite de un aer vintage si totodata tineresc de-a dreptul inegalabil.

Scurt istoric al franjurilor - elemente de senzatie in moda curenta

Sunt purtate cu drag de femeile din toata lumea, insa prea putine stiu despre istoria acestora, cand au aparut ele si unde. Vechimea lor este in fapt mai mare decat multi gandesc, originile lor inregistrandu-se undeva in 3000 i.Hr, in Irakul de astazi. Erau adoptate de civilizatii numeroase si nu existau diferente in randul acestora in functie de clasa sociala de care fiecare apartinea.

Exista de altfel diverse lucrari artistice antice sau desene murale ce le confirma existenta, respectiv care ne ofera in prezent detalii despre ele. Unii ar spune ca apartin nativilor americani, acestia fiind primii ce le-ar fi asociat vestimentatiei purtate. Desigur, in vremurile apuse acestea erau mai degraba niste improvizatii a ceea ce noi numim astazi franjuri.

Estimativ, epoca de aur a acestora este inceputul utilizarii lor ca elemente decorative pentru rochii. Inceputurile acestora au fost marcate de rochia pentru cabaret - care avea acelasi nume cu al stilului de dans cunoscut. Si-a pastrat aceasta popularitatea pana in ziua de astazi, fiind insa prezenta in modele mai diversificate. A insemnat in perioada ei de glorie emblema publicului feminin pasionat de moda, un stil adoptat de multe dintre vedetele acelor vremuri de altfel.

Rochiile cu franjuri au devenit centru de interes pentru numeroase schite ale celebrilor designeri vestimentari. Tot ei au materializat prima rochie cu imprimeu floral si franjuri lungi, respectiv pe cea din beteala argintie. Li s-au adaugat mai tarziu acestora si paietele.

Rochiile cu franjuri in era rebela

Asta se intampla mai tarziu cu cativa zeci de ani cand franjurile faceau parte din tinutele regelui rock & roll - Elvis Presley. Anii 60 sunt cei in care numerosi designeri si acum populari mizau in creatiile lor pe cultura africana, tribala, folosind franjurile in calitate de ornamente a unor rochii din materiale variate. Astfel au dat nastere unor colectii impresionante, incluzand aici si rochiile din plasa.

Este numita era rebela pentru ca franjurile se referau deja la un cu totul alt concept. Acestea erau realizate din materiale metalice, detaliu esential de altfel si definitoriu mai departe. S-au adaptat si margelele acestui context, ele fiind utilizate pentru a alcatui franjuri deosebit de feminine.

In vremuri nu demult apuse - in anii 90, calcau pe podiumurile internationale modele ce imbracau rochii cu franjuri ale unor branduri precum Dolce & Gabbana sau Giorgio Armani.

S-a mentinut moda franjurilor si pana in prezent. Acestea dau un cu totul alt aer garderobelor feminine, mizand pe accente usor hippie. Va intampinam cu modele de rochii personalizate cu astfel de detalii decorative, in stil elegant, casual, sau in diverse combinatii de stiluri.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon