Îngrijirea corectă a tenului: recomandări pentru fiecare vârstă

Tenul nostru suferă modificări notabile pe parcursul vieții, de aceea ritualul zilnic de îngrijire trebuie să difere, în funcție de vârstă. Dacă în adolescență poți avea nevoie de produse special destinate îngrijirii unui ten acneic, cauzat de problemele hormonale, la 50 de ani, rutina ta va arăta total diferit.

Astfel, trebuie să-ți îngrijești corect pielea, în funcție de nevoile tenului. Știi cum trebuie să arate ritualul de îngrijire al tenului? Descoperă, din rândurile de mai jos, ce ar trebui să faci pentru tenul tău în funcție de vârstă, astfel încât să-l menții sănătos și luminos. Ține cont de următoarele trucuri!

  1. 1. Îngrijirea tenului la adolescente
  2. 2. Îngrijirea tenului la 20 de ani
  3. 3. Îngrijirea tenului la 30 de ani
  4. 4. Îngrijirea tenului la 40 de ani
  5. 5. Îngrijirea tenului la 50 de ani
  6. 6. Îngrijirea tenului la 60 de ani

Îngrijirea tenului la adolescente

Adolescența este o perioadă în care se produc numeroase schimbări hormonale. Din acest motiv, există schimbări care apar la nivelul corpului, dar și la nivelul feței, fiindcă apar cunoscutele coșurile. Acneea este o afecțiune des întâlnită și apare începând cu vârsta de 13-14 ani, motiv pentru care necesită o îngrijire atentă.

Dacă te confrunți cu acneea în perioada adolescenței, nu trebuie să ignori această afecțiune. Acneea netratată poate duce la pete pigmentare, cicatrici inestetice și o stare permanentă de disconfort. Iată ce aspecte trebuie să respecte ritualul de îngrijire a tenului la adolescenți:

  1. 1. Atunci când te trezești, dar și seara, înainte de a te îmbrăca în pijamale, ai nevoie să urmezi pașii corecți, pentru îngrijirea zilnică a tenului gras sau a tenului acneic.
  2. 2. Tenul adolescenților are nevoie de demachiere și curățare. Încă de la 13-14 ani, curățarea tenului este esențială, indiferent dacă folosești sau nu machiaj pe timpul zilei. Nu folosi săpun obișnuit, fiindcă irită tenul și agravează acneea. Există geluri de curățare potrivite pentru vârsta ta, care îndepărtează excesul de grăsime și îndepărtează bacteriile.
  3. 3. Optează pentru soluții de curățare care nu conțin parabeni și coloranți artificiali, potrivite pentru orice tip de ten.
  4. 4. Poți să folosești și o cremă hidratantă, adaptată tipului tău de ten.
  5. 5. În funcție de recomandările medicului dermatolog, poți trata acneea cu soluții antibacteriene sau astringente.

 

Cauți o rutină de îngrijire pentru tenul acneic? Nu începe prin a șterge fața energic după ce te speli, ci tamponează ușor, cu ajutorul unui prosop curat, din bumbac. Nu folosi nici produse abrazive de tip gomaj, dacă medicul nu ți-a recomandat, fiindcă pot agrava problemele deja existente.

Totodată, atunci când acneea s-a extins la nivelul brațelor sau a decolteului, poartă ținute sport sau articole mai largi, evitând modelele care îți strâng pielea și favorizează apariția transpirației.

Îngrijirea tenului la 20 de ani

Dacă ai trecut de perioada adolescenței, probabil ești curioasă cum arată îngrijirea tenului la 20 de ani. De această dată, poți începe să-ți pregătești tenul pentru maturitate. Începe cu o curățare a tenului în fiecare dimineață și seară și folosește produse antiacneice, dacă te confrunți cu această problemă.

Pentru a avea un ten sănătos, asigură și hidratarea pielii! La fel de importantă este și crema cu protecție solară, care merită să facă parte din ritualul tău de îngrijire. În această etapă a vieții, poți începe să folosești și creme care previn apariția ridurilor în jurul ochilor.

Câteva produse pe care trebuie să le introduci în rutina de îngrijire a tenului la 20 de ani?

  1. 1. Crema de zi
  2. 2. Acidul hialuronic, care regenerează tenul
  3. 3. Produsele cu vitamina C, care previn îmbătrânirea prematură a tenului
  4. 4. Antioxidanții, care îndepărtează radicalii liberi

Îngrijirea tenului la 30 de ani

Îngrijirea tenului la 30 de ani începe să capete forme noi, pentru că pielea se află deja la maturitate. În această perioadă a vieții, încep să apară ridurile de expresie și liniile fine, astfel încât folosirea produselor anti-îmbătrânire este obligatorie. Nu ezita să folosești nici produse cu vitamina C sau coenzima Q10, antioxidanți care mențin prospețimea și fermitatea pielii. Mai mult, acești antioxidanți stimulează producția de colagen, de care tenul are nevoie începând cu 30 de ani.

Concentrează-te asupra cremelor cu acid hialuronic și colagen și include în rutina de îngrijire a tenului creme cu factor de protecție solară și produse antirid. Hidratarea este esențială!

Îngrijirea tenului la 40 de ani

Ai împlinit frumoasa vârstă de 40 de ani? La această vârstă, trebuie să introduci în rutina ta de îngrijire creme și serumuri care previn apariția deshidratării pielii. În această perioadă, tenul își pierde suplețea, așa că are nevoie de produse care conțin acid hialuronic.

Te poți folosi și de produse anti-aging care conțin retinol, un ingredient care îndepărtează ridurile și estompează petele pigmentare. Pentru că după 40 de ani scade și nivelul de hidratare a pielii, bea suficientă apă și consumă cât mai multe fructe și legume.

Concentrează-te asupra îngrijirii antirid folosind creme cu vitaminele C, A și E, care contribuie și la asigurarea unui aspect tânăr al tenului.

Îngrijirea tenului la 50 de ani

Tenul la 50 de ani este matur, așa că are nevoie de îngrijire anti-rid, de hidratare intensă și de protecție solară. Ia în calcul faptul că tenul are nevoi speciale în această etapă, așa că include în rutina ta mai multe produse care reduc ridurile și oferă tenului un aspect sănătos.

La fel de potrivit este și retinolul, care tonifiază pielea și estompează cearcănele. Este utilă și folosirea unei măști hidratante de cel puțin două ori pe săptămână.

Îngrijirea tenului la 60 de ani

Îngrijirea tenului după vârsta de 60 de ani necesită o atenție sporită, fiindcă pielea se deshidratează intens, iar celulele pierd colagenul. Mai mult, elasticitatea pielii dispare. De aceea, te poți confrunta cu riduri adânci. Cu ajutorul unei rutine riguroase, poți încetini aceste procese specifice îmbătrânirii.

Spală-ți fața în fiecare zi cu un produs special destinat tenului matur și alege cosmetice destinate tipului tău de piele.

Deși pielea feței îmbătrânește natural în fiecare an, trebuie să respecți o rutină de îngrijire corectă și adecvată tipului tău de ten. În acest fel, poți încetini procesul îmbătrânirii și te poți bucura de un ten curat și sănătos, indiferent de vârstă. Descoperă-ți feminitatea și investește în produsele special concepute pentru tenul tău! Feminitatea nu constă doar în alegerea articolelor vestimentare potrivite, ci și a unor produse cosmetice de calitate.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon