Hainele potrivite pentru o silueta plus size

Indiferent dacă este semnătura ta sau o urmare a unei sarcini, respectiv a unor probleme de sănătate, silueta cu forme generoase nu trebuie să fie mascată după orice haine. Din contră, fiecare femeie ar trebui să învețe cum să urmeze tendințele în modă, având în vedere recomandările experte privind o siluetă plus size. 

Fie că este vorba despre zona abdomenului, a șoldurilorsau a brațelor, oricare dintre acestea pot ridicaprobleme vizavi de îmbrăcăminte, întrucât pot scoate înevidență aspecte pe care le dorești mascate. Care sunt soluțiile în aceste cazuri? Nenumărate trucuri șirecomandări, care să te ajute obții efectele vizuale care creează impresia de subțiere!

Citește mai jos cum să alegi hainele potrivite pentru o siluetă XXL, în cazul în care ești o femeie plinuță care dorește să fie mândră de formele sale!

Cum să alegi inteligent articolele de îmbrăcăminte plus size?

Dacă ești o femeie cu forme plinuțe, ce te interesează de fapt din punct de vedere vestimentar este  descoperi soluții care să te avantajeze, astfel încât nu te mai preocupe atât de mult sau atât de des cu ce te vei îmbrăca. Indiferent dacă este vorba despre o zi la birou, o ieșireînoraș, un eveniment formal sau o seară cu prietenii, hainele pe care le porți ar trebui  te încurajeze să-ți dezvolți acel simț estetic și vizual care să-ți permită să faci din fiecare apariție una atrăgătoare

Intenția ar trebui să fie întotdeauna de a evidenția silueta alegând hainele potrivite, fie  este vorba despre rochii de mărimi mari sau XXL, bluze, pantaloni sau orice altă piesă vestimentară. Acest lucru nu ar trebui să implice neapărat ascunderea formelor. Estomparea lor, pe cât posibil, este desigur o variantă.

Ceea ce este recomandat însă se referă la echilibrarea proporțiilor, cu ajutorul unei garderobe inteligent alcătuite. Mai jos vei găsi câteva sfaturi și recomandări care te vor ajuta să acționezi iscusit, atunci când alegi piesele de vestimentație dedicate femeilor plus size. 

Aspecte privind hainele de mărimi potrivite pentru femei

  • Mărimea hainelor  

Unele persoane tind să aleagă mărimi mai mari ale hainelor pentru a ascunde formele voluminoase, ceea ce nu este deloc inspirat. În nici un caz nu vor crea impresia de subțiere, ci din contră, de multe ori vor avea exact efectul opus, adică vor atrage atenția asupra volumelor sau volumetriilor. 

Dimensiunea optimă a hainelor de damă de mărimi mari este aceea care asigură confortul dorit și permite pieselor să se așeze corespunzător pe corp. Asta înseamnă că haina ideală este cea care nu creează disconfort și nu strânge.

Nu cumpăra, deci, haine prea strâmte sau prea largi, ori fără formă o formă bine definită, din dorința de a ascunde aspectele care dorești să rămână neobservate. Din contră, este important să optezi pentru mărimile care te avantajează. Un alt truc este să optezi și pentru un sutien de mărime adecvată, care ți se potrivește perfect! 

  • Alege hainele de mărimi mari din magazinele online!

De cele mai multe ori, este recomandat să optezi pentru articole de îmbrăcăminte din magazinele online, cum este și site-ul DyFashion.ro. Magazinele fizice nu investesc întotdeauna în piese destinate unei nișe mai restrânse de clienți, iar avantajul de a cumpăra online este că ai la dispoziție o categorie mult mai mare de produse disponibile. În plus, în cazul unui magazin online, raportarea la măsurile indicate în dreptul fiecărui articol este soluția potrivită. 

  • Croiul potrivit 

Importanța croiului unei rochii sau a unei alte piese vestimentare este esențială vizavi de alegerea hainelor de mărimi XXL potrivite. Croiul potrivit are un rol atât din punct de vedere al confortului pe care îl oferă articolul vestimentar respectiv, dar mai ales pentru aspectul general al ținutei.

Forma, lungimea, chiar și cusăturile adecvate pot face diferența între o alegere reușită și una mai puțin inspirată, iar mai jos vei găsi câteva sfaturi despre cum să îți alegi hainele potrivite în funcție de forma corpului, dacă ai o siluetă plus-size. 

Hainele potrivite pentru o siluetă plus-size, în funcție de forma corpului

  • Silueta plus-size de tip clepsidră 

Silueta de tip clepsidră este considerată cea mai feminină, datorită echilibrului proporțiilor. În cazul în care cauți haine de mărimi mari, optează pentru rochii care îți pot evidenția linia taliei, cum este și cea cu imprimeuri de mai jos. Jocul de contraste va atrage atenția asupra acestora, în timp ce drapajul va masca frumos celelalte aspecte ale siluetei, cum sunt de pildă șoldurile mai pronunțate. 

  • Silueta plus-size de tip pară 

Această formă are șoldurile mai mari comparativ cu linia umerilor, de aceea te vor avantaja ținutele care pun accent vizual pe partea superioară a corpului, cum sunt umerii, bustul sau linia gâtului. Optează pentru bluze sau modele de rochii de nuntă pentru femei plinuțe cu detalii precum pene, fronseuri sau voal, în cazul în care participi la un eveniment. 

Pentru ținute de zi, alege pantaloni cu croi clasic, drept și formă bine definită, de lungime maxi. Rezistă tentației de a opta pentru croiul de tip pană, până la gleznă sau mai sus! Acesta nu va face decât să „scurteze” și mai mult silueta și să atragă din nou atenția asupra aspectelor pe care vrei să le ascunzi, adică a zonei de mijloc și a șoldurilor! 

  • Silueta rotundă de mărime XXL 

În cazul în care ai o silueta rotundă - sau de tip măr - caracterizată de forme rotunjite la nivelul taliei sau șoldurilor, optează pentru ținute care să definească mai bine corpul. De pildă, poți testa diferite rochii cu imprimeuri, care să ofere un joc subtil avantajos. Evită însă pattern-urile sau accesoriile de dimensiuni prea mari, care să distragă atenția de la aspectul general. 

Nici jachetele prea scurte, care se termină în dreptul taliei, nu sunt neapărat cele mai avantajoase pentru tine. Optează în schimb pentru sacouri și compleuri de damă de lungime potrivită, care se așează și se cambrează frumos pe corp, cum este cel din imaginea de mai jos. 

Sfat: uită de prejudecăți! Alege culorile care îți plac!

De multe ori tinzi poate să te privezi de purtarea anumitor culori, ce te încântă de altfel, numai din cauza prejudecăților legate de acestea. Poate că a sosit timpul că lași deoparte teama de a nu ți se pune o anumită etichetă, și să incluzi în garderobă și acele piese care ți-au plăcut mereu, dar erau în culori deschise! 

De exemplu, nu este recomandat să optezi doar pentru haine de culoare neagră în ideea că această culoare subțiază silueta din punct de vedere vizual. Din contră, poți opta pentru tonalități neutre de crem, bej, maro sau bleumarin, mai ales pentru sacouri sau pantaloni de damă, pe care să le combini armonios cu alte piese vestimentare în culori vesele sau cu imprimeuri discrete. 

Ceea ce contează cu adevărat însă este că hainele să fie croite pe măsură formelor, și să fie alese în funcție de tipul de siluetă. Ceea ce este la fel de important, legat de orice alegere vestimentară, este că materialele pe care le au la bază să fie estetice, calitative și să nu copieze orice formă. Asta înseamnă să faci o alegere cu personalitate.

Cine spune că trebuie să te privezi de bucuria de a îmbrăca rochii mărimi mari, mai ales că sezonul potrivit se apropie? Din contră, a sosit vremea să îți pui in evidență frumusețea cu stil!

Te așteptăm în magazinul nostru cu soluții variate, indiferent de preferințe! 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon