Ghid primavara-vara 2023: ce piese nu trebuie sa nu lipseasca din garderoba ta

Fiecare sezon aduce cu sine provocările legate de ceea ce este în trend, și se poartă în anul curent. În articolul de mai jos vei găsi recomandări actualizate de ținute care nu trebuie să lipsească din garderoba ta în primăvara și vara anului 2023.

Pornind de la cele mai fancy jachete de primăvară, la rochii vaporoase numai bune de a fi purtat pe malul mării într-o seară răcoroasă, iată cele mai recente propuneri de piese care sunt un must-have acum, în garderoba ta de primăvară-vară. 

  • Geci și blazere de primăvară 

Hainele de tip blazer sau hanorac sunt de nelipsit pentru sezonul de primăvară. Dacă dorești să te afli însă cât mai mult în tendințele anului 2023 avem o selecție variată de propuneri pentru tine, direct de pe site-ul nostru!

Alege să porți în acest sezon sacouri casual sau compleuri de damă în tonuri tari și vesele, de preferat uni. Alb, albastru sau o nuanță tonică de roșu-oranj, pe care să le combini cu alte culori intense, vor forma combinații perfecte pentru birou sau meetinguri de afaceri.

Mai mult, după cum ai aflat deja dintr-un Ghid al culorilor de primăvară pentru 2023, acum sunt preferate și nuanțe originale și mai delicate de verde mint sau lime, completate de tonalități dulci de lavandă sau verdigris. Optează pentru rochii maxi sau pantaloni wide leg în astfel de culori specifice primăverii.

Pe acestea poți să le combini cu o geacă biker sau o scurtă de blugi, numai bune pentru întâlnirile mai puțin formale, deoarece gecile scurte continuă să se numere printre preferințele consumatorilor de fashion și în acest an. Pardesiele lungi și comode, dar și sacourile elegante și practice sunt însă un must-have în orice garderobă a unei fashioniste adevărate. 

  • Pantalonii ideali pentru primăvară-vară

În acest sezon, te poți bucura încă de propuneri dintre cele mai variate de pantaloni de damă. Astfel, în garderoba ta de primăvară-vară pot să se regăsească atât modele confortabile pentru momente de relaxare, cât și variantele potrivite pentru zi sau pentru office.

Optează pentru variante de tip wide leg sau palazzo, cu forma lor foarte evazată în partea de jos, atunci când îți dorești momente de recreere alături de prieteni, și combină cu topuri sau bluze de damă cu textură și croi lejer.

Pentru ținutele de zi de la birou, cămășile din satin, elegante și ușoare, se păstrează în topul preferințelor. Combină-le cu pantaloni clasici, drepți sau alungiți, de tip țigaretă, pentru outfituri elegante și atemporale de zi, perfecte pentru job sau business meetinguri. 

  • Rochii de primăvară-vară pentru 2023 

Și pentru că sezonul de primăvară-vară este cel în care ne permitem să ne exprimăm feminitatea din plin, avem pentru tine o serie de propuneri dintre cele mai interesante în ceea ce privește rochiile care se poartă în acest an. Mai exact, din gama de rochii de damă roșiiîți propunem modele în tonuri intense de fuchsia sau magenta, culorile anului 2023, sau variante cu imprimeu de tip animal print, foarte în vogă în acest an. 

Rochiile midi bogate, cu modele care să accentueze talia, sunt în topul preferințelor și acum, odată cu creșterea temperaturilor. Pentru serile lungi de vară, din oraș sau de oriunde te-ai afla în concediu, poți merge în continuare pe varianta unor rochii de primăvară largi și vaporoase, care să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie.

Poți opta pentru alte modele pentru outfiturile de la birou. De pildă, învață de aici cum poți purta și cum poți integra o rochie de tip cămașă, extrem de practică și de elegantă, în ținutele tale de zi cu zi de la job.

În schimb, alege modele mai cambrate pe corp și din texturi mai diafane, precum satin sau mătase, pentru un eveniment elegant la care participi. Cu rochie magenta, de pildă, vei atrage toate privirile la o nuntă sau o aniversare specială, mai ales știind că această nuanță intensă este atât de în vogă.

  • Topuri, bluze și cămăși

În topul tendințelor din acest an se află bluzele sau cămășilecu un croi asimetric, ce captează imediat privirile. Poți opta și pentru topuri de damă cu un decolteu neregulat, deoarece vei putea crea ținute chic potrivite atât pentru zi cât și pentru ocazii mai formale. 

De pildă, poți alegebluze de damă albe, pe care să le porți la serviciu sau în oricare din activitățile tale preferate. Acestea sunt potrivite oriunde datorită versatilității lor și a modului practic inepuizabil în care le poți asorta și combina, atât cu fuste cât și cu pantaloni. O cămașă clasică din bumbac sau bumbac satinat este potrivită și pentru activități de tip leisure, cum sunt plimbările de weekend sau ieșirile în mijlocul naturii.

Îți propunem în acest sens o variantă feminină și diafană, pe care o poți purta atât în parc, alături de copii, cât și la o ieșire de seară cu prietenele. Variantele cu imprimeuri sau cu motive florale continuă să se păstreze în trenduri și în acest an, așa că nu ezita să alegi o astfel de cămașă clasică, dar mereu în trend.

  • Încălțămintea potrivită pentru outfiturile de primăvară

În ceea ce privește încălțămintea de damăpotrivita pentru outfiturile de primăvară, pe site-ul nostru îți punem la dispoziție o gamă variată de pantofi de damă confortabili, potriviți atât pentru purtare zilnică, dar și pentru ocazii mai formale.

De pildă, poți opta pentru variante de mocasini comozi, foarte în vogă în sezonul de primăvară-vară 2023, sau pentru balerini cu talpa joasă, care se află și ei printre preferințele designerilor dar și al fashionistelor.

Dacă optezi pentru haine de damă de la Moze precum cele pe care ți le-am prezentat mai sus, alege pantofi înalți de tip stiletto mai ales atunci când participi la întruniri de afaceri, sau în orice cadru formal. Acești vor fi perfecți pentru a completa o ținută formată din sacou și pantaloni sau fustă, ori un compleu feminin elegant.

  • Genți și accesorii 

Dintr-un top al pieselor vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba ta în această primăvară se numără, desigur, și gențile și accesoriile care să completeze aceste ținute. Optează și în acest caz pentru obiecte versatile dar pline de impact, cum ar fi genți de damă office, practice și încăpătoare dar cu un aspect elegant.

De pildă, modelele cu mânere mari sunt potrivite și pentru outfituri cu fuste sau compleuri, cât și la ținute cu pantaloni și pantofi înalți, tip stiletto. La un look casual cu pantaloni sau jeanși poți asorta ușor un model tote bag, practic și încăpător. 

Cele mai potrivite modele de ocazie sunt, în acest an, cele simple de tip clutch, cu irizații discrete de argintiu sau auriu. Ține cont de faptul că acum, accentul se va pune pe culorile intense care caracterizează acest an, precum magenta, fuchsia, corai sau verde lime, și pe care ar fi bine să îl regăsim cât mai mult în ținute.

Ținând cont de recomandările de mai sus, vei reuși să construiești ținute de primăvară superbe, care să te pună bine în evidență dar și să-ți permită să te simți cât mai în largul tău! Explorează în continuare site-ul nostru și bucură-te de cele mai importante noutăți de la DyFashion

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon