Domnisoare de onoare - ce trebuie sa faci daca esti “mana dreapta” a miresei

Sursa foto »

  1. Domnisoarele de onoare - o istorie controversata
  2. Rolul unui domnisoare de onoare inainte de nunta
  3. Ce face o domnisoara de onoare in timpul evenimentului
  4. Cate domnisoare de onoare se pun la nunta?
  5. Idei de machiaj pentru domnisoarele de onoare
  6. Coafuri pentru domnisoarele de onoare
  7. Rochii pentru domnisoarele de onoare de la Dyfashion

Cu totii stim ca domnisorele de onoare joaca un rol foarte important in planificarea si desfasurarea propriu-zisa a nuntilor moderne. Recunoastem simplu gasca de prietene de-ale miresei dupa rochiile diafane de ocazie, deseori similare sau cel putin foarte asemanatoare, nu-i asa? Ei bine, domnisoarele de onoare nu au fost dintotdeauna apropiatele celei care se casatorea; insa, mai multe detalii despre istoria domnisoarelor de onoare si despre rolul lor din vremurile stravechi pana in prezent poti afla din acest articol. 

Domnisoarele de onoare - o istorie controversata

Daca vorbim despre istoria obiceiului legat de domnisoarele de onoare la nunta, una dintre cele mai importante povesti isi are originea chiar in Evanghelia lui Iacob. Cele doua sotii ale sale, Leah si Rachel au fost insotite fiecare la ceremoniile de nunta de catre servitoarele lor. Asadar, daca ne intoarcem in timp, putem afla ca domnisoarele de onoare nu au fost dintotdeauna alese din randul prietenelor sau rudelor miresei. De regula, acestea erau simple muncitoare din casele cu pretentii care isi ofereau suportul si ajutorul pentru fiecare nevoie si dorinta a tinerei casatorite. Totusi, ele trebuie sa fie femei care aveau o pozitie respectaila in comunitate, tocmai pentru a simboliza ascultarea si fidelitatea, doua calitati considerate esentiale pentru o sotie buna.

O alta legenda care incearca sa explice originea domnisoarelor de onoare la nunta este descrisa de cei de la Mental Floss care spun ca obiceiul dateaza inca de pe vremea Romei Antice. Atunci, in cadrul nuntilor, era nevoie de prezenta a 10 martori si, cred cercetatorii, aceasta ar fi si samanta care a plantat traditia petrecerilor de nunta cu domnisoare de onoare.

Domnisoarele de onoare imbracate identic...cu mireasa

Se pare ca, la un moment dat in istorie, domnisoarele de onoare au inceput sa poarte tinute similare in cadrul ceremoniilor de nunta - uneori, chiar identic cu mireasa! Motivul? Se credea ca astfel fantomele si spiritele demonice vor fi puse pe fuga!

Buchetele domnisoarelor de onoare - mai putin despre stil, mai mult despre superstitie

De ce domnisoarele de onoare poarta buchete? Exista o multime de teorii legate de acest aspect, insa cel mai important este ca, pe vremuri, buchete indeplineau o functie clara si nu se remarcau neaparat prin partea estetica, asa cum se intampla acum. Mai exact, domnisoarele de onoare transportau diverse ierburi aromate (chiar si usturoi) pentru a indeparta spiritele rele. 

Rolul unei domnisoare de onoare inainte de nunta

Sursa foto »

Daca ai fost desemnata drept domnisoara de onoare de catre o prietena foarte buna sau de o ruda apropiata, atunci trebuie sa stii care este rolul tau inainte de marele eveniment. Iata cateva dintre atributiile care ii revin unei domnisoare de onoare din zilele noastre:

  • Participa la degustari, probe si intalniri cu furnizorii de produse si servicii, alaturi de mireasa;
  • Organizeaza petrecerea burlacitelor inainte de marele eveniment;
  • Consiliaza mireasa in alegerea buchetelor, a tinutelor, a coafurii si a make-up-ului;
  • Preia o parte dintre sarcinile pe care le poate indeplini fara implicarea directa a miresei, cum ar fi ridicarea invitatiilor pentru nunta, procurarea accesoriilor decorative si altele de acest gen.

Rolul de domnisoara de onoare implica sinceritate si seriozitate din partea ta. Este esential pentru mireasa sa stie ca poate conta pe tine in planificarea celui mai important eveniment din viata sa.

Rolul de domnisoara de onoare nu este unul usor, insa cu siguranta vei ramane cu amintiri foarte placute daca ai grija ca toate detaliile legate de aparitia ta si de responsabilitatile pe care le ai in sprijinirea miresei vor fi puse la punct.

Speram ca micul nostru ghid sa iti fie de ajutor. Nu uita ca daca ai nevoie de tinute spectaculoase pentru evenimentele importante din viata ta, iti oferim preturi competitive la modele deosebite!

Ce face o domnisoara de onoare in timpul evenimentului?

Sursa foto »

Misiunea domnisoarelor de onoare nu se termina o data cu finalizarea pregatirilor pentru nunta. Indatoririle pe care le atrage dupa sine acest rol continua si in ziua in care au loc ceremonia si petrecerea de casatorie. Printre acestea se numara si urmatoarele responsabilitati:

  • Domnisoarele de onoare trebuie sa pregateasca mireasa. Un vechi obicei spune ca aceasta nu are voie sa se priveasca in oglinda inainte de plecare, asadar domnisoarele de onoare se vor asigura ca ea arata impecabil.
  • Daca esti domnisoara de onoare, trebuie sa fii insotita pe durata nuntii de un cavaler - adica de un partener care poate fi iubitul tau, o ruda sau un prieten.
  • Domnisoarele de onoare va ajuta mireasa sa prinda cocardele in pieptul celor apropiati.
  • Invitatii vor fi, de asemenea, intampinati si indrumati la mese de catre cele desemnate drept domnisoare de onoare.
  • Domnisoarele de onoare se vor asigura ca nunta se desfasoara conform planificarii stabilitate anterior de catre miri si trebuie sa cunoasca obiceiurile specifice, daca acestea se vor pastra.
  • Lumanarile de cununie vor fi purtate de catre domnisoarele de onoare si de catre cavalerii care le insotesc.

Pe langa toate acestea, o domnisoara de onoare are grija sa intretina atmosfera in cadrul evenimentului si sa invite oaspetii la dans. De asemenea, se vor preocupa ca look-ul miresei sa ramana impecabil toata seara. Atentia la detalii, implicarea si spiritul organizatoric sunt doar cateva dintre “atuurile” unei domnisoare de onoare moderne. Mai mult decat atat, asumarea acestui rol implica, uneori, si anumite costuri financiare pe care le vei suporta. In functie de discutiile avute cu mireasa, domnisoarele de onoare vor trebui sa isi realizeze singure tinutele si chiar sa organizeze din bugetul propriu petrecerea burlacitelor.

 

Cate domnisoare de onoare se pun la nunta?

Urmeaza nunta unei prietene foarte bune si vrei sa stii daca te vei face parte din gasca sa de domnisoare de onoare? Ei bine, ar trebuie sa stii ca nu exista un numar minim sau maxim, atunci cand discutam despre cate domnisoare de onoare se pun la nunta. Acest numar variaza, de regula, in functie de amploarea evenimentului, de dorinta miresei dar si de disponibilitatea “candidatelor” propuse pentru acest rol. 

Idei de machiaj pentru domnisoarele de onoare

Atunci cand ai fost desemnata domnisoara de onoare, este momentul sa incepi cautarile nu doar pentru tinuta perfecta, ci si pentru make-ul potrivit. Recomandarea noastra este sa iti rezervi din timp locul pentru sedinta de machiaj, mai ales daca evenimentul are loc in plin sezon de nunti. Avand in vedere ca este o ocazie deosebita, te sfatuim sa eviti sa te machiezi singura - asta daca nu cumva te pricepi la acest lucru. Nu uita ca in ziua evenimentului vei fi contracronometru si nu vei mai avea timp de retusuri majore in cazul in care dai gres cu make-up-ul. Cum alegi, insa, machiajul potrivit pentru o astfel de ocazie? Ei bine, cel mai potrivit pentru o domnisoara de onoare este un make-up romantic sau potrivit cu tematica nuntii. Evita nuantele prea stridente si apeleaza cu incredere la genele false, pentru o privire dramatica. Nu ezita sa porti linii de rus, mai ales daca fizionomia ta iti permite acest lucru.

Sursa foto »

In materie de machiaje de nunta, modelul ombre este o alegere populara si foatra potrivita ocaziei. Culorile pastelate sunt si ele adecvate in acest context, la fel ca si glitter-ul care poate completa armonios machiajul ochilor.

Sursa foto »

Atunci cand alegi make-up-ul de domnisoara de onoare pune accent pe calitatea produselor folosite si pe corectitudinea aplicarii lor. Vei avea nevoie de un make-up rezistent, deoarece iti vei incepe ziua devreme si va trebui ca acesta sa se pastreze intact ore in sir pe tenul tau. Poti folosi pudra si rujul pentru a da un refresh pe parcursul evenimentului, deoarece imaginea ta trebuie sa fie impecabila - nu uita ca vei fi protagonista a numeroase fotografii! Iata cateva sfaturi pe care le poti urma pentru ca machiajul tau de domnisoara de onoare sa arate perfect toata seara:

  • Alege cu atentie nuanta fondului de ten, pentru a evita aspectul de “masca”;
  • Fixeaza produsele cremoase(fondul de ten) cu produse prafoase (pudra), pentru un plus de rezistenta;
  • Foloseste un ruj de buze rezistent la transfer, pentru a evita strangerea sa in pliurile buzelor;
  • Pentru machiajul ochilor alege nuante care te avantajeaza si care iti pun in valoare trasaturile naturale.

 

Coafuri pentru domnisoarele de onoare

Desi stim ca mireasa trebuie sa fie in centrul atentiei la nunta si domnisoarele de onoare trebuie sa straluceasca. De aceea, coafurile pentru care acestea opteaza trebuie sa le complimenteze si sa le ajuta sa aiba o aparitie perfecta pe durata intregului eveniment. Daca nu ai inspiratie pentru look-ul tau ca domnisoara de onoare, iti propunem cateva idei si iti oferim sfaturi utile pentru alegerea hairstyling-ului perfect.

Coafuri pentru domnisoarele de onoare - varianta clasica

Sursa foto »

Cocul, sau coafura balerinelor asa cum mai este acesta cunoscut este potrivit pentru orice ocazie. Pentru o nunta poti alege un coc spaniol, un coc lejer sau un coc de inspiratie ruseasca, cu impletituri. Apeleaza la ajutorul unui hairdresser profesionist pentru ca rezultatul final sa fie demn de admiratie!

Coafuri pentru domnisoarele de onoare - propunerea stylish

O alta alegere potrivita pentru coafura unei domnisoare de onoare este accesorizarea acesteia. Poti opta pentru flori ornamentale sau chiar naturale, pentru diverse clame si alte accesorii de acest tip. Vei obtine un look romantic, elegant si foarte chic!

Sursa foto »

Coafuri pentru domnisoarele de onoare - ideea cea mai simpla

Esti mandra de podoaba ta capilara? Opteaza pentru o coafura simpla, cu parul pe spate. Onduleaza-ti parul pentru un look mai sofisticat si vei arata de milioane! Tine cont insa de faptul ca vei resimti un disconfort termic din cauza acestei coafuri, mai ales daca evenimentul are loc in sezonul cald.

Sursa foto »

 

Rochii pentru domnisoarele de onoare de la Dyfashion

Indiferent daca ati decis impreuna cu mireasa ca rochiile domnisoarelor de onoare vor fi identice sau diferite, pe dyfashion.ro vei regasi o multime de modele potrivite pentru o astfel de ocazie. Din colectia noastra fac parte rochii lungi, diafane, din materiale fine precum voalul, matasea sau satinul, precum si modele scurte, din tull, paiete, tafta, broderie si multe alte materiale. In continuare iti oferim chiar si cateva propuneri de rochii de domnisoare de onoare din care poti alege:

Rochia Sara, ideala pentru o nunta cu tematica romantica. Nuanta pastelata emana rafinament si feminitate si este o alegere populara in materie de rochii de domnisoare de onoare.

Rochia MGB, alegerea extravaganta pentru un eveniment pe masura. Croiul lejer, dar si crapatura pe picior sunt doar doua dintre elementele care fac ca aceasta tinuta sa fie perfecta pentru nuntile din sezonul cald.

Rochia Iris, intr-o nuanta eleganta de albastru roial. Detaliile, precum bretelele si umerii cazuti transforma aceasta rochie intr-o tinuta spectaculoasa si sofisticata. Totodata, gratie croiul clos, modelul acesta este foarte usor de purtat, asigurand confortul ore in sir.

Rochia Artista, varianta potrivita pentru orice nunta cu staif. Atunci cand cauti rochii de domnisoara de onoare nu poti da gres optand pentru modelele baby doll. Alege rochia Artista, o tinuta cat se poate de rafinata si de atent lucrata, disponibila intr-o nuanta eleganta de verde smarald.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon