Cum te imbraci vara la birou? 5 idei de tinute perfecte pentru zilele calde ale verii

Daca tinem cont de temperaturile ridicate din ultimele zile, un lucru pare sigur: vara incepe sa-si intre, in adevaratul sens al cuvantului, in drepturi. Acest lucru presupune si regandirea tinutelor de birou. Ne imaginam ca zilele caniculare te-ar putea ademeni sa incerci tot felul de combinatii summerish: mai relaxate, vaporoase, poate chiar usor nonconformiste. Este perfect in regula sa reinventezi clasica tinuta office sau chiar sa o inlocuiesti cu piese vestimentare casual, daca mediul in care lucrezi iti permite acest lucru. 

Atentie, insa: biroul ramane, totusi, un mediu cu anumite pretentii vestimentare, ceea ce inseamna ca nu este tocmai indicat sa mergi la job intr-o salopeta scurta, vaporoasa, cu bretele subtiri - oricat de mult ti-ar placea si te-ar avantaja modelul. Nu uita ca bunul-gust depinde si de respectarea locului sau ocaziei unde porti un anumit outfit. 

Asadar, daca esti in cautarea unor idei de tinute pentru birou si, in acelasi timp, vrei sa te asiguri ca acestea se preteaza unui mediu de lucru formal, s-ar putea ca propunerile urmatoare sa te inspire in viitoarele alegeri vestimentare.

Rochie tip camasa si sandale cu toc 

Rochiile tip camasa merita sa ocupe, fara doar si poate, un loc de cinste in garderoba doamnelor si domnisoarelor. Versatile, usor de purtat cu aproape orice, acestea reprezinta o alegere excelenta inclusiv in zilele calde ale verii, in care tot ce iti doresti este o tinuta eleganta si lejera in acelasi timp. 

Daca esti fana culorilor neutre, s-ar putea sa-ti doresti rochia Azzie in garderoba ta. Fluida, simpla, dar cu detalii de efect, precum gulerul ascutit si cordonul in talie, aceasta piesa vestimentara este perfecta atat pentru birou, cat si pentru iesirea in oras de la finalul zilei, pe care ai stabilit-o impreuna cu prietenele tale. In plus, daca simti nevoia sa inlocuiesti sandalele cu toc pe care le-ai purtat ore bune la birou cu ceva mai comod, nu ezita sa optezi pentru espadrile, sandale cu talpa joasa sau chiar tenisi - atat de versatile sunt rochiile tip camasa! :)

Rochie cu imprimeu floral si sandale nude cu toc  

 

„Bine, bine, dar ce fac daca simt nevoia sa inlocuiesc culorile neutre cu ceva mai vesel - si totusi sa respect codul vestimentar de la locul de munca?”

 

Daca bejul recomandat mai sus nu te incanta atat de tare, opteaza cu incredere pentru o rochie cu un imprimeu floral vesel, feminin, precum este cel bordo, din fotografia de prezentare. Imprimeurile florale sunt clasice, nemuritoare (si, in plus, la mare cautare in 2020!), astfel ca pot fi integrate cu usurinta si in tinutele office mai putin stricte.

Totusi, tinand cont ca astfel de rochii ies usor in evidenta, recomandarea noastra este sa mizezi pe culori neutre in rest. Prin urmare, orienteaza-te catre pantofi sau sandale simple, nude - nu ai cum sa dai gres cu o asemenea culoare. Evident, si accesoriile, precum geanta, trebuie sa se incadreze tot in categoria simplitate si bun-gust.

Rochie neagra cu buline si sandale sau pantofi cu toc

Ai tot purtat clasica rochie neagra, iar acum ti-ai dori sa faci o mica schimbare? Ce-ai zice de o rochie fluida, usor cambrata, cu buline si imprimeu floral? Daca esti adepta combinatiilor vestimentare clasice, s-ar putea ca rochia Iulia sa fie una dintre piesele de rezistenta in garderoba ta de vara aceasta - si, evident, si de verile viitoare, pentru ca toate produsele de pe site-ul nostru sunt confectionate cu atentia cuvenita pana si celor mai mici detalii, asadar ele te vor insoti mai multe sezoane. 

Intr-adevar, rochia neagra este un must in garderoba oricarei adepte a stilului office. Atunci cand ti-ar placea o rochie neagra care sa aiba, totusi, acel ceva, bulinele - un imprimeu clasic, dar usor jucaus - ar putea fi o idee excelenta.

Compleu alcatuit din pantaloni, bluza cu imprimeu vesel si pantofi cu toc

Indiferent ca obisnuiesti sa porti pantaloni eleganti la birou, in loc de rochii, sau ca pur si simplu simti nevoia sa dai un refresh garderobei tale, un compleu alcatuit din pantaloni office confortabili si bluza simpla, cu detalii feminine, ar putea fi raspunsul dorintelor tale. 

 

 

Inspirat din cromatica zilelor blande de vara, compleul Sara imbina armonios albul cu galbenul sofran, una dintre cele mai indragite culori ale acestui an. Astfel, daca iti doresti o tinuta office simpla si totusi cu o pata de culoare, binevenita de altfel, iti recomandam aceasta combinatie vestimentara.

Pantaloni office pastelati, camasa si pantofi cu toc

 

„Ma incanta ideea de a purta pantaloni lejeri, fluizi la birou, dar nu ma simt atat de atrasa de seturi, de compleuri.” 

Daca te regasesti in aceste cuvinte, sfatul nostru este, bineinteles, sa mixezi piesele dupa bunul plac. Spre exemplu, poarta pantaloni rosii office cu o camasa alba simpla sau, de ce nu, cu una cu dungi - alt imprimeu nemuritor.

Iar daca esti pur si simplu indragostita de culorile pastelate, ti-ai putea indrepta atentia catre tinuta din fotografia de prezentare: pantalonii verzi, fluizi, cu talie inalta si croi lejer se potrivesc de minune cu o camasa roz pastelat, cu volanase, creand o tinuta delicata si plina de feminitate. 

Fie ca tinutele sugerate iti plac atat de mult, incat iti propui sa le porti in perioada urmatoare, fie ca ele te inspira sa incerci alte combinatii vestimentare, sfatul nostru este sa indraznesti sa experimentezi, dar in anumite limite si cu respectul cuvenit mediului profesional in care lucrezi. Pastreaza, astfel, hainele mult prea colorate, extravagante sau sexy pentru alte ocazii. 

 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon