Cum se asorteaza geanta cu vestimentatia? Reguli si greseli de evitat

femeie care poarta o genata din piele maro

Gențile sunt accesorii indispensabile din garderoba feminină. Mici sau mari, simple sau colorate, toate își găsesc locul în cele mai interesante ținute. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că geanta pe care o alegi se potrivește cu tot ceea ce porți.

Chiar dacă asortarea genții cu vestimentația nu este întotdeauna ușoară, merită să ții cont de câteva criterii, astfel încât să te bucuri de o apariție impecabilă. Află cum poți asorta poşeta într-o ținută și care sunt regulile și greșelile de evitat, din articolul nostru.

Ai grijă la culoarea pieselor vestimentare

Fie că asortezi geanta la rochii elegante sau la ținute sport, relaxate și comode, merită să ai în vedere nuanța obiectelor vestimentare. Ca să asortezi geanta cu un outfit în funcție de culori, nu ești nevoită să asortezi același model la toate ținutele, ci să ții cont de câteva aspecte clare:

  • - Porți ținute colorate, care ies rapid în evidență? Dacă-ți plac articolele vestimentare în nuanțe intense de roz, galben, verde sau portocaliu, ar fi bine să le asortezi cu genți deschise la culoare. Alb, gri și nude sunt cele mai potrivite variante de genți pentru outfiturile care se remarcă prin culoare.
  • - În cazul în care optezi pentru ținute în nuanțe neutre, poți să le animi cu ajutorul unei genți colorate. Indiferent dacă preferi ținute sport sau outfituri elegante într-o paletă cromatică neutră, geanta te poate scoate din impas. Și în acest caz, ai la dispoziție numeroase modele. De pildă, investește în genți cu imprimeu care se potrivesc de minune cu ținutele all black. Sunt ideale și gențile în nuanțe intense de albastru, verde sau roșu, care scot din zona banală orice ținută.
  • - Nu aglomera ținuta! Chiar dacă îți plac outfiturile îndrăznețe, nu purta genți la fel de colorate precum hainele pe care le porți.

Alege geanta în funcție de stilul tău vestimentar

Deși geanta poate să pară un accesoriu banal, ea nu trebuie aleasă la întâmplare. Ca să nu greșești, este recomandat să o alegi și în funcție de stilul vestimentar care te reprezintă:

  • - Pentru ținutele elegante, compuse din rochii cu imprimeuri florale, fuste vaporoase sau cămăși și pantaloni, cea mai inspirată alegere este dată de gențile mici sau de poșete. Mizează pe purtarea clutch-urilor, ideale pentru evenimentele speciale.
  • - Dacă mergi la birou sau participi la întâlniri de afaceri, cel mai probabil ești nevoită să porți ținute office. În această situație, trebuie să alegi geanta potrivită, din materiale de calitate. Gențile medii, din piele naturală sau piele întoarsă, sunt recomandate. Deși ținutele office pot fi permisive în asortarea genții, evită purtarea modelelor voluminoase sau cu forme neobișnuite. Cele mai populare nuanțe pentru gențile office sunt negru, maro, nude și bleumarin.
  • - Te simți bine în blugi de damă cu talie înaltă, pe care îi asortezi cu un tricou din bumbac? Adaugă o pereche de teniși și continuă accesorizarea cu geanta potrivită pentru o ținută casual. La un outfit casual, nu ești obligată să porți doar genți din piele, ci orice model încăpător și rezistent. În ceea ce privește modelele, poți opta pentru genți uni, închise sau în nuanțe pastelate, care să se potrivească din punct de vedere cromatic cu ținuta.
  • - Ținutele sport implică, cel mai adesea, treninguri, hanorace, jeanși largi sau tricouri și maiouri. Orice ai purta dintre aceste piese, dacă te caracterizează stilul sport, îți trebuie un rucsac sau o geantă tip sacoșă. Lasă deoparte gențile elegante, care nu arată bine într-un ansamblu sport.

Nu uita de asortarea genții cu încălțămintea

În final, pentru a crea un look perfect, trebuie să alegi și geanta potrivită, în funcție de încălțăminte. Ai voie să porți geantă și pantofi în nuanțe identice, însă poți să încerci și alte combinații de efect. Îți oferim câteva sugestii:

  • - Combină genți de diferite imprimeuri cu pantofi casual de damă din materiale monocrome. De exemplu, dacă ai în garderobă o geantă cu imprimeu animal, nu purta pantofi casual cu același imprimeu. În schimb, poți să alegi încălțări negre, simple.
  • - Îți este permis și să combini texturile, așa că nu te feri de asortarea unei perechi de pantofi lucioși, din lac, cu o geantă din piele întoarsă. Acest lucru este esențial, pentru a nu obține un outfit tern. Alăturarea pantofilor lucioși cu o geantă la fel de lucioasă nu îți complimentează ținuta.

Geanta perfectă trebuie aleasă în funcție de culoarea ținutei, de stilul vestimentar și de încălțăminte. Intră pe Dyfashion și alege modelul ideal pentru tine!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon