Cum sa te imbraci la o nunta toamna? Reguli, tinute recomandate, greseli de evitat

Cum să te îmbraci la o nuntă toamna

Ai fost invitată la o nuntă la care abia aștepți să participi? Pe lângă bucuria adusă de un astfel de eveniment, trebuie să te pregătești corespunzător, cu ținuta potrivită. Pentru că există multe nunți care au loc nu doar vara, ci și toamna, merită să ții cont de câteva elemente, astfel încât să fii în ton cu anotimpul.

Ca să compui ținute excelente pentru o nuntă care are loc în sezonul autumnal, inspiră-te din următoarele recomandări! Vei înțelege ce ar fi bine să porți, la ce trebuie să renunți și ce outfituri ți se potrivesc mai bine.

Alege o paletă cromatică adecvată sezonului

Fiindcă vorbim despre nunțile care au loc în anotimpul rece, merită să optezi pentru ținute în palete cromatice adecvate toamnei. Deși ai voie să porți orice nuanță dorești, îndreaptă-ți atenția către maro, vișiniu, albastru închis, kaki, sau bleumarin, culori care se încadrează în peisajul de toamnă.

Din fericire, găsești numeroase rochii de eveniment în aceste culori, pentru un look minunat de nuntă. Totodată, negrul se poartă în orice anotimp, așa că îl poți alege pentru rochii, fuste sau costume de damă.

Renunță la materialele fluide

Odată cu venirea toamnei, poți să apelezi la rochii sau costume în alte materiale decât cele fluide, pentru vară. Astfel, materialele excelente pentru toamnă sunt brocartul sau catifeaua, cu țesături mai dense. Nu doar că vei arăta bine în rochii sau costume din aceste materiale, însă îți țin și de cald la o nuntă. Sunt recomandate și tricotajele, potrivite și pentru evenimente festive.

Dacă nu vrei să porți o ținută din aceste materiale, dar îți este teamă că vei suferi de frig la o nuntă în sezonul rece, poți să reinventezi o ținută de vară. De exemplu, dacă ai acasă o rochie lungă din voal, fără mâneci, o poți adapta la sezon. Astfel, poți să înlocuiești sandalele cu pantofi de nuntă și să acoperi umerii cu un sacou elegant, cu un mantou sau cu un șal.

Apelează la suprapuneri de efect

Un alt truc pe care îl poți folosi la o nuntă de toamnă? Apelează la suprapuneri! Dacă ai deja în colecția de haine o rochie elegantă care-ți vine bine, dar crezi că este prea simplă, adaugă pe dedesubt o maletă extrem de fină, din lycra.

Acest look este potrivit pentru o nuntă dacă rochia are barete pe umeri, iar tu ești suficient de îndrăzneață încât să ieși din tipare. În locul sandalelor, poți adăuga o pereche de botine tip șosetă. Contrastul modern te va scoate în evidență!

Poartă rochii lungi

Ca să arăți senzațional la o nuntă toamna, merită să investești în rochii de nuntă lungi. Dincolo de eleganța acestor obiecte vestimentare, rochiile lungi sunt mai călduroase și pot complimenta orice siluetă, mai ales dacă nu vrei să-ți expui picioarele.

Bucură-te de rochii lungi din catifea, cu un aspect elegant și fluid, care se numără printre cele mai populare opțiuni pentru nunta din sezonul rece. Pune accent și pe rochiile maxi cu mânecă lungă. Nu ești nevoită să te limitezi doar la catifea. Taftaua, voalul sau dantela sunt opțiuni perfecte, atât timp cât rochia are mâneci lungi.

Consideri că nu este suficient? Adaugă și un palton elegant, la fel de lung ca rochia, prevăzut cu blană în zona gulerului și a manșetelor.

Nu uita de costumul cu pantaloni

Dacă ai deja rochii elegante de nuntă, dar îți dorești ceva diferit pentru un eveniment care are loc toamna, poți să ieși din tipare. Costumul cu pantaloni și sacou face parte din ținutele de ocazie care nu trec neobservate la o nuntă.

Încearcă să eviți ideea de compleu care seamănă mai degrabă cu o ținută pentru birou, ci alege un costum foarte elegant. Pe dedesubtul sacoului, adaugă un top din mătase sau din paiete, care transformă ținuta într-una de seară. O pereche de stiletto și un clutch simplu vin în completarea acestui outfit ireproșabil.

Evită ținutele cu imprimeuri de vară

Probabil, te întrebi care sunt rochiile pe care nu poți să le îmbraci la nuntă toamna? Ei bine, specialiștii spun că pentru un astfel de eveniment special, merită să ocolești piesele vestimentare care au imprimeuri de vară. La o nuntă în octombrie, poți să eviți rochiile sau costumele cu imprimeu floral, ori hainele cu imprimeuri marine.

Tot din această gamă fac parte și rochiile în nuanțe aprinse, neon, care nu se pretează pentru nunțile din sezonul rece.

Poartă pantofii în care te simți confortabil

Pantofii incomozi nu au ce căuta într-o ținută de toamnă pentru nuntă. Mai mult, ai putea să eviți și sandalele foarte decupate şi înlocuiește-le cu pantofi din piele sau piele întoarsă, cu toc mediu.

Tocurile foarte înalte ar trebui ocolite! Excepția o face doar cazul în care te simți foarte stăpână pe tine și ești confortabilă cu orice pereche de încălțări. Ai ocazia să porți și cizme înalte, peste genunchi, pe care să le asortezi cu o rochie midi din catifea sau tafta. Asigură-te doar că cizmele sunt suficient de elegante și că se asortează cu rochia.

 Aceste sugestii sunt de mare ajutor atunci când nu știi cum să te îmbraci la o nuntă toamna, iar Dyfashion vine în întâmpinarea ta cu ținute pentru orice sezon.

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon