CUM SA INTEGREZI ACCESORII TRADITIONALE CU ROCHII ELEGANTE MODERNE

Descopera cum sa imbini doua stiluri aparent opuse, cel  modern cu cel traditional. Am pregatit pentru voi un ghid complet despre cum sa imbinati bijuteriile clasice cu rochii elegante, moderne. Includem si sfaturi practice despre cum sa alegeti accesoriile potrivite pentru fiecare tip de rochie, precum si guideline despre cum sa evitati sa faceti anumite greseli comune. In completare, punctam si cateva detalii legate de tinutele casual si cum se imbina ele cu accesoriile traditionale. La vremuri noi, optam pentru accesorii vintage! 

Cum se imbina modernul si traditionalul, in  materie de accesorizare a tinutelor 

Cu siguranta ai observat si tu ca accesorizarile clasice sunt preferate adesea si la tinutele moderne. Ai crede ca sunt de efect, rezultatul fiind despre un look complet nou, indraznet, dar si original. Totusi, nu oricui ii sta bine si pentru a avea o astfel de abordare stilistica, este recomandat sa ai o vedere clara asupra celor doua stiluri.  

Intre contemporan si clasic, afla mai multe despre cele doua stiluri. Iata primul sfat! Despre rochiile elegante, de zi, cele moderne, putem spune ca sunt caracterizate de liniile simple, de culorile neutre cel mai adesea, dar si de calitate in fiecare detaliu - includem aici si calitatea materialelor folosite. Tot despre ele putem spune ca sunt definite de croiuri relativ confortabile. Pentru ca publicul modern prefera rochii care se aseaza perfect pe silueta. Au detalii subtile si totusi sofisticate. Este o altfel de definitie a unui mix perfect intre confort si stil. 

Acum ca ai o imagine clara despre ce inseamna rochiile moderne, te intrebi cum ai putea integra la acestea accesorii? Fie ca vorbim despre rochiile de zi sau cele de ocazie, este important sa echilibrezi proportiile. Te vei asigura astfel ca accesoriile alese sunt cele potrivite cu tinuta. 

Sa luam un exemplu concret: adauga culoare la o tinuta neutra, optand pentru o brosa traditionala.

Accesorii traditionale la diferite tipuri de rochii moderne - iata cum sa faci

  • Contrast de culoare si textura 

Unul din aspectele importante este sa tii cont de culoarea si textura articolelor vestimentare si a accesoriilor pe care le vei folosi. Poti alege la fel de bine accesorii care sa completeze tinuta, dar si care sa contrasteze totul in mod placut. Cum este cazul bijuteriilor din metal lucios, adaugate la o tinuta din material mat. Contrastele create pot fi imagini de atractie vizuala imediata. 

Exemplu: la o tinuta office eleganta, accesorizata fiind cu o banda eleganta nu vei avea nevoie de prea multe accesorii de adaugat. In caz contrar ii vei eclipsa detaliile. 

  • Croiul rochiei 

Alegerea ta va depinde de asemenea de contextul in care te afli, adica care este tipul de eveniment pentru care vei purta o astfel de tinuta. Asta pentru ca atunci cand ai un cadru ma i formal, poti opta pentru bijuterii clasice, de valoare. In cazuri mai relaxate, unde nu exista un dress code, poti opta mai degraba pentru accesorii casual. Ce este mai important in toata aceasta poveste se refera la faptul ca accesoriile trebuie sa completeze tinuta si sa nu intrerupa armonia dintre culori si texturi. 

  • Alege accesoriile in functie de tipul de rochie - sfaturi 

Pana cand sa iti alegi accesoriile potrivite, trebuie sa ai in vedere forma si tipul de rochie. La rochiile de seara, spre exemplu, acolo unde predomina stilul elegant si sofisticat, vei alege accesorii care sa fie pe aceeasi lungime de unda. Poate fi vorba despre cele cu pietre pretioase, despre o pereche de cercei lungi si stralucitori. Nu acelasi lucru il vom spune cand vine vorba despre rochiile casual, caz in care poti alege ca accesorii traditionale bratarile din lemn, colierele cu margele sau cerceii din argint. 

Tine cont de detaliile rochiei! Vei avea in acest fel un reper practic pentru alegerea accesoriilor potrivite. Este evident ca la rochie midi cu print floral, accesoriile pe care le poti alege ar fi cele din aceeasi gama, cu motive florale de preferat identice. Va fi o continuitate de design. Cert este ca accesoriile trebuie sa reflecte detaliile rochiei.

Scopul va fi intotdeauna acela de echilibru. Ideea accesoriilor este de completare, nu de eclipsare. Nu iti vei dori sa pun intr-un cont de umbra tinuta si sa scoti mai mult in evidenta accesoriile. Iata de ce spunem ca aceste mixuri sunt o arta. La o rochie lunga simpla, poti alege un colier statement, daca acesta nu are prea multe detalii. In felul acesta, colierul va fi un punct de atractie, dar nu va acapara toata atentia. 

Ce ai putea face gresit in materie de accesorizare - iata ce sa eviti 

Daca ai ajuns pana aici, te va interesa si ce greseli sa eviti. Unele dintre cele mai comune se refera la nepotrivirea dintre stilul tinutei cu ocazia pentru care te pregatesti. Sau sa adaugi prea mult, acolo unde nu este cazul - la o rochie simpla, dar lunga, prea multe accesorii si mai ales cele stralucitoare, pot strica tot echilibrul tinutei. 

O alta greseala comuna se refera la prea multe accesorii adaugate. Vei atrage atentia la accesorii si nu la tinuta. Chiar si daca sunt elemente de stiluri diferite, acestea trebuie sa aiba ceva in comun. 

Nu trecem cu vederea nici detaliile. Accesoriile supradimensionate sau cele mari, voluminoase, pot fi prea mult cand vorbim despre rochii office sau cele simple, discrete. 

Pare greu? Cu putina practica vei reusi sa duci la bun sfarsit astfel de misiuni estetice. Sa integrezi bijuterii clasice in tinute elegante, moderne, va fi un mix original. Iti vei pune in mod diferit amprenta intr-o tinuta, adaugandu-i personalitate. Un melanj intre clasic si noua generatie, care intr-o oarecare masura presupune si un manifest fata de mostenirea culturala, este un liant al generatiilor. Asadar, tine cont ca la orice tinuta contemporana poate fi integrat si un accesoriu care sparge tiparele. Trebuie doar sa indraznesti sa experimentezi mai multe si sa iti exprimi personalitatea asa cum iti place, intre modern si traditional. 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon