CUM SA ALEGI ROCHIA OFFICE PERFECTA PENTRU EVENIMENTELE DE AFACERI

Pentru o femeie, este important ca fiecare zi sa fie una speciala. Cum putem face asta? Ei bine, trebuie sa alegem cu atentia tinuta pentru evenimente, in special evenimentele de afaceri. Astfel, prin intermediul nostru, vei descoperi modul in care sa iti alegi rochia office perfecta pentru evenimentele de afaceri, precum si modul in care sa profiti de accesorii pentru a imbunatati tinutele tale office. Vei mai putea gasi si detalii despre erorile pe care le poti evita pentru a nu face o alegere gresita in privinta rochiei. Asadar, hai sa descoperim impreuna modul in care iti poti imbunatati imaginea si in care sa te simti increzatoare atunci cand participi la evenimentele pentru afaceri.

Alege rochia office în funcție de tipul evenimentului de afaceri 

Pentru a alege rochia office perfecta este important sa tinem cont de codul vestimentar, care este necesar indiferent de locul in care ne aflam, precum scoala sau locul de munca. Pentru evenimentele,  precum conferintele, intalnirile sau cocktail-urile este mai bine sa fim atenti la codul vestimentar. Pentru orice femeie, o rochie reprezinta o alegere usoara, insa nu toate rochiile sunt potrivite pentru un stil office. Astfel, rochiile elegante si simple mai ales in culori neutre, precum bej sau negru, sunt o alegere sigura.

Alegerea rochiei depinde si de tipul evenimentului de afaceri, de aceea se pot observa diferente surprinzatoare intre o rochie pentru o sedinta de afaceri si una pentru un cocktail party. Desigur si confortul este important, o femeie care se simte confortabila este si o femeie care se simte frumoasa. De aceea este bine ca atunci cand facem o alegere sa existe si un echilibru pentru un stil office.

Cum in viata de zi cu zi tinuta unei femei vorbeste despre personalitatea sa, asa si in cazul unui eveniment de afaceri rochia de ocazie pe care o alege va reprezenta personalitatea acesteia. Asa ca, pe langa tipul de context si codul vestimentar, este important sa se ia in considerare si stilul personal, astfel daca are loc o cercetare asupra stilului tau si a ceea ce iti place, vei putea gasi usor rochia office potrivita.

Cum să alegi culoarea potrivită pentru rochia office? 

Atunci cand are loc alegerea unei tinute pentru orice eveniment, este important sa avem in vedere culoarea pe care o alegem. Si cum putem sa alegem culoarea potrivita? Ei bine, in functie de evenimentul la care participam. Pentru un eveniment formal, culorile potrivite sunt cele inchise, precum negru sau albastru inchis, iar daca are loc un eveniment mai putin formal, atunci optam pentru culori mai deschise, mai indraznete, precum rosu sau verde deschis.

Pentru a alege nuanta potrivita a rochiei, este necesar sa descoperim ce semnifica fiecare culoare, psihologia acesteia. Astfel, daca optam pentru negru, vom descoperi ca aceasta nonculoare este asociata de obicei cu profesionalismul si formalitatea si reprezinta o alegere sigura pentru intalniri importante. Pentru alte evenimente de afaceri, precum conferintele sau evenimentele de networking, avem nevoie sa dam dovada de incredere de sine, motiv pentru care ar putea fi o alegere minunata culoarea albastra. Si pentru ca am precizat si de evenimentele mai putin formale, rosu este culoarea potrivita atunci cand vrem sa avem un impact vizual puternic. Asadar, trebuie sa tinem cont de ceea ce vrem sa transmitem, atunci cand alegem culoarea rochiei office.

Rochia office potrivită pentru diferite tipuri de siluete

Pe langa culoare, forma corpului reprezinta un alt criteriu pentru alegerea rochiei office perfecte pentru evenimentele de afaceri. De aceea, este important sa tinem cont de tipul de silueta. Iar pentru a va veni in ajutor, in acest articol se pot gasi sfaturi despre tipurile de siluete si ce se recomanda in functie de asta:

  • Silueta de tip mar (umeri largi, abdomen proeminent) poate iesi in evidenta cu ajutorul rochiilor care accentueaza talia si care ascund abdomentul;
  • Silueta tip para (solduri late, umeri ingustati) este accentuata de rochiile care echilibreaza umerii cu soldurile;
  • Silueta clepsidră (talie subțire, proportii echilibrate), pentru acest tip de silueta se recomanda rochiile care subliniaza talia;
  • Silueta dreptunghi (fara curbe accentuate) este favorizata de rochiile drepte sau de cele cu taietura in A.

Si culorile pot accentua tipul de silueta, alaturi de alte elementele, precum pliurile sau broderiile. Astfel accesoriile inchise la culoare care sunt pozitionate in jurul taliei pot crea iluzia de talie subtire pentru silueta de tip mar. In concluzie, forma corpului nostru poate iesi in evidenta prin alegerea corecta a rochiei office perfecta si a culorilor.

Cum sa mizezi pe accesorii pentru completarea tinutei office? 

Dupa cum am precizat anterior, accesoriile folosite pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra formei corpului nostru, ceea ce va afecta tinuta office aleasa. Acestea pot aduce un plus aspectului si personalitatii noastre. 

Astfel, un colier care iese in evidenta si elegant sau o pereche de cercei remarcabili pot schimba radical o rochie office simpla, iar, daca optam pentru o rochie care reprezinta elementul principal al tinutei noastre, atunci singura optiune este sa alegem accesorii cu un stil minimalist care sa scoata in evidenta rochia office aleasa.

Elementele cheie, care completeaza tinuta noastra, care aduc un plus rochiei office perfecte, sunt pantofii si gentile, astfel alegerea acestora este dificila. Insa, o alegere sigura poate fi o pereche de stiletto, care daca sunt combinati cu o geanta in aceeasi culoare sau in nuante care se asorteaza pot dezvalui profesionalism si coordonare.

Sfaturi privind materialul ideal pentru rochia office

Alegerea materialului potrivit pentru rochiile office reprezinta o etapa esentiala in realizarea tinutei noastre, intrucat acestea ne pot oferi confort si libertate de miscare. Astfel, putem alege materiale naturale, precum bumbacul, matasea si lana, care pot fi mai confortabile, datorita fibrelor din care acestea sunt alcatuite si care permit aerului sa circule. 

Daca in locul confortului, se prefera rezistenta, atunci se recomanda utilizarea de materiale sintetice, precum poliesterul sau nylonul. Acest tip de material nu iti poate oferi si confortul de care ai nevoie pe o perioada lunga de timp. In ciuda lipsei confortului, materialele sintetice nu numai ca asigura rezistenta, dar rochia office perfecta va arata mai bine.

Pentru evenimente de afaceri formale, materialele luxoase precum matasea sau catifeaua pot fi o alegere buna. Acestea ofera un aspect elegant si sofisticat, fiind adesea asociate cu ocaziile speciale. Pe de alta parte, pentru ocazii mai putin formale, un bumbac de calitate sau o rochie de lana sunt practice, confortabile si pot fi adaptate la diverse contexte. 

Rochii office de zi vs. rochii office de seara 

Nu orice rochie office este potrivita pentru un eveniment de zi sau pentru unul de seara, asadar, pentru o alegere corecta, este important sa stim diferentele dintre cele doua tipuri de contexte. Incepand cu evenimentele de zi, putem opta pentru o rochie office cu design simplu, acest design simplu este evidentiat de culori neutre sau pastelate, de aceea este recomandat sa evitam elementele care incarca tinuta office. Vorbind de confort, este important sa folosim rochii care sunt realizate din materiale comode, care permit miscarea usoara.

Astfel, pe perioada zilei, putem opta pentru rochii ce vin in nuante de albastru inchis sau bej, care au o croiala simpla, cu o lungime de pana la genunchi. Rochiile de zi sunt confortabile, ofera libertatea de miscare, de aceea, pentru mediul de afaceri, bumbacul, inul sau lana sunt perfecte.

In schimb, rochiile de seara vin cu o combinatie intre creativitate si eleganta. Astfel acestea pot avea un design mai sofisticat, pot include elemente decorative si pot fi realizate din materiale luxoase, precum satinul sau matasea, care ofera tinutei tale office rafinament si eleganta. Nu putem ignora nici detaliile sau culoarea rochiei noastre. Este de preferat sa ne folosim de nuantele inchise, precum rosu inchis sau bordo ori metalice, iar pentru a exprima feminitate se recomanda manecile din dantela si detalii ce accentueaza talia.

Greseli frecvente in alegerea rochiei office pentru evenimente de afaceri

Recapituland tot ce am precizat, exista cateva greseli vestimentare ce pot duce la alegerea nepotrivita a rochiei office pentru evenimentele de afaceri. De multe ori, femeile tind sa aleaga rochii casual pentru evenimente de afaceri formale, astfel are loc o greseala des intalnita.

Ignorarea codului de imbracaminte specific companiei sau evenimentului reprezinta o alta eroare ce trebuie evitat. O alegere gresita a rochiei poate sa lase o impresie negativa, care ne poate afecta lookul. Culorile joaca un rol semnificativ in perceptia celorlalti, de aceea trebuie sa tinem cont de mesajul pe care vrem sa il transmitem. De exemplu, albastrul care exprima incredere si siguranta, iar rosul poate fi asociat cu puterea si  pasiunea.  De aceea exista culorile neutre, in cazul in care exista nesiguranta.

In final, un aspect la fel de important este confortul, care nu trebuie ignorat atunci cand ne alegem rochia office perfecta. Astfel, o rochie stramta, incomoda si  dintr-un material inconfortabil poate afecta performanta noastra la un eveniment de afaceri. Asadar, pune confortul pe primul loc, de aceea este recomandat sa o probezi inainte de a o cumpara. Indiferent de evenimentul la care participi, fie ca ai nevoie de o rochie de seara sau una de zi, alegerea perfecta poate avea loc daca vei respecta sfaturile din acest articol!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon