Cum poti sa suprapui hainele in sezonul rece pentru tinute inedite

 

Deja primele semne ale iernii au inceput sa apara, iar racoarea din atmosfera ne invaluie tot mai mult. Cand zilele calduroase de vara sunt inlocuite treptat cu cele blande de toamna si apoi de cele friguroase de iarna, fiecare femeie cauta in permanenta sa isi innoiasca garderoba si sa tina pasul cu noile schimbari si tendinte.

Daca  in articolele anterioare am vorbit despre diversele metode pe care le putem aborda pentru a alege o tinuta de toamna cat mai adecvata, in cadrul acestuia ne vom indrepta atentia asupra principalelor cai de a suprapune diversele tipuri de articole vestimentare pentru a dobandi atat un aspect fizic de exceptie, cat si un confort pe masura.

Cum putem  combina piesele vestimentare pentru o tinuta cat mai adecvata pentru anotimpul iarna?

Poate parea o sarcina destul de dificila combinarea hainelor de iarna in asa fel incat la final sa obtinem o tinuta cat mai frumoasa. In realitate insa, cu ajutorul sfaturilor potrivite, fiecare femeie poate reusi sa se imbrace intr-o maniera deosebita, prin care sa atraga privirile celor din jur.

Important este ca in vederea realizarii acestui lucru sa se tina cont de cateva reguli esentiale, atat in ceea ce priveste texturile si materialele utilizate, cat si design-ul si modelul acestora. Pentru ca anotimpul  iarna nu este deloc iertator cand vine vorba despre sanatate, ideala ar fi achizitia de haine care sa ne protejeze impotriva vantului si a aerului rece. De asemenea, in aceslasi timp, nu trebuie neglijata obtinerea unui look chic.

· Alege haine de diferite lungimi

De fiecare data cand iti pregatesti hainele, gandeste-te ca poti sa faci tot felul de combinatii interesante. Esential este sa nu pierzi din vedere faptul ca poti opta pentru nenumarate tinute atat timp cat nu uiti regula cea mai importanta a suprapunerii hainelor. Incearca pe cat posibil sa nu alegi piese vestimentare de aceeasi lungime pentru ca acest lucru nu te avantajeaza deloc. Din contra, in loc sa iti scoata in evidenta silueta, nu vei face  decat sa o incarci inutil. Opteaza pentru un joc de lungimi si fa orice combinatie cu bun gust.

De exemplu, daca vrei sa porti o camasa mai lunga, alege o bluza mai scurta decat aceasta sau, de ce nu, un pulover. De asemenea, poti lua in considerare si posibilitatea de a combina  bluzita cu un cardigan tricotat, insa ai grija ca acesta sa fie mai lung pentru a obtine un efect deosebit.

· Nu suprapune prea multe piese vestimentare

Daca esti tipul de persoana care obisnuieste sa faca tot felul de combinatii atunci cand se imbraca, evita sa suprapui hainele in mod inestetic. De asemenea, daca nu vrei sa creezi impresia de silueta plinuta, tine cont de o alta regula: nu combina mai mult de trei articole de imbracaminte!

Mai recomandat ar fi sa te hotarasti pentru un top mai subtire si sa il accesorizezi cu o jacheta si un pulover adecvat. In cazul in care deja incerci sa maschezi cele cateva kilograme in plus pe care le ai, tine cont de acest sfat, altfel risti ca tinuta abordata sa iti mai adauge vizual cateva kilograme.

Piesele usor mulate pe corp, sunt, de altfel, la fel  de binevenite atunci cand vrei sa obtii un efect cat mai placut pentru ca acestea urmaresc intotdeauna linia corpului intr-o maniera armonioasa.

· Lasa-ti imaginatia sa zboare si creeaza contraste!

De cele mai multe ori femeile au o retinere fata de culorile puternice si evita sa realizeze combinatii de haine in nuante mai tipatoare. Indiferent de material, culoare sau imprimeu, poti sa creezi cele mai speciale contraste, atat timp cat nu exagerezi in aceasta privinta.

Poti sa suprapui hainele in nenumarate feluri, fara sa incarci tinuta inestetic. Spre exemplu, poti face acest lucru imbracand o camasa, fie cu imprimeuri inflorate, fie cu bulinute sau dungi, peste care sa iei un pulover de o culoare neon.

De asemenea, daca vrei sa fii remarcata de cei din jur sau de o anumita persoana, fii indrazneata si incearca o combinatie mai diferita: o rochita de vara, alaturi de un cardigan lung si un pardesiu de dimensiuni mai mari.

· Tipul de silueta care te caracterizeaza si inaltimea pe care o ai te pot ajuta sa faci alegerile corecte!

Atat timp cat tii cont de inaltime si de silueta, poti sa realizezi cele mai superbe combinatii vestimentare. Nu vei reusi nicicum sa devii o experta in ceea ce priveste suprapunerea si combinarea hainelor daca nu vei lua intotdeuna in calcul cele doua aspecte anterior mentionate.

In cazul in care esti o persoana mai subtirica, incearca sa nu porti hainele ce iti vor acoperi posteriorul pentru ca in acest fel vei risca sa pari o persoana fara bun gust. Mai indicat ar fi sa optezi pentru o pereche de jeansi cu talie inalta, alaturi de o camasa subtire pe care sa o bagi in acestia. Pe deasupra poti imbraca o bluzita mai groasa, insa care sa nu treaca de linia soldurilor.

Daca esti posesoarea unor forme mai plinute, iti recomandam sa eviti articolele vestimentare cu imprimeuri sau in nuante mai puternice. In schimb, ai putea sa te orientezi catre cele in nuante neutre, alb, negru, bej sau maro. De asemenea, o curea in jurul taliei te va avantaja oricand. Daca iti place sa te imbraci mai practic, tinutele alcatuite dintr-un tricou pe corp si un cardigan lung sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru femeile cu forme voluptuoase.

· Cu ce accesorizam hainele suprapuse?

In functie de inaltimea pe care o ai si de tipul de silueta, trebuie sa tii cont de cateva aspecte atunci cand te imbraci pentru a arata cat mai prezentabil.

Femeile cu picioare tonifiate si lungi pot opta fara probleme pentru o fusta clos cu o bluza suprapusa, accesorizate cu o pereche de dresuri tricotate. Daca au in garderoba si o pereche de ghete, atunci le pot folosi pentru a accesoriza cu succes aceasta tinuta. Desigur, posibilitatile sunt multiple. In situatia in care este posesoarea unui corp cu aceste trasaturi, te poti orienta si catre un alt tip de tinuta, alcatuita din o pereche de colanti sau de jeansi de culoare inchisa, in combinatie cu o bluza mai lunga, care sa iti acopere posteriorul.

 

Ideal este ca, indiferent de inaltimea si de silueta pe care o ai, sa realizezi cu atentie combinatiile si sa suprapui hainele in asa fel incat sa iti scoti in evidenta formele frumoase. Tinand cont de toate cele mentionate mai sus, vei obtine in mod garantat cele mai speciale tinute in perioada anotimpului friguros si vei reusi sa arati intotdeauna chic!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon