Cum iti descoperi stilul vestimentar care ti se potriveste

femeie imbracata in rochie cu  imprimeu mov

Piesele vestimentare pe care le porți nu sunt singurele elemente care definesc stilul vestimentar. Într-o ținută care să te caracterizeze contează și modul în care știi să porți anumite haine, dar și felul în care le accesorizezi. Mai mult, felul de a acționa și de a te exprima prin vestimentație contribuie și ele la a defini un stil propriu. 

Pentru a te ajuta să definești ceea ce îți este propriu și te caracterizează, îți oferim mai jos câteva ponturi de care să ții cont. 

Ce stil de viață preferi?

Sunt multe elemente care te pot ajuta să identifici stilul vestimentar care te caracterizează. Pentru a porni în această călătorie de descoperire, poți începe printr-o analiză a preferințelor personale, iar între acestea un loc important îl ocupă preocupările și stilul tău de viață.

Ești o persoană pragmatică și ordonată, sau o fire mai rebelă ori mai romantică, care se lasă ghidată mai mult de instinct în tot ceea ce face? În acest caz, ești îndrăgostită probabil, și ți se potrivesc ținutele comode, și rochiile cu imprimeuri florale, în stil boho-chic.

Preferi un mod de viață activ, iar activitățile sportive ocupă un loc important în programul tău zilnic? Cel mai potrivit pentru tine este probabil stilul casual, sport, cu pantaloni comozi și lejeri, și tricouri și hoodies ușoare.

femeie imbracata in trening

Ce piese vestimentare predomină în garderoba ta?

Următorul pas pentru a analiza preferințele personale și a-ți defini stilul vestimentar este să observi care sunt piesele vestimentare care predomină în garderoba ta. Optezi în general pentru ținutele casual, sau preferi un look mai elegant chiar și ăn timpul zilei, în care deux-pieces-urile, rochiile și fustele sunt preferatele tale? Sau în șifonierul tău se regăsesc mai mult pantaloni, tricouri și ținute sport de damă? Răspunsurile la astfel de întrebări vor contura pe mai departe stilul tău personal: sport, sporty-chic, elegant, casual-elegant, casual-relaxat, boho-chic, urban.

Care este forma corpului tău?

Există mai multe tipuri de conformații ale corpului, ce caracterizează majoritatea formelor feminine. Cea mai echilibrată dintre acestea este reprezentată de forma de tip clepsidră, în care bustul și șoldurile au dimensiuni aproximativ egale, cu doar câțiva centimetri diferență, iar talia este bine definită. Dacă umerii și bustul, în schimb, sunt vizibil mai înguști decât partea de jos a corpului, ești caracterizată de o formă de tip pară, iar silueta este atletică dacă părțile de sus, de mijloc și de jos sunt aproximativ egale. 

Cunoașterea configurației te va ajuta să determini ce haine sau rochii elegante de damă te avantajează din punct de vedere stilistic. De exemplu, o ținută cu partea de jos mai bogată și mai amplă ți se potrivește dacă osatura ta este mai puternică, ai umerii lați, iar circumferința bustului este mai mare decât a șoldurilor. În schimb, poți purta pantaloni sau blugi cu talie înaltă dacă preferi un stil sportiv și ai un corp drept, fără forme accentuate. Ține cont de aceste detalii atunci când îți alege piesele vestimentare pentru garderoba ta, indiferent care este stilul predominant, deoarece ele te ajută să arăți mereu în cea mai bună formă.

femeie imbracata cu rochie eleganta

Cum porți accesoriile?

O altă întrebare la care poți răspunde pentru a-ți defini stilul personal este dacă accesoriile, aceste piese atât de îndrăgite, fac parte din ținutele tale obișnuite? Sau porți bijuterii de damă doar la ocazii speciale? Într-un stil vestimentar casual se regăsesc accesorii dintre cele mai diverse, nu neapărat din materialele cele mai prețioase, dar care uimesc prin versatilitate și ingeniozitate. La un look minimalist sau office, în schimb, vei regăsi piese mai puține, dar de obicei de cea mai bună calitate. Un lănțișor sau o brățară fină de aur sau argint, ori un ceas modern și elegant sunt cele care completează de exemplu un outfit office. Îți poți accesoriza ținuta cu o simplă și confortabilă curea în talie, și cu pantofi casual de damă, dacă dorești să obții un look mai  relaxat. 

femeie imbracata cu pantaloni in carouri si pulover

Care sunt vedetele pe care le admiri?

Nu în ultimul rând, pentru a te ajuta să determini care este stilul tău vestimentar predominant, este important sa te gândești care este modul de a se îmbrăca și de a fi al vedetelor tale preferate. Există mai multe motive pentru care le admiri, iar felul în care se prezintă și aparițiile de scenă sau de zi conturează și ele din plin imaginea care place, inclusiv ție. 

Gândește-te, deci, ce anume te atrage cel mai mult din stilul personal al favoritelor tale, și încearcă să vezi cum îți regăsești stilul tău în ceea ce vezi la alții. 

Răspunsurile predominante la toate aceste întrebări te vor ajuta să observi mai bine ceea ce îți place, ce te caracterizează și ce preferi să porți, și să faci schimbările necesare acolo unde este cazul. Alege din magazinul nostru piesele vestimentare care te vor ajuta să te îmbraci adecvat, în funcție de forma corpului sau chiar în funcție de sezon, indiferent daca preferi ținutele casual, sport, elegant sau urban, și să faci alegerile cele mai potrivite în acest sens!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon