Cum iti alegi incaltamintea de iarna in functie de forma picioarelor?

Varietatea modelelor de botine, ghete si cizme din sezonul de iarna 2018-2019 este ravasitoare si, oata ce ai trecut pragul unui magazin specializat, esti asaltata de detalii, materiale si culori din cele mai diverse. insa, inainte sa te pripesti sa cumperi prima pereche care iti face cu ochiul, pentru o investitie profitabila este indicat sa te informezi cum se cuvine.

Venim astfel in ajutorul tau cu cateva sfaturi orientative in vederea alegerii unei pereche de cizme ghete sau botine care sa corespunda cu preferintele tale si totodata sa fie potrivite picioarelor tale.

Incaltamintea potrivita pentru glezne groase

In cazul tau, iti fac un serviciu botinele care depasesc linia gleznei sau modelele decupate in V pe glezna. Acestea creeaza efectul unor glezne mai lungi si mai subitiri. Cat priveste cizmele, opteaza pentru un model in linie dreapta, astfel incat sa nu se muleze pe picior si sa iti scoata in evidenta grosimea lui. Asorteaza-le la o pereche de jeansi skinny, la fuste si la rochii, pentru a capata un aspect mai feminin.

Incaltamintea potrivita pentru glezne subtiri

In cazul tau, optiunile care te avantajeaza vizeaza orice tip de incaltaminte care include flexibilitate in jurul gleznelor. Poate fi vorba despre catarame, dantela, supraelastic sau orice alte accesorii care subliniaza supletea lor. Poti de asemenea apela la cizme sau botine in culori puternice ori cu detalii iesite in relief (volane, funde, flori), atunci cand vrei sa scoti in prim plan curbura gratioasa a picioarelor tale.

Nu este indicat sa alegi botinele cu deschizatura larga sau cele cu taieturi asimetrice. Distanta mai mare de un centimetru dintre incaltaminte si glezna creeaza efectul de picioare mult prea subtiri, implicit o imagine dezechilibrata din punct de vedere al proportiilor.

Asorteaza-le la fuste sau rochii care urmaresc indeaproape linia corpului si evita modelele bufante, care nu fac altceva decat sa mareasca contrastul cu gleznele delicate.

Incaltamintea pentru picioare scurte

Recomandarea noastra este sa alegi incaltaminte cu toc si talpa dubla, pentru confort sporit in timpul mersului. O optiune care te avantajeaza este talpa ortopedica. Ca detalii, mizeaza pe cele dispuse vertical, pentru efectul de subtiere a piciorului, in locul celor pe orizontala.

Pe de alta parte, nu iti face niciun favor incaltamintea cu toc patrat, cizmele peste genunchi sau cele care descopera glezna.

Incaltamintea pentru gambe proeminente

Daca te regasesti in aceasta categorie, indemnul nostru este sa alegi cimze si botine usor largi in jurul gambei. Botinele trebuie sa se opreasca la limita pulpei piciorului, iar cizmele sub sau deasupra genunchilor.

Ce sa nu porti niciodata? Ghetele care se opresc chiar la mijlocul pulpei, intrucat iti vor scoate si mai mult in evidenta grosimea piciorului.

Incaltamintea potrivita pentru femeile cu un numar mare la picior

Opteaza pentru incaltamintea cu varful rotund sau oval, care ofera spatiu suficient piciorului. Pentru un aspect feminin, ai in vedere botinele cu toc discret. Evita formele ascutite de calapod, cat si tocurile groase.

Incaltamintea potrivita pentru genunchi proeminenti

Porata cu incredere botine sau ghete care se opresc la jumatatea pulpei sau cizme care acopera genunchiul. Nu sunt nicicand o recomandare cizmele care se termina exact sub genunchi, intrucat ii va face sa para si mai pronuntati.

Care este materialul indicat pentru incaltamintea din sezonul rece?

Acesta este neindoielnic pielea naturala. Dincolo de faptul ca arata bine, estetic, pielea naturala ofera protectie pielii, este usor de intretinut si are o rezistenta net superioara fata de materialele sintetice. Astfel, daca iti doresti o pereche de incaltaminte care sa iti fie alaturi multe ierni la rand, te sfatuim sa optezi pentru modelele confectionate din piele naturala.

Te invitam sa incepi sesiunea de shopping aruncand o privire printre paginile catalogului nostru online si alegand modelele de incaltaminte care se pliaza pe stilul tau. Spor la cumparaturi!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon