CULORI POTRIVITE PENTRU ROCHIILE DE SEARA. GHID CU RECOMANDARI

Culorile de care ne înconjurăm ne reflectă personalitatea și în același timp ne pot influența starea fizică și psihică. Atunci când alegi o rochie de seară, ținuta trebuie să-ți sublinieze atuurile și să-ți evidențieze punctele forte ale corpului. Mai mult, trebuie să ai în vedere modul în care culorile rochiei de ocazie îți pun în evidență tenul dar și culoarea părului sau a ochilor. În acest fel îți poți garanta o apariție vibrantă, de neuitat! 

Din ghidul de mai jos vei afla cum să alegi culorile cele mai potrivite pentru rochiile de seară, în funcție de caracteristicile tale fizice dar și de cele mai vogă trenduri din acest an. 

Care sunt cele mai potrivite culori pentru rochiile de seară? 

Evenimentele și ocaziile speciale sunt cele mai potrivite momente să alegi ținute care să arate spectaculos dar în același timp să-ți permită să te simți confortabil și în largul tău. În ceea ce privește rochiile de seară, gama de culori este în general destul de restrânsă, tocmai pentru a sublinia eleganța și rafinamentul unei astfel de ocazii deosebite, aparte. 

Culorile pentru rochii elegante trebuie să conțină un mesaj de delicatețe rafinată, în același timp cu unul de forță. Nuanțele cele mai în vogă pentru rochiile de seară sunt cele din gama tonurilor naturale și pastelate, dar și a celor nobile sau vibrante de albastru regal, verde smarald, burgund, vișiniu, cupru, auriu sau argintiu. La fel de potrivite sunt însă și diverse variante de negru sau tonalități ale acestuia, mai ales în combinație cu anumite accente sau detalii. 

Iată așadar ce propuneri vestimentare avem pentru tine, indiferent dacă preferi o rochie scurtă de cocktail, sau una lungă, mai elaborată, de seară. 

  • Bleumarin sau albastru regal 

Culorile închise, precum bleumarin sau albastru regal se numără printre cele mai potrivite și apreciate culori pentru rochiile elegante de ocazie, indiferent de sezon. În funcție de evenimentul la care participi, poți alege o rochie lungă și cambrată, dintr-un material care se așeză frumos pe corp. O rochie din satin de lungime medie, cu talia bine evidențiată, este la fel de potrivită dacă participi la o serată de gală sau, din contră, dacă dorești să te simți cât mai în largul tău sau să poți dansa o noapte întreagă la nunta prietenei preferate!

  • Verde închis, de tip smarald 

O altă gamă cromatică în vogă pentru rochiile de ocazie este cea a tonurilor de verde, de la cele deschise de tip lime sau mint, dar mai ales a celor în nuanțe închise sau cu irizații foarte închise. Nu vei da greș, de pildă, cu o ținută într-o tonalitate bogată și voluptoasă de verde smarald, indiferent dacă participi la un eveniment precum o cununie civilă, un botez, o nuntă sau chiar balul bobocilor. Mizează pe o astfel de rochie într-o culoare elegantă și dintr-un material precum catifea ori satin, eventual interesant accesorizată cu broderie sau pene în aceleași culori. Pentru a păstra efectul rafinat, completează cu sandale în tonuri de nude sau argintiu.

  • Vișiniu, bordo sau burgund închis 

Vișiniul putred sau tonurile de bordo sau burgund închis sunt și ele printre culorile potrivite pentru rochiile de seară. Pe site-ul nostru vei găsi modele dintre cele mai variate, de la rochii cu croi cambrat sau conic, la cele cu formă mai lejeră. Există variante care te vor ajuta să-ți evidențiezi forma corpului, indiferent care este aceasta. De exemplu, dacă te bucuri de o siluetă de tip clepsidră, un model cu talia bine evidențiată îți va accentua această zonă. O rochie în formă de A va masca o conformație cu șoldurile mici, în timp ce un decolteu în V îți vor evidenția frumos zona bustului și te va pune în valoare în mod discret, fără ostentație. Poți experimenta și cu alte variante de rochii de seară în vogă, așa cum sunt cele cu capă pe umeri sau cu umerii goi și realizate din materiale diverse: paiete, catifea, voal, lurex, bumbac satinat. 

  • Tonuri de roșu vibrant 

Pentru rochiile de ocazie, tonalitățile de roșu vibrant, puternic, rămân în tendințe indiferent de trecerea timpului. O rochie lungă, elegantă din satin sau catifea, cu decolteu atent și croiul cambrat, cu aplicații de tip trenă sau cu alte detalii interesante la guler sau la bust vor oferi mereu un look statuar, de vedetă. Pe lângă aceasta, poți alege o rochie într-o nuanță delicată de roșu mai deschis, potrivită pentru un eveniment de zi. Această culoare este menită să inspire o stare de bine și să aducă mai mult dinamism și un tonus pozitiv atunci când este purtată. 

  • Negru, culoarea vedetă pentru rochii de ocazie indiferent de sezon 

Negrul rămâne o culoare potrivită oricând pentru rochii de nuntă sau de ocazie, indiferent dacă acestea sunt de lungime mini, midi sau lungi. Poți purta astfel de creații oricând, atât după-amiaza cât și seara târziu. De exemplu poți opta pentru un model cu fusta lungă până la pământ, din voal și dantelă și vei fi admirată cu siguranță la următorul eveniment deosebit, cum ar fi o nuntă sau o aniversare specială în familie. În acest caz nu este nevoie de multe accesorii, deoarece accentul trebuie păstrat pe rochia elegantă de seară și pe efectul dat de detaliile acesteia. 

Cum alegi rochia de seară în funcție de culoare? 

În afară de forma și conformația corpului, în alegerea unei rochii elegante de seară trebuie să ții cont și de culoarea tenului, a părului și o ochilor tăi. Iată mai multe detalii în acest sens. 

  • Ce culori de rochii să alegi dacă ai tenul deschis?

Dacă ai un ten foarte deschis la culoare, ochii albaștri sau verzi iar nuanța naturală a părului variază între blond închis până la șaten, înseamnă că ai o tonalitate caldă a pielii. În aceste cazuri, designerii vestimentari recomandă să pui accent pe tonuri pastelate precum lavandă, mov prună, bej, nude, caramel. La fel de indicate sunt și accentele metalice, dar sunt de evitat culorile prea tari, precum negru sau portocaliu, la rochiile de seară. 

  • Culorile potrivite pentru tenurile trandafirii

Un subton cu o tonalitate caldă este și tenul trandafiriu, caracterizat de pielea deschisă la culoare, care se îmbujorează repede. În general este asociat brunetelor naturale, cu ochi căprui deschis, migdalați. Te avantajează în acest caz culori tari precum roz intens, fuchsia, cărămiziu, burgund, albastru cobalt sau tonurile metalizate. Nu se recomandă însă nuanțele pastel, ci sunt de preferat ținutele de ocazie în alb și/sau negru. 

  • Culori de rochii de ocazie pentru șatenele cu tenul mixt 

Tenul mediu, cu nuanțe de caramel, este specific brunetelor sau roșcatelor naturale. Rochiile de seară trebuie alese în aceste cazuri în gama de tonuri pământii auriu, de exemplu roz-piersică, ambră, maro deschis, castaniu, sau chiar auriu discret. Poți arăta fabulos și într-o rochie luxury de culoare burgund, violet sau ciocolatiu. O nuanță deschisă de crem sau camel este la fel de potrivită, deoarece părul tău închis la culoare va contrasta frumos cu o astfel de ținută. 

  • Ce rochii de seară sunt potrivite pentru tenuri măslinii? 

Șatenele și brunetele naturale, cu ochi căprui sau negri au în general tenul cu o ușoară tentă măslinie, caldă. Lor le sunt recomandate nuanțele mai deschise, care le pun în evidență aspectul caracteristic al pielii. Poți miza în aceste cazuri pe rochii de seară în culori mai intense precum galben auriu, mov purpuriu și pe orice materiale sau texturi cu accente aurii. 

Ți-am prezentat în ghidul de mai sus câteva recomandări despre cum să îmbraci cu stil o rochie de seară elegantă atunci când participi la un eveniment special. Ține cont de sfaturile stiliștilor pentru a alege ținuta care te pune cel mai bine în evidență și a fi o apariție de senzație în orice moment! 

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon