Culoarea maro – despre moda si aspecte ce vizeaza imbracamintea maro

Stiati ca...

O vestimentatie alcatuita din prea multe culori poate fi obositoare si nu neaparat o incantare pentru privitori? La fel si in cazul celei cu prea putina culoare – aceasta poate plictisi.

Potrivit diverselor cercetari efectuate de-a lungul timpului, noianul de culori din vestimentatie are o mare influenta asupra comportamantului, iar asta se datoreaza faptului ca toti se inconjoara de ele. Majoritatea este obisnuita sa faca asocieri intre culori si valori, sentimente, caracteristici si asa mai departe.

 

 

Toamna este perioada din an in care preferintele sunt orientate catre culoarea maro si variatii de tonuri ale acesteia. Stiti insa ce semnifica maroul sau ce valente poate capata acesta?

Culoarea maro - o reprezentare aparte in tinute

Despre maro stie si simte orice ca transmite confort, emana simplitate si asigura stabilitate in tinute. Este de altfel o culoare cu numeroase semnificatii. Poate fi vorba despre culoarea pe care o are pamantul, lemnul, casa, prietenia, siguranta, rezistenta, grija, puterea, productivitatea, seninatatea, comoditatea si asa mai departe.

Este destul de dificila sustinerea unei informatii care sa combata afirmatia conform careia culoarea vestimentatiei are un puternic impact asupra dispozitiei. In fapt, efectele se rasfrang nu doar asupra purtatoarei, ci si a celor din jur. Despre maro se poate spune ca este o culoare calma si calda, insa depinde si de tonul acesteia. Cand coboara spre inchis sau foarte inchis spre exemplu, poate cauza iritabilitate. Nu este desigur o generalitate.

Naturalete si fiabilitate – asta transmite maroul specific pamantului. La nivel psihic, aceasta transmite o stare de confort, dar si emotie, nerabdare. Nuanta ce duce spre brun, spre exemplu, este considerata un ajutor insemnat in stabilizarea emotionala. Asadar, o gasesc o alegere inspirata mai ales cei care doresc sa isi asigure o stare generala de pace si de confort psihic. Se intampla in cazul unora, inconstient, sa opteze pentru maro, ca la o terapie pentru minte. Mai ales cei care au perioade de stres prelungit.

Unii au concluzionat ca iubesc maroul anumite tipare de persoane. Au tendinta de a imbraca haine in aceasta culoare, spre exemplu, femeile care viseaza la o casa a lor sau care sunt foarte recunoscatoare pentru viata pe care o duc.

Bineinteles ca intotdeauna va exista si tabara cealalta. In acest caz o alcatuiesc cei ce considera maroul o culoare plictisitoare, nu tocmai vesela, cu toate ca uneori o aleg pentru a face combinatii in ideea de a obtine o tinuta pozitiva.

Culoarea maro – cand si cui se potriveste?

Nu putem spune despre maro ca este neaparat o culoare absolut universala. Desigur, ca majoritatea are in garderoba cateva haine de baza in variatii de maro. De obicei, se pare, aleg aceasta culoare persoanele care doresc sa creeze impresia de seriozitate, de maturitate, respectiv a unui caracter impunator, dar totodata a unei atitudini tinere, vesele.

Pasionatele stilului business, spre exemplu, au in general o inclinatie spre aceasta culoare, insa nu inainte de negru, desigur.

Impactul unei astfel de tinute intr-un decor specific este cu siguranta unui care iese in evidenta. De altfel, variatiile de tonuri se pot armoniza intr-o maniera deosebita cu restul imaginii din cadrul business.

Cu toate acestea, unii spun ca e de preferat a dilua, ca sa zicem asa, aceasta culoare, chiar daca poate o anumita companie prezinta un cod de imbracaminte destul de strict. Nuantele intunecate de maro pot crea o impresie neadevarata. Anumite persoane sunt de parere ca simplu, fara alte interventii de culori poate sa promoveze perceptia unui om grav, aspru chiar.

Ce parere aveti despre prezenta acestei culori in garderoba si implicit viata de zi cu zi? Este una pe care mizati sau preferati sa o evitati?

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon