Ce trebuie să știi despre îngrijirea personală: reguli și sfaturi de care să ții cont

Îngrijirea personală este un proces ce face parte din rutina oricărei femei ce dorește să aibă grijă de sine și de aspectul său. Cu toate acestea, multe persoane se întreabă în ce constă, de fapt, îngrijirea personală și care este scopul acestui proces de self care. Fără doar și poate, îngrijirea personală este o activitate ce are la bază repetitivitatea, motiv pentru care nu este suficient să o desfășori doar în anumite ocazii. 

Beneficiile îngrijirii personale sunt numeroase, neținând cont doar de aspect, ci și de sănătate. Există numeroase noțiuni privind procesul de îngrijire, dar și o mulțime de modalități prin care poți avea grijă de propria persoană și pe care nu se cuvine să le ignori. Descoperă, în cele ce urmează, tot ce trebuie să știi despre îngrijirea personală, dar și câteva sfaturi și idei esențiale pentru un aspect îngrijit! 

Reguli de îngrijire personală 

Îngrijirea personală vine la pachet cu un set de reguli și norme de îngrijire în ideea menținerii unei igiene corporale, dar și a unei stări bune de sănătate. De cele mai multe ori, diverse afecțiuni sunt influențate în mare măsură de îngrijirea personală și de ignorarea unor reguli de igienă personală. Iată care sunt cele mai importante reguli de igienă a corpului atunci când vine vorba de îngrijirea personală! 

Îngrijirea părului este esențială pentru o apariție spectaculoasă

Se spune adesea că părul este cea mai de preț bijuterie din aspectul unei femei, motiv pentru care una din principalele reguli în îngrijirea personală ține de sănătatea și strălucirea părului, fie că este sau nu coafat. Specialiștii recomandă să acorzi atenție spălării părului, folosirii produselor pentru îngrijirea părului, uscării părului, folosirii produselor de styling pentru păr, dar și pieptănării părului. Respectând aceste reguli de îngrijire, cu siguranță te vei putea bucura de o podoabă capilară demnă de invidiat! 

Îngrijirea danturii este vitală pentru sănătatea orală

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că la baza unui zâmbet strălucitor și sănătos stă o igienă orală corectă. Îngrijirea dinților este o parte importantă din rutina zilnică de îngrijire personală și își poate pune amprenta într-un mod decisiv asupra apariției tale. Tocmai din acest motiv, e esențial să avem o atitudine responsabilă atunci când vine vorba de îngrijirea corectă a dinților. 

În absența unei rutine zilnice de curățare și igienizare a cavității bucale, bacteriile pot favoriza apariția cariilor dentare și a diverselor afecțiuni gingivale. Respectă regulile de igienă orală prin periaj dentar de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură, pentru o îngrijire personală așa cum se cuvine!  

Îngrijirea unghiilor este și ea importantă în rutina de îngrijire personală 

De cele mai multe ori ai tendința de a uita de unghiile tale sau, din contră, le acorzi o atenție deosebită. Oricare ar fi cazul tău, trebuie să știi că unghiile au un impact important, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al igienei personale. Cu atât mai mult cu cât mâinile și picioarele au contact în permanență cu diverse suprafețe, ceea ce cauzează încărcarea acestora cu microbi sau bacterii. Tocmai de aceea, unele dintre cele mai importante reguli în îngrijirea personală privesc curățarea și îngrijirea unghiilor. 

Tot de îngrijirea personală ține, desigur, și procese precum manichiura și pedichiura, care nu numai că reușesc să-ți pună în valoare feminitatea, însă aduc și un plus estetic apariției tale. Numai imaginează-ți o pereche de încălțăminte decupată atunci când pedichiura nu este îngrijită! 

Îngrijirea personală nu este completă fără îngrijirea corpului 

Parte integrantă în îngrijirea personală este și igiena corpului, așa că nu trebuie să neglijezi aceste reguli de îngrijire privind igiena pielii. Ce poți face pentru a-i asigura corpului tău îngrijirea de care are nevoie? Ei bine, fie că este vorba de îndepărtarea părului de pe corp, fie că vorbim despre îngrijirea și hidratarea pielii sau dușul care face parte din rutina zilnică de îngrijire corporală, trebuie să te asiguri că aplici toate aceste reguli în procesul de îngrijire și de menținere a sănătății corpului tău. 

Îngrijirea personală: sfaturi practice 

Sfaturi practice pentru îngrijirea părului 

Dacă vrei să ai parte de o apariție pe măsura așteptărilor, frumusețea părului tău este cu siguranță un aspect căruia trebuie să-i dedici timp și atenție specială. În această ordine de idei, trebuie să înveți să-ți cunoști părul și să alegi cele mai bune produse potrivite pentru tipul firului de păr, dar și să cunoști durata de încărcare a firului de păr, pentru a stabili astfel perioada optimă între spălări. 

De asemenea, e important să ai în vedere tunderea părului o dată la cel mult 2 luni, pentru a evita astfel un păr deteriorat și apariția vârfurilor despicate. Mai mult decât atât, tunderea grăbește procesul de regenerare a părului și te ajută să-l menții sănătos și strălucitor. Dacă vrei să ai grijă de podoaba ta capilară, ideal ar fi să aplici și tu aceste sfaturi de îngrijire personală! 

Sfaturi practice pentru îngrijirea danturii 

Îngrijirea dinților e un aspect fundamental în îngrijirea personală, iar efortul depus este unul minim. Cum dinții au un rol esențial în viața ta, aceștia necesită o atenție aparte, motiv pentru care este indicat să te speli pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi, cu precădere dimineața și seara. Desigur, poți face acest lucru ori de câte ori simți nevoia, în funcție de alimentația pe care o ai, dar și de specificul danturii tale. 

Există o multitudine de elemente ce fac îngrijirea danturii extrem de ușoară, de la modele variate de periuțe de dinți și pastă de dinți, până la ață dentară sau apă de gură. Te sfătuim, așadar, să nu desconsideri aceste elemente și să le introduci în rutina zilnică de îngrijire personală. 

Sfaturi practice pentru îngrijirea unghiilor 

Așa cum am stabilit deja, o manichiură și o pedichiură îngrijite sunt un aspect fundamental în îngrijirea personală. Și cum nu toate femeile apelează la saloane de înfrumusețare pentru a-și îngriji corespunzător unghiile, vom oferi câteva sfaturi practice de îngrijire a unghiilor pentru acelea dintre voi care doresc să facă acasă acest ritual de îngrijire. 

Pentru unghii îngrijite, rezistente și sănătoase ai grijă ca mâinile tale să fie curate în permanență, să folosești pila de unghii într-o singură direcție, să folosești dizolvant fără acetonă, să utilizezi întotdeauna o bază de unghii înainte de folosirea ojei, să ai grijă la îndepărtarea cuticulelor și să dezinfectezi de fiecare dată instrumentele de curățat, pentru o igienă sporită. Desigur, nu uita și de hidratarea mâinilor, o altă etapă importantă privind îngrijirea personală!  

Sfaturi practice pentru îngrijirea corpului 

Corpul este cel care te „găzduiește” zi de zi, motiv pentru care igiena acestuia este fundamentală în procesul de îngrijire personală. Acțiunea de a face duș este parte integrantă din rutina zilnică, motiv pentru care nu există nelămuriri în acest aspect. Pentru o îngrijire eficientă a corpului e indicat să utilizezi creme și loțiuni care să îți hidrateze pielea, în ideea păstrării elasticității acesteia. Momentul ideal pentru această activitate este imediat după duș, pentru că atunci pielea absoarbe cel mai bine nutrienții de care are nevoie. Apoi poți purta liniștită pijamalele preferate! 

Îndepărtarea părului corporal este o altă acțiune recomandată pentru igiena corpului, motiv pentru care trebuie să dedici suficient acestui aspect. Cu toatele iubim să avem o piele catifelată, feminină, lipsită de orice fire de păr care i-ar „dăuna” aspectului estetic. De asemenea, exfolierea pielii prin proceduri de gomaj este indicată atunci când vrei să-ți îngrijești pielea corespunzător. Acest proces nu numai că pune accentul pe promovarea sănătății la nivel de îngrijire personală, dar te și ajută să te simți mai fină și mai curată! 

Idei și trucuri de îngrijire personală 

Pentru că ne dorim să ai parte de cel mai bun proces de îngrijire personală, dar și pentru a-ți ușura activitățile de îngrijire, ne-am gândit să te inspirăm cu câteva idei și trucuri de îngrijire! 

Îndepărtarea părului corporal se va face cu spumă de ras 

Îngrijirea personală presupune o piele catifelată, lipsită de păr corporal inestetic. Pentru îndepărtarea acestuia este indicat să utilizezi spumă de ras în defavoarea gelului de duș, pentru că aceasta are o textură mai bogată, prevenind iritarea pielii în contact cu lama de ras. 

Acordă atenție aplicării produselor de păr în îngrijirea personală 

Dacă vrei să obții un păr strălucitor folosind produse de styling precum spuma de păr sau uleiul de păr, aplică aceste produse fie atunci când părul este umed, deoarece atunci este mai puțin poros, iar produsele de styling nu vor ataca firele de păr. 

Perierea părului se face atunci când este uscat

O regulă importantă în îngrijirea părului este aceea de a nu peria părul cât timp acesta este ud. În cel mai fericit caz, dacă părul tău are nevoie să fie descâlcit după ce îl speli, folosește un piepten cu dinți mari. Astfel, acesta alunecă cu o mai mare ușurință prin păr, evitând ruperea părului. 

Nu folosi multe produse de coafat în îngrijirea personală 

Folosești prea multe produse de coafat? Acestea îți vor încărca inutil firele de păr atunci când aplici straturi de produse de la rădăcini și până la vârfuri. Nici nu este nevoie să aplici produse la rădăcina firelor de păr, pentru că acestea se hrănesc cu uleiul natural produs de scalp. Folosirea prea multor produse nu va face decât să îngreuneze părul, făcându-l să pară neîngrijit.

Îngrijirea personală nu presupune excesul de tratamente pentru piele

Nu face exces de tratamente pentru îngrijirea pielii, îndeosebi a tenului. Este suficient să folosești o loțiune exfoliantă sau un scrub pentru a-ți curăța pielea de impurități, însă nu mai mult de o dată pe săptămână. În cazul produselor de îngrijire a tenului, este ideal să le alegi pe cele potrivite tipului tău de ten și să le aplici așa cum este indicat în descrierea produselor. 

Toate aceste reguli și sfaturi privind îngrijirea personală sunt extrem de importante, indiferent de context, deoarece îți garantează nu numai un aspect de invidiat, ci și o viață sănătoasă. Un aspect îngrijit nu ține doar de a purta cele mai frumoase rochii, ci și de aspectul sănătos al părului, îngrijirea danturii, aspectul unghiilor și textura pielii!     

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon