Ce tendinte sunt in moda corporatista? Afla despre prefesionalismul unei tinute office dama

In ultimele doua decenii, cultura corporatista a luat amploare, iar femeile au dobandit o prezenta din ce in ce mai mare in birouri. De aceea, am observat o adevarata diversificare nu doar a angajatilor, ci si in moda din aceasta sfera. Recent, femeile au adoptat costumul in stil barbatesc pentru doamnele ce sunt gata sa renunte la fusta, dar si o abordare mai lejera a tinutelor. In orice magazin de haine, vei gasi diferite articole de haine vestimentare oversize, care sunt mai comode, dar totodata stilate.

De asemenea, aceste tinute trebuie sa aibe in vedere si un dress code (sau codul de vestimentatie) prezent la fiecare loc de munca. In general, putem observa ca stilul business casual este deseori alegerea multor angajatori, insa nu este exclusa si posibilitatea unor reguli mai stricte. Astfel, pentru a alcatui tinute office dama, va trebui sa intelegem ce este un outfit corporatist.

Corporate fashion, eleganta sobra

Cum arata o tinuta de zi cu zi a unei corporatiste stilate? Pune-te rolul unei femei de afaceri care intra des in relatii cu clientii face to face: trebuie sa arati profesionist, dar nu intimidant. Balansul dintre eleganta si seriozitate trebuie sa se regaseasca intr-o tinuta sobra si tototdata lejera. Asadar, cu ce te imbraci?

Pentru a ajunge la un astfel de look, alege un costum gri din materiale simple, dar de calitate, care sa te avantajeze. Un material cu greutatea potrivita va fi alegerea perfecta pentru acele linii care pun in evidenta silueta, dar iti va oferi si confortul unei haine comode. Alege si o maleta neagra simpla pentru a pune in evidenta contrastul dintre ea si costum si pune-ti o curea simpla, subtire, cu accent metalic, care a lega toata tinuta impreuna.

Completeaza totul cu alegerea unui pantofi cu toc subtire, preferabil de lac si un accesoriu simplu precum un ceas si ai reteta unei tinute demna de a reprezenta o companie ce se respecta.

Trendul tineresc - hainele oversized

Opusul estetic al unui costum croit pe formele corpului este un costum oversized. Este in special popular in randul generatiei tinere, care prefera confortul hainelor usor de purtat. Un costum oversize poate ascunde imperfectiunile corpului si te ajuta sa te simti bine - desigur, acest aspect nu este potrivit intotdeauna, fiind totusi unul decent pentru tinuta unei femei care sta multe ore in sir la birou.

De regula, pantalonul oversized are talie inalta si un croi larg, fiind combinat cu un sacou de aceeasi culoare si un crop top sau un bodysuit de culoare constrastanta. O alegere din ce in ce mai populara in ceea ce priveste incaltamintea potrivita sunt sneakersii chunky, dar si adidasii cu talpa inalta, pentru a evidentia pantalonul.

Combinatia clasica - fusta si bluza

Pentru femeile ce vor sa ramana in zona de confort pe care o stie toata lumea, cu siguranta nu vor da gresi cu combinatia nemuritoare de fusta si bluza. O bluza interesanta, cu un model inovativ si un croi avantajos va fi intr-o simbioza estetica alaturi de fusta - de regula, croiul tip pencil skirt pana deasupra genunchilor este optiunea mai sigura pentru o tinuta office. Fusta si bluza trebuie sa fie in armonie cromatica pentru a se avantaja reciproc, iar pantofii pot fi alesi in functie de culorile tinutei - daca ai o tinuta colorata, opteaza pentru pantofi nude, iar daca ai ales culori neutre, un pantof colorat va iesi in evidenta.

Indiferent de gusturi, la Dyfashion vei putea gasi tot ce ai nevoie pentru o tinuta office de dama care sa-ti fie alaturi pe drumul spre succes. De la articole vestimentare ce pot alcatui un outfit pentru birou la rochii de seara elegante, vei gasi tot ce ai nevoie in magazinul nostru online. Descopera acum ofertele si gaseste cheia succesului din garderoba ta!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon