Ce se poarta in 2019 in materie de culori?

Tendintele cromatice ale anului 2019 nu reflecta altceva decat calea pe care o urmeaza intreaga industrie a modei. Este vorba despre eleganta, bun gust, creativitate si prestanta.

Vrem sa admitem sau nu, culoarea reprezinta primul impact vizual dintre vestimentatie si ochiul privitorului. Aceasta va pune mereu in umbra croiul unei piese de imbracaminte sau modelul unui pantof, lucru care se aplica si in cazul accesoriilor.

Culorile la moda in 2019 nu sunt altceva decat linia pe care au abordat-o marile case de moda si care vor fi imbratisate de largul public, interesat sau chiar fascinat de fashion. Desigur, mereu vor exista nonconformisti care nu vor adopta cromatica propusa, lasandu-se inspirati de propria personalitate. Din acest motiv, in randurile de mai jos dezvaluim cateva tendinte general valabile pentru anul 2019, in materie de cromatica. Esti curioasa sa afli care sunt nuantele ce vor face ravagii anul acesta?

Roz pudra

Face parte din paleta de culori mereu in voga, care capata o tot mai mare popularitate. Rozul pal in 2019 este insusi definitia stilului si a elegantei, intrucat un outfit in care predomina aceasta nuanta exprima inainte de toate ideea de pretiozitate. In plus, rozul pal este apreciat mai ales pentru versatilitatea sa, putand fi purtat cu succes atat pe o rochie eleganta, de nunta, cat si pe un pardesiu gros, in zilele aspre de iarna. Accesoriile constand in esarfe, palarii sau genti confera tinutei o nota luxoasa, cat si un aer usor vintage.

Lila

Definitorie pentru 2019, culoarea lila denota eleganta, gingasie si de ce nu, romantism. Se preteaza de succes la accesoriile de mici dimensiuni si la piesele realizate din materiale fluide, lejere. Deoarece transmite o doza mare de feminitate, lilaul trebuie purtat cu atitudinea adecvata. Evita sa ai aceasta nuanta pe materiale groase cum e stofa sau casmirul si opteaza mai degraba pe dantela, matase, satin.

Albastru marin

Din paleta cromatica pentru anul 2019 nu poate lipsi o nuanta de albastru, iar cel marin este de departe cel mai potrivit pentru mixurile vestimentare. Chiar daca este o culoare rece, nu ai cum sa dai gres atunci cand il adopti in tinute in stil office, casual sau la evenimente festive. Confera tinutei o nota glam, indiferent ca se gaseste pe rochia de seara, pe pantofii cu toc sau pe poseta de dimensiuni mici. O astfel de culoare te face sa pari misterioasa si seducatoare, insa in acelasi timp impunatoare.

Burgundy

Este o nuanta tare, ideala pentru femeile care doresc a se remarca. Avantajul este ca o porti purta atat pe articolele vestimentare, cat si la pantofi sau accesorii. Burgundy este o culoare inspirata din moda franceza, care ofera purtatoarei un aer deosebit de fermacator.

Albul si negrul

Cu non-culorile se poate jongla cel mai bine anul acesta, intrucat riscul de a da gres este aproape nul. Integreaza in tinuta piese in nuanta laptelui sau cu nuante de negru in particule sidefate. Pentru adeptele stilului vintaje exista nuanta de alb prafuit.

Subtonul pielii iti dicteaza alegerea

Pentru o imagine reusita conteaza mult raportul dintre cromatica tinutei si nuanta pielii. Prin urmare, este important sa tii cont de subtonul pielii atunci cand alegi culorile pe care le porti. Pentru persoanele cu subton cald, cu o usoara tenta galbuie sunt potrivite nuantele de rosu, oranj, tonuri de maro si bej, in timp ce subtonul rece al pielii este armonios echilibrat cu nuante de albastru, verde sau rosu inchis.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de trasaturile de la nivelul fetei – nuanta tenului, a buzelor, a ochilor etc. Cromatica nativa trebuie sa faca „echipa” buna cu cromatica vestimentara – altfel, look-ul tau va lasa de dorit. Alegerea culorilor nepotrivite a articolelor de imbracaminte iti poate compromite rezultatul final al look-ului pe care sperai sa il obtii. Si in acest caz se va lua in considerare subtonul pielii, care nu e atat de vizibil la nivelul fetei, ci mai mult la nivelul gatului.

Cu aceste sfaturi in minte, te invitam sa descoperi colectia noua si sa alegi piesele care te inspira!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon