Ce înseamnă slim fit?

Care sunt criteriile de care ții cont atunci când îți reînnoiești garderoba cu diverse piese vestimentare? Sperăm că și croiul acestora se află pe lista ta, deoarece el reprezintă un aspect esențial în alegerea hainelor potrivite pentru fiecare dintre noi.

Cu siguranță ai auzit deja despre termeni precum regular fit, large fit, skinny fit sau slim fit, însă poate nu știi exact ce semnifică fiecare dintre ei. Chiar dacă ești pasionată de modă sau vrei doar să adopți ținute care te avantajează, e important să fii familiarizată cu astfel de noțiuni. Pentru început, haide să aflăm ce înseamnă slim fit!

Ce înseamnă ”slim fit” și cum recunoști acest tip de croială?

”Slim fit” este denumirea folosită pentru a descrie o modalitate de fasonare a materialelor textile. Țesătura slim urmărește fidel linia corpului, mulându-se armonios. De asemenea, în cazul hainelor care au o croială slim fit nu există exces de material, forma acestora fiind foarte bine definită.

În ultimii ani, îmbrăcămintea slim fit a devenit tot mai populară și nu doar în rândul doamnelor. Inclusiv bărbații au început să opteze pentru piese vestimentare care pun în evidență silueta și accentuează liniile naturale ale corpului. Având în vedere caracteristicile specifice hainelor slim fit, ele avantajează foarte bine persoanele cu o conformație armonioasă, fiind ideale pentru siluetele mai suple.

Tricourile, cămășile, sacourile, jachetele, jeanșii sau pantalonii de ocazie pot avea un croi slim fit. Cămășile slim fit, de exemplu, au în partea din spate o țesătură în formă de semilună, care reprezintă forma naturala și anatomică a corpului, anume cea de trapez.

Pantalonii din această categorie sunt cei cu formă conică, care sunt strânși pe picioare și se îngustează treptat către zona gleznelor. Poți găsi și pe dyfashion.ro o mulțime de modele de blugi cu croi mulat.

Regular fit vs. slim fit

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă slim fit, vom face o comparație dintre acest tip de croială și cel regular fit. Designerii definesc croiul ”regular fit” drept unul care urmărește linia corpului, oferind, totodată, lejeritate. Nu de puține ori, noțiunea de regular fit este asociată cu cea de straight fit, tocmai pentru că toate hainele din această categorie au o linie dreaptă.

Croiala regular fit este ideală pentru persoanele robuste, motivul fiind unul cât se poate de intuitiv: poate masca micile imperfecțiuni ale corpului.

Te întrebi cum poți recunoaște rapid îmbrăcămintea regular fit, fără a consulta eticheta produselor? Ei bine, pantalonii vor fi destul de largi, oferind confort zonei coapselor, dar și părții din zona gleznelor. De asemenea, ei acoperă, parțial, pantoful.

Cămășile regular se disting printr-un guler lat, absența buzunarelor (aceasta fiind mai degrabă o caracteristică a cămășilor slim fit, în special în cazul modelelor bărbătești), și mâneci mai lungi. Comandă cămăși de damă cu croi lejer de pe dyfashion.ro.

Dacă preferi să porți sacouri regular fit, îți poți alege modelele preferate din magazinul nostru online.

Descoperă hainele care te avantajează și alege-le din magazinul nostru online!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon